Φούρνοι μικροκυμάτων με τεχνολογία inverter

Απόλαυσε πιάτα με ακόμη καλύτερη γεύση και μεγαλύτερη διατροφική αξία. Ετοίμασε συνταγές που είναι απαγορευτικές για τους υπόλοιπους φούρνους μικροκυμάτων και γλίτωσε ακόμη περισσότερο χρόνο (και ρεύμα) στην προετοιμασία του φαγητού σου. Αυτές είναι μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρουν οι φούρνοι μικροκυμάτων τεχνολογίας inverter, κάνοντας ακόμη πιο εύκολο και υγιεινό το μαγείρεμα, το ζέσταμα αλλά και το ξεπάγωμα.

Η υπεροχή των μοντέλων inverter βασίζεται στο γεγονός ότι μπορούν να διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία θέρμανσης, στα επίπεδα που θα τη ρυθμίζεις κάθε φορά. Έτσι, για οποιονδήποτε λόγο κι αν χρησιμοποιείς τον φούρνο, τα τρόφιμα θα διατηρούν απόλυτα την υφή τους, «κερδίζοντας» επομένως σε εμφάνιση και γεύση.

Τεχνολογία inverter

Θερμαίνει πραγματικά τα τρόφιμα στην ισχύ που κάθε φορά επιλέγεις. Κατά συνέπεια, αν π.χ. τον ρυθμίσεις στο 40% της μέγιστης ισχύος του, τότε θα λειτουργήσει παράγοντας συνεχώς μικροκύματα αυτής της ισχύος, για να ψήσει ή να ζεστάνει το φαγητό. Κάτι που σημαίνει πως σε όλη την έκταση του φαγητού θα αναπτυχθεί η ίδια και σταθερή θερμοκρασία.

Αντίθετα, ένα συμβατικό μοντέλο μπορεί να παράγει μικροκύματα μόνο στο 100% της ισχύος του. Επομένως, αν π.χ. τον ρυθμίσεις να λειτουργήσει στο 40% για ένα 5λεπτο, θα «ανάψει» και θα «σβήσει» αρκετές φορές, ώστε στο 5λεπτο η μέση ισχύς θέρμανσης να είναι 40%. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν αναπτύσσεται η ίδια θερμοκρασία στο φαγητό. Έτσι, είναι πολύ πιθανό ορισμένες περιοχές του τροφίμου να έχουν παραμείνει κρύες.

 

Οφέλη

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, η θέρμανση σε συνεχώς σταθερή θερμοκρασία εξασφαλίζει πρώτα από όλα ομοιόμορφο ζέσταμα των φαγητών, αλλά και τέλειο ξεπάγωμα. Επίσης, η υπερθέρμανση ενός τροφίμου σε ορισμένα σημεία του σημαίνει πως θα αλλοιωθεί τοπικά η υφή και η γεύση του, όπως και ότι χάνονται θρεπτικά συστατικά. Επομένως, η τεχνολογία inverter εγγυάται πιο νόστιμα και πιο υγιεινά γεύματα.

Ακόμη καλύτερα, ο απόλυτος έλεγχος της θέρμανσης σημαίνει επίσης πως με ένα μοντέλο inverter θα μπορείς να ετοιμάζεις συνταγές που χρειάζονται μέτρια θερμοκρασία μαγειρέματος και γι’ αυτό δεν μπορούν να ετοιμαστούν στους υπόλοιπους φούρνους μικροκυμάτων. Επομένως, για παράδειγμα, θα μπορείς να φτιάχνεις ακόμη και ομελέτες ή σολομό ποσέ.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι τα καλύτερα γευστικά αποτελέσματα και η μεγαλύτερη ευελιξία χρήσης συνδυάζονται με την πιο γρήγορη προετοιμασία του φαγητού. Έτσι, η τεχνολογία inverter μαγειρεύει και ζεσταίνει τα γεύματά σου σε περίπου 30% λιγότερο χρόνο καταναλώνοντας και λιγότερο ρεύμα.

Άλλα χαρακτηριστικά

Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, οι φούρνοι inverter «έρχονται» με ποικιλία αυτόματων προγραμμάτων, ώστε με το πάτημα ενός πλήκτρου να επιλέξουν οι ίδιοι τον χρόνο και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις του μαγειρέματος, για τέλεια πάντοτε αποτελέσματα. Επίσης, διαθέτουν μία λειτουργία Turbo απόψυξης, η οποία χρησιμοποιεί τυχαίους παλμούς ισχύος και, με αυτό τον τρόπο, μειώνει κατακόρυφα τον χρόνο ξεπαγώματος.

Θα βρεις όμως και μοντέλα τα οποία επιπλέον διαθέτουν grill, που μπορεί να συνδυασθεί με τα μικροκύματα, ώστε τα πιάτα σου να είναι τόσο τραγανά και ροδοκόκκινα όσο και με τον κλασικό ηλεκτρικό φούρνο.

Μπορείς να δεις ακόμη