League of Legends Recall: Η Ανόρθωση ξανά σε τελικό Greek Legends League

by Zikou Stella

Η Anorthosis Famagusta Esports είναι η δεύτερη φιναλίστ του GLL Summer Split 2023. Αν και δυσκολεύτηκε, η ΑΝΟ επικράτησε της Gamespace MCE (3-1) στον β’ ημιτελικό και προκρίθηκε στον έκτο τελικό της ιστορίας της. Ο τελικός του Greek Legends ανάμεσα σε WLGaming και Anorthosis θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Αυγούστου (18:00) στο νέο στούντιο της Pixel Perfect.

Αν και πολλοί περίμεναν την Ανόρθωση να κυριαρχήσει στη σειρά, η Gamespace MCE παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένη στον δεύτερο ημιτελικό. Παρά το γεγονός πως η ANO μπήκε πολύ δυνατά στο Summoner’s Rift, η GSMC δεν πανικοβλήθηκε και έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης. Χρειάστηκε να περάσουμε το μισάωρο για να μπορέσει η ANO να βρει λύσεις και να καταφέρει να πάρει σημαντική διαφορά στο σκορ. Το φινάλε “γράφτηκε” στο 36ο λεπτό λίγο μετά το δεύτερο Baron buff της Ανόρθωσης.

 

 

Διαφορετική εικόνα στο game 2 με καμία ομάδα να μην μπορεί να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα. Η GSMC είχε απάντηση σχεδόν για κάθε play της ANO και όσο περνούσε η ώρα ήταν ξεκάθαρο πως η νικήτρια θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Στο 30′ η Gamespace ξεκίνησε το Baron και δευτερόλεπτα μετά κατάφερε να κάνει δικό της το buff παρά τις προσπάθειες των παικτών της ΑΝΟ. Με την ενίσχυση του Baron ο Habubu και η παρέα του όρμησαν στην αντίπαλη βάση και έφεραν τον ημιτελικό σε ισορροπία.

Η ήττα αυτή “ταρακούνησε” τους τέσσερις φορές πρωταθλητές που ανέβασαν την απόδοση τους στο 3ο παιχνίδι. Η Ανόρθωση ήταν σταθερά μπροστά στο early game και έψαχνε τη στιγμή της. Τελικά την βρήκε στο fight του 24ου λεπτού που οδήγησε σε Baron και λίγο αργότερα στο 2-1. Αξίζει να κάνουμε μια μικρή αναφορά στο τρομερό “ξέσπασμα” της ANO, η οποία μέσα σε περίπου τέσσερα λεπτά μάζεψε 9 kills (με το 7-4 να γίνεται 16-4) και 8 πύργους (από 1-1, 9-1).

 

 

 

Στο game 4 η Ανόρθωση έκανε το καλύτερο της παιχνίδι στον ημιτελικό, μπαίνοντας στη θέση του οδηγού από τα πρώτα λεπτά. Ακόμα και όταν η Gamespace μπόρεσε να απαντήσει με ένα Baron buff η ΑΝΟ δεν πτοήθηκε και συνέχισε να ελέγχει το game. Στο 33′ η βάση της GSMC έπεσε και η ANO πήρε την πρόκριση για τον τελικό και το EMEA Masters. O τελικός του GLL Summer Split 2023 ανάμεσα σε WLGaming και Anorthosis Famagusta Esports θα πραγματοποιηθεί στις 5/8 και θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch & Youtube).

 

Photo: Greek Legends League

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη