Γιατί αξίζει να επενδύσεις σε έναν οικιακό projector

by Aggeliki Tsoukana

Για τους λάτρεις ταινιών, ένας projector home theater είναι η ιδανική επιλογή ψυχαγωγίας. Είναι πλέον πολύ εύκολο και πιο προσιτό να επιλέξεις τον τέλειο projector για να παρακολουθείς ταινίες, να παίζεις παιχνίδια και να απολαμβάνεις οικογενειακή ψυχαγωγία.

 

 

Μεγάλες οθόνες σε μικρούς χώρους

Τώρα μπορείς να βρεις projectors με διαστάσεις οθόνης έως και πάνω από 100 ίντσες, για να απολαμβάνεις την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία.

Για να επιλέξεις τον κατάλληλο projector για τις ανάγκες σου, καθόρισε το μέγεθος του δωματίου όπου θα χρησιμοποιηθεί. Σημαντική επίσης είναι και η θέση της συσκευής και η μέγιστη απόσταση από την οθόνη, όταν επιλέγεις έναν projector.

Για μικρά έως μεσαία σπίτια, η απόσταση από τον projector στην οθόνη κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 1,5 και 2,5 μέτρων και ένας projector μικρής απόστασης, όπως ο Philips PicoPix Micro PPX320, μπορεί να προβάλει οθόνες 65 ιντσών σε μικρούς χώρους. Για μεγαλύτερους χώρους, υπάρχουν μοντέλα όπως ο Benq W1700 Projector μπορεί να προβάλει μια οθόνη 100 ιντσών και με ανάλυση 4Κ από απόσταση μεταξύ 2,5 και 4 μέτρων, για εξαιρετική εμπειρία προβολής.

 

Ευελιξία στη θέση εγκατάστασης

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το πού και πώς θα τοποθετήσεις τον projector σου, αφού πλέον μπορείς να επιλέξεις μοντέλο βάσει της θέσης εγκατάστασης που σε εξυπηρετεί καλύτερα.

Ανάλογα με τη διάταξη των επίπλων και τον τρόπο με τον οποίο εσύ και η οικογένειά σου κινείστε μέσα στο δωμάτιο, μπορεί να είναι πιο βολικό να τοποθετήσεις τον προβολέα στα αριστερά ή στα δεξιά της οθόνης, για να αποφύγεις εμπόδια στη διαδρομή της προβολής και να επιτρέψεις την ελεύθερη κίνηση στην οικογένειά σου.

Αναζήτησε projectors home theater με δυνατότητα οριζόντιας διόρθωσης keystone και δυνατότητα πλευρικής προβολής για την προβολή τέλεια ευθυγραμμισμένων εικόνων από το πλάι. Αν θέλεις να τοποθετήσεις τον προβολέα σε τραπέζι ή στην οροφή μπροστά από την οθόνη, επίλεξε ένα μοντέλο με κατακόρυφη διόρθωση keystone για να απλοποιήσεις την ιδανική ευθυγράμμιση της εικόνας, για μέγιστη ψυχαγωγία μεγάλης οθόνης χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις διακόσμηση!

 

 

Κινηματογραφική εμπειρία, ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, οι ποιοτικοί προβολείς ήταν εξαιρετικά ακριβοί και μπορούσαν να αξιοποιηθούν μόνο σε χώρους όπου επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι. Αυτό φυσικά δε θα μπορούσε να επιτευχθεί σε ένα σαλόνι, στη βεράντα ή σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο. Ωστόσο, τα πιο σύγχρονα μοντέλα είναι αρκετά πιο φωτεινά. Μπορούν να προσφέρουν εκπληκτικές εμπειρίες home theater σε διάφορες συνθήκες φωτισμού για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σου.

Για να αναπαράγεις κινηματογραφική εμπειρία με όλα τα φώτα σβηστά ή με ελάχιστο φωτισμό περιβάλλοντος, επίλεξε ένα μοντέλο με φωτεινότητα 2000-2400 lumens. Για να απολαμβάνεις ταινίες με αναμμένα φώτα που επιτρέπουν στα μέλη της οικογένειας να αλληλεπιδρούν και να κινούνται ελεύθερα, ένα μοντέλο home theater υψηλής φωτεινότητας με περισσότερα από 3.000 lumen είναι η καλύτερη επιλογή.

 

Για να απολαμβάνεις υπέροχες οπτικοακουστικές εμπειρίες

Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας (και) στον τομέα των οικιακών projector, θα συναντήσεις μια ευρεία γκάμα μοντέλων με προηγμένα χαρακτηριστικά και εξαιρετική ποιότητα εικόνας, που μεγιστοποιούν την κινηματογραφική ψυχαγωγία και την οικογενειακή απόλαυση σε διάφορα περιβάλλοντα.

Σύνδεσε ένα ηχείο μέσω της υποδοχής 3.5 mm του προβολέα ή αναζήτησε ένα μοντέλο με συνδεσιμότητα Bluetooth. To τελευταίο θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνδέσεις ασύρματα ένα soundbar ή ένα ηχείο Bluetooth και να ενισχύσεις την κινηματογραφική εμπειρία, χωρίς περίπλοκες συνδέσεις και ρυθμίσεις.

Μπορείς να δεις ακόμη