Φθινοπωρινή παρουσίαση της Xiaomi – Έρχονται τα υπέροχα 11T και 11T Pro!

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Η Xiaomi, η πρώτη στις πωλήσεις smartphones εταιρία στην Ευρώπη, μας παρουσίασε μια σειρά νέων και καινοτόμων προϊόντων στο event που διεξήχθη στις 14 Οκτωβρίου. Μεταξύ των προϊόντων συμπεριλαμβάνονται δύο νέα, συναρπαστικά smartphones, μια συλλογή από σύγχρονα gadgets και κάποια πρωτοποριακά προϊόντα οικοσυστήματος.

Ξεκινάμε με τους πρωταγωνιστές της παρουσίασης, τα Xiaomi 11T και 11Τ Pro. Δύο φανταστικά smartphones με άκρως εντυπωσιακά features, τα οποία θα σου προσφέρουν μία “Cinemagic”, όπως την αποκαλεί η Xiaomi, εμπειρία και θα επιτρέψουν στη δημιουργικότητά σου να ανθίσει. Έτσι θα μπορείς να φτιάξεις ταινίες που θα ανταγωνίζονται ακόμα και επαγγελματικό εξοπλισμό!

Τα 11Τ και 11Τ Pro ενώ κατασκευαστικά και στο μεγαλύτερο μέρος των τεχνικών κομματιών είναι ίδια, έχουν κάποιες χαρακτηριστικές διαφορές σε σχέση με τον επεξεργαστή, την μπαταρία, τον φορτιστή, τον ήχο καθώς επίσης και κάποιες άλλες μικροδιαφορές.

Τα δύο αυτά smartphones διαθέτουν μία εκπληκτική οθόνη 6.67’’ τεχνολογίας ΑMOLED FHD+ (με ανάλυση 2400×1080), με φωτεινότητα 800nits, αντίθεση 5.000.000:1, συμβατότητα με περιεχόμενο Dolby Vision και HDR10+, αλλά και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, η οποία θα σου προσφέρει μια απολύτως πρωτοποριακή και φρέσκια εμπειρία. Μία “Cinemagic” εμπειρία, σύμφωνα με τη Xiaomi, που με την ακρίβεια χρωμάτων true color και τη λειτουργία φροντίδας ματιών, θα απορροφηθείς πλήρως στον κόσμο των Xiaomi 11T και 11T Pro.

Περνώντας στις κάμερες, που έχουν λειτουργίες one click cinema, αμφότερα διαθέτουν κύριο αισθητήρα 108MP, ο οποίος διαθέτει τη δυνατότητα “Hitchcock Zoom” (προφανώς με αναφορά στον θρυλικό σκηνοθέτη Alfred Hitchcock και στην τεχνική που ο ίδιος καθιέρωσε σε πολλά πλάνα του), δεύτερο αισθητήρα 8MP ultrawide 120º και τρίτο αισθητήρα 5MP με τηλεφακό και δυνατότητα αυτόματης εστίασης από απόσταση μόλις 3cm και 7cm, που θα σου προσφέρουν μια μοναδική και απαράμιλλη cinemagic εμπειρία.

Στην πρόσοψη του Xiaomi 11T υπάρχει αισθητήρας 16MP ενώ στο Xiaomi 11T Pro ελαφρώς μεγαλύτερος αισθητήρας 20MP. To Xiaomi 11T έχει δυνατότητα λήψης 4K video στα 60fps, ενώ το Pro ανεβαίνει ως τα 8K στα 30fps με ενεργό HDR10+, το οποίο ζωντανεύει κάθε εικόνα και βελτιώνει αφάνταστα τον ρεαλισμό. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται η Λειτουργία Νυκτός και το ολοκαίνουριο Audio Zoom, που μπλοκάρει εξαιρετικά τους ήχους του περιβάλλοντος, επιτρέποντάς σου να εστιάζεις στον ήχο του θέματός σου.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 128GB ή 256GB UFS 3.1. Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι στο μοντέλο Pro έχει τοποθετηθεί ξεχωριστό σύστημα ψύξης. Τα δύο νέα μοντέλα της Xiaomi διαθέτουν επίσης μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh που θα αντέχει ακόμα και σε πολύ κρύες συνθήκες. Στο μεν Xiaomi 11T η φόρτιση γίνεται σε ισχύ έως 67W, αλλά στο 11T Pro φτάνουμε στα 120W. Η Xiaomi αναφέρει ότι τα 120W δεν θα επηρεάζουν ιδιαίτερα τη χωρητικότητα της μπαταρίας, αφού μετά από 800 κύκλους φόρτισης θα πέφτει στο 80% του αρχικού φορτίου, ένα μεγάλο βήμα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των smartphones. Ο φορτιστής θα είναι φυσικά USB Type-C, συμβατός με όλη την γκάμα προϊόντων της Xiaomi.

