RoboMaster S1: Το ρομπότ που σε μαθαίνει πώς να είσαι νικητής

Το RoboMaster S1 είναι ένα επαναστατικό εκπαιδευτικό ρομπότ σχεδιασμένο να «ξεκλειδώνει» τις δυνατότητες κάθε μαθητή και εκπαιδευόμενου. Είναι εμπνευσμένο από τον ετήσιο διαγωνισμό ρομποτικής της DJI Robomaster το S1. Μέσω των ευφυών χαρακτηριστικών και των συναρπαστικών λειτουργιών παρέχει στον χρήστη όλα τα εφόδια για να κατανοήσει εις βάθος την επιστήμη της ρομποτικής, τη φυσική, τα μαθηματικά και τον προγραμματισμό και να εξελίξει τα ταλέντα και τις ικανότητες του.

Γεφυρώνει τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο, ζωντανεύοντας αφηρημένες έννοιες μέσω πρακτικών λειτουργιών. Το S1 υποστηρίζει τις γλώσσες προγραμματισμού Scratch και Python, επιτρέποντας στους χρήστες να εξασκηθούν σε πρακτικό επίπεδο στα μαθηματικά, στην φυσική και στην τεχνολογία AI με πρωτοποριακό και εμπνευσμένο τρόπο.

 

Ατελείωτες δυνατότητες

Με έως και 46 προγραμματιζόμενα / παραμετροποιήσιμα στοιχεία και εξαρτήματα, το RoboMaster S1 προσφέρει απεριόριστη ευελιξία για να δημιουργήσεις και να καινοτομήσεις. Οι έξι ενσωματωμένες θύρες PWM και η θύρα SBUS παρέχουν υποστήριξη σε διάφορα αξεσουάρ που επεκτείνουν τις δυνατότητες του ρομπότ. Μπορείς να κατευθύνεις το RoboMaster S1 χρησιμοποιώντας ένα χειριστήριο που υποστηρίζει το πρωτόκολλο SBUS ή να προγραμματίσεις πολύπλοκο κώδικα με ένα εξωτερικό development board για να εξερευνήσεις τις απεριόριστες δυνατότητες του S1 και την μαγεία του ρομποτικού κόσμου.

 

Αρθρωτός σχεδιασμός

Ο αρθρωτός, ευέλικτος σχεδιασμός, σου επιτρέπει να συναρμολογήσεις το S1 όπως ακριβώς το θες εσύ. Κατά την διάρκεια της συναρμολόγησης, θα διαπιστώσεις ότι η hands-on εμπειρία με κάθε βίδα και καλώδιο είναι μία συναρπαστική και μοναδική εμπειρία.

 

 

Γνώρισε την τεχνολογία ΑΙ

Η τεχνολογία AI (Artificial Intelligence) επιτρέπει στο S1 να αναγνωρίζει χειρονομίες (gestures), ήχους ή ακόμα και άλλα ρομπότ S1. Το παιχνίδι με το RoboMaster S1 ανοίγει τον δρόμο προς την τεχνολογία AI δίνοντας σου πρόσβαση στις τεχνολογίες του αύριο.

Μπορείς να προγραμματίσεις το RoboMaster S1 να ακολουθεί αυτόματα μία γραμμή που έχεις σχηματίσει στο έδαφος (Line Recognition). Επίσης, μπορεί να αναγνωρίζει και να «ακολουθεί» έως και 44 οπτικούς δείκτες (Vision Marker Recognition) που έχουν αριθμούς, γράμματα ή ειδικούς χαρακτήρες για να επεκτείνεις τις δυνατότητες coding ή να βελτιώσεις τις μάχες με άλλα ρομπότ ή για να του ορίσεις μία συγκεκριμένη διαδρομή (για παράδειγμα μπορούν να χρησιμεύουν ως φωτεινοί σηματοδότες). Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία υπολογιστικής όρασης του RoboMaster S1, μπορεί να αναγνωρίζει και να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο ορίσεις (People Recognition). Το ρομπότ επίσης εξοπλίζεται με ειδικό module αναγνώρισης χειροκροτήματος ή φυσικών χειρονομιών ή ακόμα και άλλων ρομπότ S1, ώστε να ανταποκρίνεται με τον τρόπο που θες σε κάθε ερέθισμα ξεχωριστά.

 

Ισχυρά χαρακτηριστικά

  • Ευφυής ελεγκτής: Με τον ισχυρό του επεξεργαστή, ο ευφυής ελεγκτής μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα λειτουργίες όπως μετάδοση εικόνας υψηλής ευκρίνειας με χαμηλή υστέρηση, ΑΙ computing (Τεχνητή Νοημοσύνη) και προγραμματισμό.
  • Blaster (Κανόνι): Το ενσωματωμένο Blaster χρησιμοποιεί φωτισμό LED για να επισημάνει τις τροχιές των υπέρυθρων ακτίνων εκτόξευσης και των σφαιριδίων ενώ διάφορα ηχητικά εφέ δημιουργούν ατμόσφαιρα μάχης.
  • Με motorized gimbal 2-αξόνων: Με εύρος περιστροφής yaw/ pitch 540° x 65°, το RoboMaster S1 προσφέρει εκτεταμένο οπτικό πεδίο για την κάμερα FPV. Ο ενσωματωμένος ηλεκτροκινητήρας direct drive σε συνεργασία με τους αισθητήρες calibration και τους προηγμένους αλγόριθμους προσφέρει εντυπωσιακή σταθεροποίηση της εικόνας και εκπληκτική εμπειρία ελέγχου.
  • Με πανκατευθυντικούς τροχούς: Οι τροχοί Mecanum μπορούν να κινούν το όχημα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χάρη στα ενσωματωμένα «rollers» και αλλιώς ονομάζονται πανκατευθυντικοί τροχοί. Παρέχουν εκπληκτικό έλεγχο και ευελιξία.
  • Υψηλής απόδοσης μοτέρ: Το S1 διαθέτει ένα υψηλής απόδοσης ειδικά προσαρμοσμένο μοτέρ με ροπή που αγγίζει τα 250mN·m. Οι αισθητήρες σε συνδυασμό με τους προηγμένους αλγόριθμους επιτρέπουν τον απόλυτο έλεγχο και παρέχουν εξαιρετική σταθερότητα.
  • Θωράκιση έξυπνης ανίχνευσης: Έξι έξυπνα πάνελ θωράκισης που βρίσκονται περιμετρικά του RoboMaster S1 του επιτρέπουν να ανιχνεύει σφαιρίδια τζελ ή υπέρυθρες ακτίνες στις μάχες με άλλα ρομπότ. Το σύστημα διαιτησίας αναλύει και επικοινωνεί τα δεδομένα των χτυπημάτων, ενσωματώνοντας τα κατά το παιχνίδι σε πραγματικό χρόνο.

 

Ο κόσμος είναι η αρένα σου

Δημιούργησε τη δική σου αρένα οπουδήποτε, και απόλαυσε μία ποικιλία από gameplay modes σε συνδυασμό με την καθηλωτική εμπειρία FPV. Μπορείς μάλιστα να καταγράψεις τη δράση και να τη διαμοιραστείς με το πάτημα ενός πλήκτρου. Χάρη στην συναρπαστική προοπτική FPV του S1 απολαμβάνεις μία μοναδική και καθηλωτική εμπειρία οδήγησης.

Μπορείς να ανταγωνιστείς άλλους παίκτες στην πίστα που έχεις σχεδιάσει εσύ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, είναι δυνατό το ξεκλείδωμα ειδικών δυνατοτήτων/ ικανοτήτων με την αναγνώριση συγκεκριμένων οπτικών δεικτών (Vision Markers) ή ακόμα και όπλων ενάντια στον ανταγωνισμό για να αποκτήσεις το πλεονέκτημα. Υπάρχουν και άλλα στυλ παιχνιδιού όπως το Free-for-All ή το Conquest. Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

 

Αξεσουάρ

Play More Kit

Υποστηρίζει διάφορα αξεσουάρ που επεκτείνουν τις δυνατότητες και «ανοίγουν» το παιχνίδι. To «Play More Kit» για το RoboMaster S1 περιλαμβάνει ένα Gamepad, μία έξυπνη μπαταρία, ένα δοχείο / φυσίγγιο για σφαιρίδια τζελ (χωράει 430 περίπου σφαιρίδια) καθώς και μία μπουκάλα με 10 χιλιάδες σφαιρίδια από ασφαλές και φιλικό (μη τοξικό) τζελ για ατελείωτες μάχες. Το χειριστήριο (Gamepad) επιτρέπει τη σύνδεση του ρομπότ με κάποια φορητή συσκευή και διαθέτει χειριστήρια, μοχλούς και φυσικά πλήκτρα για τον έλεγχο και τον χειρισμό του ρομπότ.

 

Gel Beads

Αν θες περισσότερα… πυρομαχικά, τότε ένα από αυτά τα μπουκάλια περιέχει 10 χιλιάδες σφαιρίδια τζελ που θα σου χαρίσουν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και μάχης με τους αντιπάλους σου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη