Ψητό φιλέτο κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και σάλτσα chimichurri από τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη και την Optigrill+

by Aggeliki Tsoukana

Ο Πάνος Ιωαννίδης μας ετοιμάζει ένα ελαφρύ και υγιενό πιάτο παρέα με την έξυπνη τοστιέρα OptiGrill+ της Tefal. Η OptiGril+ προσαρμόζει αυτόματα τις ιδανικές παραμέτρους μαγειρέματος σχετικά με το πάχος του φαγητού για τέλεια αποτελέσματα ψησίματος. Γίνε και εσύ επαγγελματίας στο ψήσιμο και ανακάλυψε 12 αυτόματα προγράμματα για κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, λαχανικά και άλλα, χωρίς να χρειάζεται παρακολούθηση και με εγγυημένα αποτελέσματα ψησίματος!

Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 1 Πιπεριά (πολύχρωμη)
  • 1 Κολοκύθι
  • 1 Μελιτζάνα
  • 2 Μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 Μανιτάρι King Oyster
  • 1 Αντίβ (Σικορέ)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για τη σάλτσα chimichurri

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμό από 1 lime
  • ½ chilly πιπεριά
  • 5 φύλλα βασιλικού
  • 6 φύλλα μαϊντανού
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Λίγο κόλιανδρο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. λευκό ξύδι
  • Αλάτι
  • Λίγο ξύσμα από ½ πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες ίδιου μεγέθους (περίπου ένα εκατοστό) για να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στο ψήσιμο, εκτός από το αντίβ (σικορέ) που το κόβουμε κάθετα στα 3.

Μαρινάρουμε τα λαχανικά με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και παράλληλα έχουμε ανοίξει τη συσκευή για να προθερμανθεί κι όταν μας ειδοποιήσει είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο.

Ο χρόνος ψησίματος των λαχανικών κατά μέσον όρο είναι 4 με 5 λεπτά.

Παράλληλα “ανοίγουμε” το στήθος κοτόπουλο στη μέση, έτσι ώστε να καταλήξουμε να έχουμε ένα ενιαίο κομμάτι με ομοιόμορφο πάχος σε όλα τα σημεία.

Ψήνουμε το κοτόπουλο μας, εφόσον έχουμε προθερμάνει τη συσκευή μας και μας έχει ειδοποιήσει πως είμαστε έτοιμοι.

Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε το κοτόπουλο πριν το σερβίρουμε – κόψουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και βάζουμε λίγο αλάτι. (τρόπος κοψίματος κοτόπουλου για το σερβίρισμα τύπου ταλιάτα)

 

 

Για τη σάλτσα chimichurri

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τη chilly πιπεριά κι όλα μαζί τα μυρωδικά.

Παίρνουμε ένα γουδί και τα βάζουμε όλα μαζί μέσα, προσθέτουμε τον χυμό από το lime, το λευκό ξύδι κι αρχίζουμε να τα “χτυπάμε” με το γουδοχέρι (όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και με το μίξερ, προτιμάμε όμως το γουδί για τον λόγο ότι η πέτρα διατηρεί το χρώμα στα μυρωδικά).

Συνεχίζουμε το “χτύπημα” και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.

Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και λίγο από το ξύσμα πορτοκαλιού.

Είμαστε έτοιμοι.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη