Φτιάχνεις νέο σπίτι για την οικογένειά σου; Βρες εδώ όλες τις λύσεις!

by Zikou Stella

Στο ταξίδι της ετοιμασίας ενός νέου σπιτιού για την οικογένειά σου, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις πολλές προκλήσεις, από την επιλογή του σωστού χώρου έως την επίπλωση και την προμήθεια ηλεκτρικών συσκευών και λοιπού εξοπλισμού. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα είναι μια τεράστια ικανοποίηση και το νέο σου σπίτι θα είναι ο χώρος όπου η οικογένειά σου θα μεγαλώσει, θα δημιουργήσει αναμνήσεις και θα ζήσει μια ευχάριστη ζωή.

Οι ηλεκτρικές συσκευές είναι απαραίτητες για ένα σύγχρονο σπίτι και θα πρέπει να προγραμματίσεις την αγορά και την εγκατάστασή τους εγκαίρως ώστε να ετοιμάσεις τις κατάλληλες υποδομές για την υποδοχή τους. Από την κουζίνα έως το σαλόνι και από το μπάνιο ως τις κρεβατοκάμαρες οι ηλεκτρικές συσκευές παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα και πλέον ελάχιστες εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την βοήθειά τους.

 

Λευκές συσκευές

Η κουζίνα είναι μία από τις πιο σημαντικές ζώνες του σπιτιού, στην οποία ενσωματώνονται οι περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε ένα σπίτι. Οι εντοιχιζόμενες λευκές συσκευές είναι η καλύτερη λύση για ένα μοντέρνο, λειτουργικό και αισθητικά δεμένο αποτέλεσμα.

Ξεκίνησε επιλέγοντας ψυγείο ανάλογα με τις ανάγκες σου και ανάλογα με τον χώρο σου. Επίλεξε ανάμεσα σε ψυγειοκαταψύκτες, ψυγεία ντουλάπες ή λύσεις Combo ώστε αν θέλεις, να τοποθετήσεις σε διαφορετική θέση τη συντήρηση από την κατάψυξη. Επειδή το ψυγείο είναι μια συσκευή που λειτουργεί 24/7, είναι σημαντικό να προσέξεις την ενεργειακή του κλάση κατά την αγορά ώστε να μην επιβαρύνεις την κατανάλωση ενέργειας και να αποσβέσεις ποιο γρήγορα την αγορά σου.

 

Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξεις εστίες και φούρνο. Στις εντοιχιζόμενες συσκευές συνήθως αυτά τα δύο στοιχεία τοποθετούνται χωριστά, ώστε ο φούρνος να βρίσκεται στο ύψος του πάγκου της κουζίνας για να μπορείς να τον χειρίζεσαι πιο εύκολα. Επίλεξε ένα φούρνο που να διαθέτει λειτουργία ατμού που βοηθά στο πιο αποτελεσματικό και υγιεινό μαγείρεμα και λειτουργία αυτοκαθαρισμού για να μην ασχολείσαι με το καθάρισμα του θαλάμου από τα καμένα λίπη. Όσον αφορά στις εστίες η πιο έξυπνη επιλογή είναι οι επαγωγικές, που μαγειρεύουν πιο γρήγορα, χωρίς να θερμαίνονται και κάνουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Στη συνέχεια επίλεξε έναν εντοιχιζόμενο φούρνο μικροκυμάτων κατά προτίμηση με ενσωματωμένο grill ώστε να μην περιορίζει τις εργασίες του μόνο στο ζέσταμα και το ξεπάγωμα αλλά και να μπορεί να ψήνει μικρές ποσότητες φαγητού.

Τέλος, με ένα πλυντήριο πιάτων ολοκληρώνεις τις αγορές των μεγάλων λευκών συσκευών για την κουζίνα σου. Το πλυντήριο πιάτων είναι απόλυτα απαραίτητο σε ένα νοικοκυριό καθώς με τη χρήση του εξοικονομείς χρόνο, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα ενώ παράλληλα απολαμβάνεις την αληθινή καθαριότητα και υγιεινή που προσφέρει στα σκεύη σου.

 

Μικροσυσκευές κουζίνας

Οι εργασίες που εκτελούνται καθημερινά μέσα στην κουζίνα σου είναι αμέτρητες και καθεμιά χρειάζεται το δικό της εργαλείο ή συσκευή.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, για αυτό και πρέπει να εφοδιαστείς με τις απαραίτητες για εσένα συσκευές  πρωινού, όπως βραστήρα, καφετιέρατοστιέρα, φρυγανιέρα, βραστήρα αυγών, βαφλιέρα και μπλέντερ αν αγαπάς τα smoothies.

