GAMESCOM 2024 – ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

by Aggeliki Tsoukana

Η Gamescom είναι μια γιορτή του gaming, θεσμός πλέον και κάθε χρόνο αποκτά περισσότερη αίγλη. Φέτος, διοργανώθηκε από τις 21 έως και τις 25 Αυγούστου, όπως πάντα στην Κολονία της Γερμανίας, ενώ όλα είχαν ξεκινήσει στις 20 του μήνα με το Opening Night Live που παρουσίασε ο Geoff Keighley και σε ενημερώσαμε αναλυτικά σχετικά με όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις.

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική σκηνή του gaming αρχίζει σιγά, σιγά να «γεμίζει» με ταλαντούχους δημιουργούς και χάρη στις προσπάθειες φορέων όπως η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος (GDA Greece) μπόρεσε να έχει δυναμική αλλά και απόλυτα επιτυχημένη συμμετοχή στην Gamescom 2024.

Έτσι, ελληνικές ομάδες ανάπτυξης video games, όπως οι: Arcweave, beyondthosehills, Brain Seal Games, Cymban, Dragonis Games, eNVy softworks, Funigami, Gortyn Code, Horrified Triangles, Iphigames,  OnSkull Games και Traptics, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, να συζητήσουν με έμπειρους developers και εκδότες, όπως επίσης με το κοινό και να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες.

 

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ GAMESCOM 2025

Η «δύση» της Gamescom 2024 σήμανε ταυτόχρονα την «ανατολή» της Gamescom 2025. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 20 έως 24 Αυγούστου 2025 και η λογική λέει ότι την αυλαία θα ανοίξει και πάλι το Opening Night Live στις 19 του ίδιου μήνα.

Η συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση ήταν μαζική, γεγονός στο οποίο συνέβαλε για μια ακόμα χρονιά απουσία της E3, που ναι μεν κάποτε κρατούσε τα σκήπτρα στις εκθέσεις του gaming, όμως όλα δείχνουν ότι αποτελεί μια όμορφη ανάμνηση. Αξίζει να σταθεί κανείς σε ορισμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την Gamescom 2024.

– Η διεθνής συμμετοχή ήταν της τάξης του 71% και στους χώρους της Gamescom (230.000 τετραγωνικά μέτρα) βρέθηκαν 1.462 εκθέτες από 64 χώρες.

– Υπήρχαν 48 εθνικά περίπτερα από 37 χώρες.

– Καταγράφτηκαν πάνω από 335.000 επισκέπτες από 120 χώρες.

– Οι εμπορικοί επισκέπτες (εκπρόσωποι εταιρειών) ήταν περισσότεροι από 32.000, με τη μεγαλύτερη αύξηση από Βόρεια Αμερική και Ιαπωνία.

– Έγιναν, πάνω από 310 εκατομμύρια ψηφιακές αλληλεπιδράσεις, με ένα μεγάλο ποσοστό να ανήκει στο Opening Night Live που συγκέντρωσε σχεδόν 40 εκατομμύρια views.

– Το gamescom city festival προσέλκυσε 80.000 επισκέπτες.

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΜΕΙΝΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ KBLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ GAMING!!!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη