Gamescom 2022: Αυτό είναι το “επαγγελματικό” DualSense Edge

by K-Admin 1

Μπορεί η Sony και το PlayStation να απουσίαζαν από τη φετινή Gamescom, όμως αυτό δεν εμπόδισε την εταιρεία από το να προχωρήσει από μία ανακοίνωση έκπληξη. Η Sony λοιπόν αποκάλυψε το νέο DualSense Edge, μια επαγγελματική έκδοση του χειριστηρίου DualSense του PS5, το οποίο προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης σε επίπεδο hardware και software.

 

 

Ξεκινώντας από το hardware μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μοχλούς τριών τύπων (τυπικό, high dome και low dome) και σε πίσω κουμπιά δύο τύπων (half dome ή lever) προκειμένου να έχεις την άνεση και την αίσθηση που θες ακόμα και μετά από πολύωρα game sessions, ενώ μπορείς να αντικαταστήσεις και τον κάθε μοχλό ξεχωριστά.

Επιπλέον το νέο χειριστήριο διαθέτει ρυθμιζόμενες κλειδαριές για τις σκανδάλες στο πίσω μέρος που μπορούν να ρυθμίσουν την διαδρομή στο επιθυμητό εύρος, ώστε για παράδειγμα να έχεις άμεσο πάτημα της σκανδάλης στα FPS παιχνίδια και μεγάλο εύρος κίνησης για το γκάζι στα racing παιχνίδια. Μάλιστα με την ίδια ευκολία μπορείς να ρυθμίσεις και το dead zone των αναλογικών μοχλών.

Από το νέο Fn κουμπί θα μπορείς να μπορείς να μεταβείς γρήγορα μεταξύ διαφορετικών προφίλ ρυθμίσεων, να αυξομειώσεις την ένταση του ήχου και της συνομιλίας, αλλά και να έχεις πρόσβαση στις ρυθμίσεις του κάθε προφίλ για να προσαρμόσεις το χειριστήριο κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Αν και το DualSense Edge είναι ασύρματο, στη συσκευασία του περιλαμβάνεται και ένα καλώδιο USB-C, το οποίο μάλιστα έχει τη δυνατότητα να ασφαλίζει πάνω στο χειριστήριο, για να μπορείς να παίξεις ενσύρματα και να μην ανησυχείς ότι θα σου τελειώσει η μπαταρία την κρίσιμη στιγμή. Υπάρχει περιλαμβάνει και μια θήκη μεταφοράς, όπως και στο Xbox Elite Series 2 της Microsoft, η οποία διατηρεί όλα τα πρόσθετα εξαρτήματα σε ένα μέρος, η οποία μπορεί και να φορτίσει το χειριστήριο μέσω USB όταν δεν το χρησιμοποιείς.

Μπορείς να δεις ακόμη