Φρόντισε το δέρμα σου για τέλειο μαύρισμα

by Zikou Stella

Το σοκολατί χρώμα που παίρνει η επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο είναι ελκυστικό, κολακευτικό και είναι ο ορισμός του καλοκαιριού. Για να αποκτήσεις στις διακοπές σου τη μαυρισμένη επιδερμίδα που επιθυμείς, θα πρέπει να προετοιμάσεις το δέρμα σου κατάλληλα.

Το πρώτο βήμα που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα ομοιόμορφο μαύρισμα είναι η απολέπιση. Η απολέπιση είναι η διαδικασία αφαίρεσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος με μια κρέμα και ελαφρύ ξύσιμο με γάντι ή πανί. Η απολέπιση βοηθά περισσότερο στο μαύρισμα, αφού ανοίγουν οι πόροι και η διαδικασία μαυρίσματος γίνεται ευκολότερη. Το ίδιο συμβαίνει και με την αποτρίχωση, που θα την πετύχεις με την κατάλληλη μηχανή μόνιμης ή ημιμόνομης αποτρίχωσης.

 

Συσκευές ημιμόνιμης αποτρίχωσης

Μια  συσκευή χειρός για ημιμόνιμη αποτρίχωση έχει κεφαλή με περιστρεφόμενες τσιμπίδες την οποία μετακινείς κατά μήκος της επιφάνειας του δέρματος, αφαιρώντας με αυτό τον τρόπο τις τρίχες. Είναι ιδανική για όλα τα σημεία του σώματος, πόδια, μασχάλες, χέρια και περιοχή μπικίνι, ενώ όλη η διαδικασία δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα που διαρκούν έως και τέσσερις εβδομάδες. Τα νέα μοντέλα διαθέτουν και ένα επιπλέον εξάρτημα για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από συγκεκριμένες περιοχές όπως το πρόσωπο. Οι σύγχρονες αποτριχωτικές συσκευές αφαιρούν πολύ κοντές τρίχες έως και 0,5 χιλιοστά, οπότε δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα να επανεμφανιστεί σε μεγάλο βαθμό.

 

Με την αποτρίχωση με αυτό τον τρόπο η τρίχα αφαιρείται από τη ρίζα και όταν εμφανιστεί ξανά τείνει να είναι πιο αδύναμη. Επιπλέον η τακτική αποτρίχωση μπορεί να μειώσει τον αριθμό τριχών που αναπτύσσονται εσωτερικά και να αφήσει το δέρμα σου εξαιρετικά λείο και απαλό, έτοιμο να δεχτεί τις ακτίνες του ήλιου.

 

 

Συσκευές μόνιμης αποτρίχωσης

Μπορείς να απολαύσεις την εμπειρία της μόνιμης αποτρίχωσης στο σπίτι, με μια συσκευή ιδανική για μασχάλες, πρόσωπο, ευαίσθητη περιοχή ακόμα και για μεγαλύτερες περιοχές του σώματος όπως το στήθος ή οι μηροί, που θα σου προσφέρει εύκολα και ανώδυνα αποτελέσματα από την άνεση του σπιτιού σου.

Με μια σύγχρονη μηχανή φωτόλυσης μπορείς να αξιοποιήσεις τις ιδιότητες του παλμικού φωτός από τον καναπέ σου. Με κάθε λάμψη τόσο στα χέρια και τα πόδια, όσο και στο πρόσωπο ή το υπόλοιπο σώμα μειώνεις σταδιακά την εμφάνιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας μέχρι να εξαλειφθεί για πάντα. Θα χρειαστούν κάποιες επαναλήψεις μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά αξίζει τον κόπο. Με κάθε χτύπημα φωτός ζεσταίνεται και καίγεται ο θύλακας της τρίχας και σταδιακά εξαφανίζεται. Ο αισθητήρας της συσκευής διαβάζει τον τόνο της επιδερμίδας και προσαρμόζει αυτόματα το επίπεδο έντασης. Έτσι ενώ κάθε λάμψη έχει ισχυρή αποτελεσματικότητα, το αποτέλεσμα για την επιδερμίδα είναι ήπιο και το δέρμα παραμένει λείο και απαλό. Η συσκευή είναι απόλυτα ασφαλής και σου χαρίζει ορατά αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

 

Ένα λαμπερό, αποτριχωμένο δέρμα είναι πιο εύκολο να βγάλει το μέγιστο δυνατό μαύρισμα και να σου χαρίσει το τέλειο σοκολατί χρώμα, μειώνοντας τις πιθανότητες να ξεφλουδίσεις. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς όμως να προστατεύεις το δέρμα σου με τη χρήση αντηλιακού και τη συχνή ενυδάτωση. Επίλεξε τη σωστή ώρα για ηλιοθεραπεία, το αγαπημένο σου μαγιό και απόκτησε το τροπικό χρώμα που επιθυμείς.

 

 

 

Η προσωπική φροντίδα είναι σημαντική για όλους μας. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να αποκτήσει όλα όσα χρειάζεται για να νιώσεις όμορφα στο σώμα σου και να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Μπες εδώ για να ανακαλύψεις όλες τις συσκευές!

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Βρες εδώ όλες τις λύσεις για να φροντίσεις το δέρμα σου και να αποκτήσεις την εμφάνιση που σε ευχαριστεί!

Μπορείς να δεις ακόμη