FagronLab UVGI-80: Τεχνολογία αιχμής στους καθαριστές αέρα

by Aggeliki Tsoukana

 

Είναι πλέον και επιστημονικά τεκμηριωμένο πως η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας. Πολύ σημαντικό την περίοδο που διανύουμε, είναι ο σωστός αερισμός του χώρου, ειδικά σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός, είναι πιο απαραίτητος από ποτέ.

Ο καθαριστής αέρα FagronLab UVGI-80 είναι μια συσκευή δυναμικής αποστείρωσης αέρα ιδανική για χώρους αναμονής, ιατρεία, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, εστιατόρια, δημόσιους οργανισμούς κ.ά. Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται και η τεχνολογία δυναμικής αποστείρωσης αέρα με χρήση λαμπτήρων (UVC). Είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε καθαρή, υγιεινή ατμόσφαιρα για εσάς, τους συνεργάτες, τους εργαζόμενους, αλλά και για τους πελάτες σας.

 

Πώς λειτουργεί η δυναμική αποστείρωση αέρα

Ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή και περνάει μέσα από 5 μικροβιοκτόνους λαμπτήρες υψηλής έντασης UVC, και εξέρχεται στον χώρο αποστειρωμένος. Δηλαδή, απαλλαγμένος από παθογόνους οργανισμούς και μικρόβια. Για την ακρίβεια, η δυναμική αποστείρωση αέρα μπορεί να εξουδετερώσει έως και το 99,9% των πτητικών οργανικών ενώσεων και μικροοργανισμών όπως βακτήρια, ιούς, μύκητες.

 

 

Μέγιστη αποτελεσματικότητα αποστείρωσης

Η υπεριώδης ακτινοβολία μέσου μικρού μήκους κύματος προκαλούν βλάβη στο RNA/DNA των κυττάρων των βακτηρίων και ιών υπό την άμεση έκθεση, καθιστώντας έτσι αδύνατο τον πολλαπλασιασμό τους. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη από ανεξάρτητο εργαστήριο στο Βέλγιο, αποδείχθηκε ότι μετά από 10 δευτερόλεπτα έκθεσης στην συσκευή, υπήρξε σημαντικός αριθμός δειγμάτων με ολική απουσία SARS-CoV-2.

Ο καθαριστής αέρα FagronLab UVGI-80 έχει δυνατότητα ολοκλήρωσης 10 ανακυκλώσεων του αέρα ανά ώρα λειτουργίας. Κάτι που μεταφράζεται σε δυνατότητα αποστείρωσης 800m3 αέρα σε 60 λεπτά. Έτσι, ο αέρα αποστειρώνεται γρήγορα κι αποτελεσματικά. Απαλλάσοντας την ατμόσφαιρα από παθογόνους μικροοργανισμούς και δυσάρεστες οσμές, καλύπτοντας μεγάλο όγκο χώρου. Χαρακτηριστικό που τον καθιστά την καλύτερη επιλογή για τους δημοσίους χώρους, όπως καταστήματα εστίασης, γυμναστήρια, ιατρεία, φαρμακεία, κομμωτήρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κ.ά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι Παγκόσμιοι Οργανισμοί όπως οι FDA, WHO, CDC, ήδη έχουν ενσωματώσει τη χρήση της υπεριώδους αντιμικροβιοκτόνου ακτινοβολίας UVGI (Ultraviolet Germicidal Irradiation) στα πρωτόκολλα Υγιεινής και Ασφάλειάς τους.

 

 

Φιλικός για ανθρώπους και περιβάλλον

Οι λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας είναι η πιο αξιόπιστη και φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο απολύμανσης. Με εξαιρετικά μικρό μήκος κύματος (40-280 nm), κάθε ένας λαμπτήρας εκπέμπεται από το φως του ήλιου. Κάτι που σημαίνει ότι απορροφάται τελείως από το όζον. Ταυτόχρονα, η χρήση τους είναι ασφαλής σε δωμάτιο με ανθρώπινη παρουσία.

 

Αθόρυβος και εργονομικός

Με αθόρυβη λειτουργία (55db) και εργονομικό σχεδιασμό, ο νέος καθαριστής αέρα μπορεί άνετα να τοποθετηθεί ακόμα και σε μικρών διαστάσεων χώρο. Επιπρόσθετα, διαθέτει ροδάκια για εύκολη μετακίνηση.

Ο καθαριστής αέρα FagronLab UVGI-80 θα συντελέσει ουσιαστικά στις σωστές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Μπορείς να δεις ακόμη