Σειρά έχουν οι μικρές συσκευές προετοιμασίας του φαγητού, όπως το μίξερ χειρός για να ανακατεύεις αραιές ζύμες, αυγά και κρέμες, το πολυμίξερ που διαθέτει ποικιλία εξαρτημάτων για να εκτελεί διαφορετικές εργασίες με το καθένα, όπως ανακάτεμα, ζύμωμα, άλεση και κοπή λαχανικών και η κουζινομηχανή που είναι ένα πολυδύναμο μηχάνημα με απεριόριστες δυνατότητες, καθώς τοποθετώντας διαφορετικά εξαρτήματα μπορείς να εκτελέσεις τις περισσότερες εργασίες προετοιμασίας φαγητού.

 

 

Στη συνέχεια, πρέπει να κοιτάξεις για μικροσυσκευές μαγειρέματος. Για το τηγάνισμα υπάρχουν οι φριτέζες και οι φριτέζες αέρος που τηγανίζουν υγιεινά και γρήγορα χωρίς λάδι και με μικρή κατανάλωση ρεύματος. Παρόμοια, τα φουρνάκια ρομπότ μαγειρεύουν πολύ γρήγορα και νόστιμα, μικρές ποσότητες φαγητού για να μην χρειάζεται να ανάβεις τον φούρνο όταν θέλεις να ετοιμάσεις γεύμα μόνο για 1-2 άτομα. Αν ακολουθείς υγιεινή διατροφή, σίγουρα θα σε ενδιέφερε η απόκτηση ενός ατμομάγειρα που μαγειρεύει στον ατμό ταυτόχρονα μέχρι και πέντε διαφορετικά φαγητά, χωρίς την προσθήκη λαδιού και διατηρώντας στο ακέραιο τη γεύση και τα θρεπτικά τους συστατικά. Τέλος, αν για σένα το ζητούμενο είναι η εξοικονόμηση χρόνου και η αυτοματοποίηση του μαγειρέματος, ένας πολυμάγειρας θα σου λύσει τα χέρια. Εσύ τοποθετείς στον κάδο τα υλικά και η συσκευή σου διαθέτοντας αυτόματα προγράμματα μαγειρεύει με τον ιδανικό τρόπο το φαγητό, ακόμα και αν λείπεις από το σπίτι σου.

 

Σκεύη και εργαλεία κουζίνας

Για να στήσεις ένα νοικοκυριό χρειάζονται πέρα από τις συσκευές και αρκετά σκεύη και εργαλεία κουζίνας. Για αυτό εξοπλίσου με ένα σετ από κατσαρόλες σε διάφορα μεγέθη, μια χύτρα, ένα μπρίκι απλό ή ηλεκτρικό, ένα σετ από τηγάνια και ένα σετ από ταψιά. Στη συνέχεια, αγόρασε ένα καλό σετ από μαχαίρια για διάφορες χρήσεις, όπως κοπή, ξεφλούδισμα κ.α. Ένα σετ κουτάλες και μερικά χειροκίνητα εργαλεία όπως ένας αβγοδάρτης, ανοιχτήρια, ένας μύλος για πουρέ και άλλα παρόμοια εξαρτήματα θα σε βοηθήσουν πολύ όταν χρειαστεί να κάνεις μια δουλειά στα γρήγορα.

Συσκευές ήχου και εικόνας

Η διασκέδαση μέσα στο σπίτι έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια με τον καθένα να περνάει όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά από την τηλεόρασή του για να απολαύσει πλούσιο περιεχόμενο από σειρές, ταινίες, αθλητικά, ντοκιμαντέρ και άλλες παραγωγές. Για αυτό και μια Smart TV 4K αποτελεί πλέον μια έξυπνη αγορά σε ένα σύγχρονο σπίτι. Υπολόγισε τις αποστάσεις από τη θέση θέασης για να επιλέξεις το κατάλληλο μέγεθος τηλεόρασης και απόλαυσε περιεχόμενο από συνδρομητικές πλατφόρμες, διαδικτυακά ή τηλεοπτικά κανάλια από όλο τον κόσμο με το πάτημα ενός κουμπιού, με ολοζώντανα χρώματα και κρυστάλλινο ήχο. Αν από την άλλη προτιμάς την αίσθηση που σου δίνει ο κινηματογράφος, απόκτησε έναν προτζέκτορα με smart λειτουργίες για να παρακολουθείς όποιο περιεχόμενο επιθυμείς σε μεγάλες διαστάσεις, χωρίς τη χρήση οθόνης, αξιοποιώντας έναν άδειο τοίχο ή προβάλλοντας την εικόνα σε ειδικό πανί. Για μια πιο ολοκληρωμένη ηχητική εμπειρία μπορείς να εγκαταστήσεις ένα soundbar που δίνει αίσθηση ήχου home theatre ενώ είναι μια compact κομψή συσκευή.

Αν από την άλλη θέλεις να απολαμβάνεις με premium ήχο την αγαπημένη σου μουσική, ένα σύστημα Hi-Fi είναι ιδανικό για εσένα, ενώ αν αγαπάς τις retro συσκευές ή έχεις μεγάλη συλλογή από βυνίλια, ένα πικάπ σε συνδυασμό με premium ηχεία υψηλής απόδοσης και αισθητικής θα σε συναρπάσουν.

 

Μπάνιο

Το πλυντήριο τοποθετείται συνήθως στο μπάνιο, ενώ σπάνια σε ένα ελληνικό σπίτι το συναντάμε στην κουζίνα ή σε ειδικό χώρο (πλυσταριό). Πριν αγοράσεις πλυντήριο ρούχων υπολόγισε σωστά τις διαθέσιμες διαστάσεις ώστε να προσανατολιστείς σε πλυντήριο άνω ή μπροστινής φόρτωσης. Ακόμα, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η χωρητικότητά του ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σου και να μην χρειάζεται να βάζεις πολλές πλύσεις. Αν χρειάζεσαι και στεγνωτήριο θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα αγοράσεις ξεχωριστή συσκευή, εφόσον μάλιστα διαθέτεις τον ανάλογο χώρο, ή αν θα αγοράσεις πλυντήριο στεγνωτήριο. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να λάβεις υπόψη ότι η χωρητικότητα πλύσης και στεγνώματος διαφέρουν.

Στις συσκευές μπάνιου με την ευρεία έννοια θα μπορούσαμε να εντάξουμε και τον ηλιακό θερμοσίφωνα που εγκαθίσταται στη στέγη του σπιτιού και παρέχει χειμώνα καλοκαίρι ζεστό νερό για το μπάνιο και για άλλες οικιακές χρήσεις κάνοντας μεγάλη οικονομία ενέργειας.

 

 

Φωτισμός

Ο σωστός φωτισμός σε ένα σπίτι συμβάλλει στη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας, στην ξεκούραση και την χαλάρωση. Με τα σύγχρονα συστήματα έξυπνου φωτισμού, μπορείς να δημιουργήσεις τις ιδανικές συνθήκες για κάθε χώρο του σπιτιού σου και για κάθε περίσταση εύκολα και προπάντων οικονομικά.

 

Κλιματισμός

Δεν υπάρχει σύγχρονο σπίτι χωρίς κλιματισμό. Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στη χώρα μας επηρεάζουν ακόμα και τα καλά μονωμένα σπίτια ενώ τον χειμώνα πολλά νοικοκυριά αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τον κλιματισμό για τη θέρμανσή τους αποκλειστικά ή επικουρικά. Παράλληλα οι λειτουργίες καθαρισμού του αέρα αλλά και οι έξυπνες λειτουργίες καθιστούν τα σύγχρονα κλιματιστικά απαραίτητα, βολικά και εξαιρετικά οικονομικά μέσα ψύξης και θέρμανσης. Επίλεξε λοιπόν κλιματιστικά για το νέο σου σπίτι ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε χώρου και ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του σπιτιού σου.

 

 

Συσκευές καθαριότητας

Το να ζεις σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι εκτός του ότι κάνει καλό στην υγεία σου, ανεβάζει και τη διάθεσή σου. Τί γίνεται όμως αν δεν διαθέτεις αρκετό χρόνο ή ενέργεια για να τα έχεις όλα στην εντέλεια; Οι σύγχρονες συσκευές καθαριότητας σου δίνουν τη λύση. Ηλεκτρικές σκούπες, κλασσικές, stick ή ρομποτικές καθαρίζουν γρήγορα και αποτελεσματικά το σπίτι σου. Οι ρομποτικές σκούπες μάλιστα μπορούν να κάνουν όλη τη δουλειά όταν λείπεις από το σπίτι για να γυρίζεις και να τα βρίσκεις όλα έτοιμα. Τα περισσότερα νέα μοντέλα μάλιστα εκτός από το σκούπισμα εκτελούν και το σφουγγάρισμα. Τέλος, για να είσαι σίγουρος ότι το σπίτι σου φαίνεται αλλά και είναι καθαρό, εμπιστεύσου τη δύναμη του ατμού και εφοδιάσου με έναν ατμοκαθαριστή. Έτσι τα δάπεδα, τα πλακάκια, τα τζάμια, τα είδη υγιεινής και όλες οι οικιακές επιφάνειες θα παραμένουν καθαρές και αποστειρωμένες σε βάθος, χωρίς τη χρήση χημικών καθαριστικών.

Όπως διαπίστωσες, όταν «ανοίγεις» το δικό σου σπίτι προκύπτουν αρκετές ανάγκες. Αν ωστόσο κάνεις τις αγορές σου προσεκτικά, μελετημένα και στοχευμένα θα χαίρεσαι τις επιλογές σου για πολλά χρόνια και θα ζεις μια ευχάριστη καθημερινότητα μέσα στο νέο σου σπίτι.

Ο Κωτσόβολος είναι εδώ για σένα, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες συσκευές υψηλής τεχνολογίας, χρήσιμες συμβουλές και ευκολίες πληρωμής για να σε στηρίξει στο νέο σου ξεκίνημα. Επισκέψου ένα κατάστημα ή το eshop του Κωτσόβολου για να ενημερωθείς και να επιλέξεις τις ιδανικές συσκευές για εσένα και τους αγαπημένους σου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη