Φέρε την Άνοιξη στο σπίτι σου!

by K-Admin 1

Η Άνοιξη είναι για τους περισσότερους η πιο όμορφη εποχή του χρόνου! Είναι η εποχή που έχουμε συνδυάσει με έναν αέρα ανανέωσης και αλλαγής. Για αυτό συγκεντρώσαμε για σένα μερικές έξυπνες και οικονομικές συμβουλές για να αλλάξει, εκτός από τη διάθεσή σου και το σπίτι σου… και να γίνει πιο ανοιξιάτικο!

 

Χρώματα παντού

Έπειτα από τον μουντό χειμώνα, έρχεται η εποχή όπου ο ήλιος και τα χρώματα πλημμυρίζουν τη φύση και τη ζωή μας. Η διάθεσή μας αλλάζει προς το καλύτερο για να είμαστε πιο δυνατοί στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ένας από τους πολύ σημαντικούς παράγοντες στην αλλαγή μας αυτή είναι τα χρώματα. Γιατί λοιπόν το σπίτι μας να μείνει εκτός;

Οι επιλογές των χρωμάτων που έχουμε στη διάθεση μας είναι πολλές και οι συνδυασμοί άπειροι. Βάλε στον χώρο σου έντονα χρώματα, όπως το κίτρινο, το πράσινο της μέντας, το μωβ της λεβάντας, το ροζ και το τιρκουάζ. Βάψε τους τοίχους, γέμισε τα βάζα με λουλούδια ή διακόσμησε τα δωμάτια με χρωματιστά μαξιλάρια, ριχτάρια και άλλα πολύχρωμα αξεσουάρ.

 

 

Βγάλε τα χαλιά

Τώρα την άνοιξη, ο καιρός γίνεται σύμμαχος για να αρχίσεις να σηκώνεις τα βαριά χαλιά και τις μοκέτες. Μπορείς να τα αντικαταστήσεις με πολύχρωμα χαλάκια για να δώσεις ανοιξιάτικο αέρα στον χώρο σου. Επιστράτευσε την κατάλληλη σκούπα από την ευρεία γκάμα που θα βρεις στο kotsovolos.gr και ξεκίνα με ένα καλό σκούπισμα.

Τη σκυτάλη θα πάρει το πλύσιμο, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα για χαλιά και ένα καθαριστικό ειδικό για χαλιά και μοκέτες. Το τελευταίο βήμα πριν από την αποθήκευση είναι το στέγνωμα, για το οποίο θα πρέπει να επιλέξεις ένα σκιερό και καλά αεριζόμενο σημείο της βεράντας ή της αυλής σου, αφήνοντας τα χαλιά εκεί έως ότου βεβαιωθείς πως έχει απομακρυνθεί και το παραμικρό ίχνος υγρασίας.

Βέβαια, μία πολύ πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση είναι ο καθαριστής χαλιών, ώστε να φρεσκάρεις τα χαλιά σου. Μάλιστα, το πλύσιμο και το στέγνωμα γίνεται επιτόπου, γλιτώνοντας και την ταλαιπωρία μεταφοράς των χαλιών σε εξωτερικό χώρο.

 

 

Ανοιξιάτικη καθαριότητα

Όποια εποχή κι αν κάνεις “γενική” καθαριότητα, σίγουρα από τις δουλειές που κάνεις δεν λείπει το καλό καθάρισμα του πατώματος. Τώρα όμως έχεις ακόμη έναν λόγο να ασχοληθείς εξονυχιστικά με το δάπεδο, αφού καθώς είναι πλέον «γυμνό» σε όλο το σπίτι, μπορείς να το καθαρίσεις εξονυχιστικά, σκουπίζοντας και σφουγγαρίζοντας και εκείνα τα σημεία που τον χειμώνα καλύπτονταν από τα χαλιά. Ξεκίνα λοιπόν πρώτα με ένα καλό ξεσκόνισμα και “φρέσκαρε” στη συνέχεια το πάτωμα σε όλα τα δωμάτια.

Αν το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα είναι για σένα από τις πιο άχαρες δουλειές του νοικοκυριού, με έναν καθαριστή δαπέδου θα κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου. Ο λόγος είναι πως οι καθαριστές δαπέδου αναρροφούν τους υγρούς – στερεούς ρύπους και σφουγγαρίζουν σε ένα βήμα. Κάτι που σημαίνει ότι το πάτωμά σου θα αστράφτει στον μισό χρόνο και πολύ πιο εύκολα, απ’ ό,τι αν χρησιμοποιούσες πρώτα την ηλεκτρική σκούπα και μετά τη σφουγγαρίστρα.

 

 

Μύρισε Άνοιξη με λουλούδια παντού

Δεν υφίσταται Άνοιξη χωρίς λουλούδια. Άλλωστε, πρόκειται για το “σήμα κατατεθέν” της εποχής. Κόκκινα τριαντάφυλλα, κίτρινες μαργαρίτες ή μερικά κλαδιά αμυγδαλιάς θα δώσουν ένα άρωμα αισιοδοξίας στον χώρο σου και θα τονώσουν τη διάθεσή σου.

 

 

Με χαλαρή διάθεση στο μπαλκόνι

Μπορεί για αρκετούς μήνες να είχες σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξη του μπαλκονιού ή της αυλής σου, τώρα όμως που έχει βελτιωθεί για τα καλά ο καιρός, θα αρχίσεις και πάλι να περνάς εκεί ολοένα περισσότερες ώρες. Η ανοιξιάτικη διακόσμηση κάνει και το πιο μικρό μπαλκόνι να φαίνεται δελεαστικό και όμορφο.

Φρόντισε να βάψεις τα κάγκελα ή άλλα σημεία που έχουν φθορά. Τοποθέτησε φαναράκια ή κεριά για πιο ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Κρέμασε στον τοίχο διάφορες κορνίζες ή αφίσες για να αναδείξεις το μπαλκόνι σου. Η προσθήκη φυτών, με όμορφα γλαστράκια, θα δώσει ένα ονειρικό αποτέλεσμα. Και, φυσικά, είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιλέξεις την κατάλληλη για τον χώρο και τα γούστα σου ψησταριά. Στο kotsovolos.gr θα βρεις όλες τις επιλογές. Από ψησταριές υγραερίου, κάρβουνου, ηλεκτρικές, μέχρι ψησταριές εσωτερικού χώρου. Αλλά και τα απαραίτητα αξεσουάρ ψησταριών για να οργανώνεις γαστρονομικές βραδιές για λίγους και καλούς.

 

Πάνω από όλα η ασφάλεια

Πλησιάζει ο καιρός που θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις μικρές ή μεγάλες αποδράσεις και θα αποχωριστείς έστω και για λίγο το σπίτι σου. Για να απολαμβάνεις ξέγνοιαστα τις εκδρομές σου θα πρέπει να πάρεις τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που θα θωρακίσουν το σπίτι και την ηρεμία σου. Πόρτα ασφαλείας, σύστημα συναγερμού και smart home συσκευές ασφαλείας όπως ανιχνευτές κίνησης, καπνού, διαρροής σωληνώσεων, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ασφάλισης περιεχομένου σπιτιού θα εξασφαλίσουν την προστασία των αγαπημένων αντικειμένων του σπιτιού σου.

 

Ασφάλιση περιεχομένου σπιτιού από την Anytime στον Κωτσόβολο

Με δεδομένο ότι το σπίτι είναι ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία για τον καθένα μας, η ασφάλεια κατοικίας έχει στόχο να το προστατέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο φάσμα πιθανών κινδύνων.

Από τα έπιπλα στο καθιστικό και στα δωμάτια, μέχρι τις πολύτιμες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σου σε όλους τους χώρους του σπιτιού, όλα αποτελούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν με πολύ κόπο. Φαντάζεσαι να πάθαιναν κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά; Πόσο εύκολο θα ήταν να τα αντικαταστήσεις άμεσα; Η απάντηση απλή, καθόλου εύκολο έως και αδύνατο.

Οι κίνδυνοι που απειλούν το σημαντικότερο περιουσιακό σου στοιχείο είναι πολλοί (η πυρκαγιά, η πλημμύρα, η κλοπή είναι μόνο μερικοί από αυτούς). Φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις το “σοκ” του να χάσεις εντελώς ξαφνικά κάτι πολύτιμο ή να αντιμετωπίσεις σοβαρές ζημιές που έχουν γίνει στο σπίτι. Πόσο μάλλον να υπολογίσεις το πώς θα μπορέσεις να αντικαταστήσεις τα πολύτιμα περιουσιακά σου στοιχεία ή να διορθώσεις τις ζημιές, οι οποίες μπορεί να είναι οικονομικά καταστροφικές.

Ο Κωτσόβολος σου προσφέρει εξασφάλιση του περιεχομένου του σπιτιού σου από καιρικά φαινόμενα, διαρροή ή θραύση σωληνώσεων, φωτιά, πτώση δένδρων και στύλων, καθώς και από κλοπή και ληστεία και όλα αυτά με μόνο από 19€ τον χρόνο με το πρόγραμμα Ασφάλισης Περιεχομένου Σπιτιού της Anytime.

Μπορείς να δεις ακόμη