Gamescom – Day 3: Τρελοί στην έρημο, τρελοί και στα νησιά

by K-Admin

 

Gamescom 2015

Πριν επιστρέψουμε Αθήνα, αξίζει να μοιραστούμε μαζί σου τρία ακόμη παιχνίδια γεμάτα περιπέτεια και excitement που είδαμε στην Gamescom!

 

Mad Max

Μπορεί να είδες την ταινία αλλά σίγουρα δεν έχεις δει το παιχνίδι. Ετοιμάζεται για PC, PS4 και Xbox One και, ενώ δανείζεται στοιχεία από την τελευταία κινηματογραφική δημιουργία του George Miller, δεν πατάει στην ίδια υπόθεση. Νέες καταστάσεις και νέοι χαρακτήρες μας απασχολούν στο παιχνίδι. Πολύ περισσότερο όμως μας απασχόλησε το αυτοκίνητο του Mad Max. Στο παιχνίδι ο παίκτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά αμαξώματα και να… τους αλλάξει τα φώτα. Μπορεί να αλλάξει διακόσμηση, διαθέσιμα όπλα, κινητήρες και πολλά ακόμη. Κάθε αλλαγή στοιχίζει σε εξαρτήματα που συγκεντρώνει ο Mad Max κατά την περιπέτειά του και, πολύ πιο σημαντικό, αλλάζει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, την αντοχή του, την ταχύτητα, την επιτάχυνση και άλλα. Ο παίκτης λοιπόν δεν κυνηγά απλά τα καλύτερα εξαρτήματα αλλά εκείνα που ταιριάζουν στο στιλ με το οποίο θέλει να παίξει αλλά και στην περίσταση. Η εξόρμηση στην έρημο έχει στάσεις για αναζωογονητικό νερό, καύσιμα, αψιμαχίες με εχθρούς, από τη θέση του οδηγού ή και όχι, έχει όμως και κάποια γνώριμα στοιχεία που παραπέμπουν σε παιχνίδια όπως το Assassin’s Creed. Πρέπει για παράδειγμα να βρίσκουμε πύργους, να ρίχνουμε γάντζο, να πατάμε όπισθεν και να τους ρίχνουμε προκειμένου να μειωθεί η επιθετικότητα που συναντούμε στην περιοχή. Πρέπει να φτάσουμε σε άλλα ψηλά σημεία ώστε να «ανοίξει» η ματιά μας στο χάρτη και να τον δούμε να γεμίζει με εικονίδια. Και όπου εικονίδιο και χαρά (δηλαδή αποστολή).

Μπορεί όλα να γίνονται στην έρημο, αλλά το Mad Max μόνο ερημικό δεν είναι. Ειδικά όταν καρφώνετε το αυτοκίνητο πάνω σε περίπου «σκαραβαίους» του πολέμου.

Το παιχνίδι δεν απέχει και πολύ από τα ράφια αφού κυκλοφορεί στις 4 Σεπτεμβρίου για PC, Xbox One και PS4.

 

Just Cause 3

Ο Rico Rodriguez επιστρέφει και αυτήν τη φορά είναι πέρα για πέρα εκνευρισμένος. Φτάνει στο νησί Medici που ελέγχεται από ψυχοπαθή στρατιωτικό ύστερα από πραξικόπημα. Είναι το μέρος όπου μεγάλωσε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, αλλά και ο τόπος καταγωγής της μητέρας του. Μόνο που ο στρατός θεώρησε λογικό να σκοτώσει τους γονείς του. Επιστρέφει λοιπόν έτοιμος να κάνει τα πάντα λαμπόγυαλο, μαζί με νέους φίλους και εξοπλισμό. Βοηθά την αντίσταση επικεφαλής της οποίας είναι ο Mario. Τόσο καλά προετοιμασμένος είναι ο Mario  που το καλύτερο που έχει καταφέρει είναι να γεμίσει το νησί με συνεργεία. Τουλάχιστον εκεί «καταθέτουμε» όποιο όχημα βρούμε και θέλουμε να είναι πάντα διαθέσιμο. Ακόμη και αν πρόκειται για ελικόπτερα. Αργά ή γρήγορα η συλλογή μεγαλώνει (χωράνε και τρακτέρ στο ρόστερ αν τα προτιμά κανείς) και μπορούμε να ζητήσουμε ανά πάσα στιγμή το όχημα που θέλουμε για να μας έρθει… ουρανοκατέβατο.

Ο Rico  πάντα χρησιμοποιούσε το αλεξίπτωτό του για να κάνει απίθανα ακροβατικά και μανούβρες, όπως κι το γάντζο του. Αυτήν τη φορά όμως ο γάντζος μπορεί να συνδεθεί όχι με ένα αλλά με τρία διαφορετικά σημεία δημιουργώντας εξαιρετικές νέες πιθανότητες. Κρεμαστήκαμε κάτω από ελικόπτερο, ρίξαμε γάντζο για να συνδέσουμε δύο τζιπ που μας καταδιώκουν, σκάσαμε το μπροστινό λάστιχο του μπροστινού, βγαίνει εκτός πορείας, μπλέκει σε δέντρο και παίρνει μαζί του και το άλλο τζιπ που βρίσκεται στην άλλη μεριά του γάντζου. Και στο τέλος ρίξαμε στο ελικόπτερο σε βενζινάδικο (καμπούμ δηλαδή) και πετάξαμε ανέμελοι με το ολοκαίνουριο wing suit σαν άλλοι ιπτάμενοι σκίουροι με εξειδίκευση στην απόλυτη καταστροφή.

Δοκιμάσαμε επίσης τα λεγόμενα challenges. Θα είναι τεσσάρων ειδών, αλλά δύο ήταν πρόχειρα για δοκιμή. Στη μια περίπτωση ο στόχος ήταν να κάνουμε την περισσότερη δυνατή ζημιά σε δεδομένο χρόνο και στην άλλη να πετάξουμε μέσα από δακτυλίους σαν μπαλαρίνες των αιθέρων. Όλες αυτές οι δοκιμασίες, σε συνδυασμό με καλές επιδόσεις οδηγούν σε νέες ικανότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ύστερα και στην κανονική ροή του παιχνιδιού.

Κυκλοφορεί την 1η Δεκεμβρίου 2015 για PC, PS4 και Xbox One.

 

Quantum Break

Η ανθρωπότητα φτιάχνει χρονομηχανή, κάτι πάει στραβά (φυσικά) ένας από τους δημιουργούς της επιστρέφει στο παρόν κατά 17 χρόνια γηραιότερος και αποφασισμένος να καταστρέψει τα πάντα, ενώ ο πρωταγωνιστής καταλήγει να μπορεί να χρησιμοποιεί ρωγμές στο χωροχρόνο προς όφελός του. Ο χρόνος «κομπιάζει» όλα παγώνουν, εκτός από τον πρωταγωνιστή και ειδικά εξοπλισμένους στρατιώτες. Η μάχη και τα εφέ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά στον τίτλο που ετοιμάζουν οι δημιουργοί του Max Payne και του Alan Wake. Αλλά δεν είναι απλό παιχνίδι. Αποτελείται από 5 κεφάλαια, μεταξύ των οποίων παρεμβάλλονται 4 εικοσάλεπτα επεισόδια με πραγματικούς ηθοποιούς, οι οποίοι βέβαια εμφανίζονται και στην κανονική ροή του παιχνιδιού. Θα αναγνωρίσετε φυσιογνωμίες από Fringe, Game Of Thrones ακόμη και The Lord Of The Rings. Οι επιλογές των παικτών σε καίρια σημεία καθορίζει πώς θα εξελιχθεί η ιστορία αλλά και ποια εκδοχή των 4 επεισοδίων θα προβληθεί. Με λίγα λόγια το Quantum Break είναι ταυτόχρονα παιχνίδι και τηλεοπτική σειρά με εκπληκτική προσοχή στη λεπτομέρεια αν κρίνουμε από όσα είδαμε, εντυπωσιακή δράση και… προβληματισμούς περί μοίρας και πεπρωμένου.

Έρχεται στις 5 Απριλίου 2016 αποκλειστικά για το Xbox One.

 

Μπορείς να δεις ακόμη