Στο hardware έχουμε την πρώτη σημαντική διαφορά στο κομμάτι του επεξεργαστή. Το βασικό μοντέλο διαθέτει MediaTek Dimensity 1200 Ultra (6nm) με επεξεργαστή γραφικών ARM Mali-G77 MC9, ενώ το Xiaomi 11T Pro διαθέτει Qualcomm Snapdragon 888 (5nm) με επεξεργαστή γραφικών Adreno 660 GPU. Οι επεξεργαστές αυτοί θα σου δώσουν μία απόλυτα ομαλή και εύκολη εμπειρία χρήσης.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά συναντάμε κεραίες Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, 5G/LTE, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και ειδικά, διπλά στερεοφωνικά ηχεία με Dolby Atmos (ρυθμισμένα από τη Harman-Kardon στο Pro) που θα επεκτείνουν τη “cinemagic”  εμπειρία σου και στο κομμάτι του ήχου.

Τα Xiaomi 11T και 11Τ Pro αποτελoύν δύο άκρως εντυπωσιακές προσθήκες στη σειρά προϊόντων της Xiaomi, αν και υπήρξαν κι άλλες εκπλήξεις στο event.

Aνακοινώθηκε, λοιπόν, μια ανανεωμένη έκδοση στην πιο στιλάτη σειρά smartphones Xiaomi, τη Xiaomi Mi 11 lite με το Xiaomi Mi 11 lite 5G – new edition, με κομψό, λεπτό design που το κάνει να ξεχωρίζει στην κατηγορία του. Είναι τόσο λεπτό και ελαφρύ που σύμφωνα με τη Xiaomi, μπορεί και να ξεχνάς πως το κρατάς!

Έρχεται με ένα κορυφαίο σε απόδοση Super AMOLED Panel, τεχνικά και πρακτικά το ίδιο κορυφαίο όπως και σε σημαντικά ακριβότερες συσκευές της εταιρίας, και με αισθητήρα αποτυπώματος που βρίσκεται στο πλήκτρο ενεργοποίησης στη δεξιά πλευρά της συσκευής, βοηθώντας στο να ξεκλειδώνει εντυπωσιακά γρήγορα. Είναι πολυτελές, ανθεκτικό στις πτώσεις και υποστηρίζει διπλή SIM 5G.

Το Xiaomi Mi 11 lite 5G περιλαμβάνει εντυπωσιακή κάμερα 64mp, το οποίο διαθέτει night και reading mode που θα σου επιτρέπουν να δείχνεις το outfit σου κάθε στιγμή της ημέρας. Το Xiaomi M11 lite 5G με τα νέα διαθέσιμα χρώματα snowflake white, peach pink και bubblegum blue θα είναι το τέλειο smartphone για σένα!

 

 

Παρουσιάστηκε επίσης τo νέο, συναρπαστικό Xiaomi Pad 5, που με την υποστήριξη του Xiaomi Smart Pen (το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτώβρη) θα σε βοηθήσει να είσαι παραγωγικός με ευκολία. Εξοπλίζεται με τον επεξεργαστή Snapdragon 870, έχει ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, 1 δισεκατομμύριο χρώματα και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εργάζεσαι γρηγορότερα και εξυπνότερα. Είναι ιδανικό για κάθε εργασία, από μηνύματα και video calls έως φοβερή εμπειρία gaming με την 11’’ οθόνη του. Το Χiaomi Smart Pen θα διαθέτει δυο κουμπιά με δυνατότητα screenshot και άλλων, καθώς και μαγνητική ταχεία φόρτιση.

Μία ιδιαιτερη προσθήκη, επίσης, στη σειρά προϊόντων οικοσυστήματος της Xiaomi, είναι το Mi Smart Fryer. Με ικανότητες προγραμματισμού γευμάτων μέσω του Mi Home App και μεγάλο εύρος θερμοκρασίας, το Mi Smart Fryer θα σου προσφέρει ακόμα μία καινοτομία που θα κάνει την καθημερινότητά σου ευκολότερη και τη διατροφή σου υγιέστερη, αλλάζοντας έτσι τις διατροφικές σου συνήθειες και προσφέροντας μια νέα οπτική στην καθημερινή μαγειρική.

Τέλος, έχουμε την ανακοίνωση κυκλοφορίας των ακουστικών Redmi Buds Pro με noise cancellation 35db, μπαταρία με 28 συνεχόμενες ώρες αναπαραγωγής ήχου, Bluetooth 5.2, ασύρματη φόρτιση και πολύ χαμηλό latency που θα σου επιτρέψουν να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μουσική και ταυτόχρονα να δέχεσαι κλήσεις ανά πάσα στιγμή.

 

 

Επίσης το νέο Mi Electric Scooter, που διαθέτει μικρή οθόνη ελέγχου λειτουργιών, με ισχύ στα 600W, 3 mode ταχύτητας (pedestrian, drive και sport) και quick folding για να το παίρνεις παντού μαζί σου, θα σου προσφέρει μια eco-friendly λύση για να κυκλοφορείς στην πόλη του. Αξίζει να αναφερθεί ότι το νέο Mi Electric Scooter διαθέτει διπλά τακάκια φρεναρίσματος για περισσότερη ασφάλεια, και αντέχει κατά το μέγιστο 100 κιλά.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, να ενθουσιαστείς και να βυθιστείς κι εσύ στον κόσμο των έξυπνων προϊόντων Xiaomi, ειδικά σχεδιασμένων για να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα, την άνεση, τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητά σου.

Μπορείς να δεις ακόμη