Γιατί η ασφάλεια κατοικίας δεν είναι πολυτέλεια!

by K Admin

 

Καθώς το σπίτι είναι ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία για τον καθένα μας, η ασφάλεια κατοικίας έχει στόχο να το προστατέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο φάσμα πιθανών κινδύνων.

Οι κίνδυνοι που απειλούν το σημαντικότερο περιουσιακό σου στοιχείο είναι πολλοί (η πυρκαγιά, η πλημμύρα, η κλοπή είναι μόνο μερικοί απ’ αυτούς). Φαντάσου πόσο δύσκολο είναι ν’ αντιμετωπίσεις το «σοκ» του να χάσεις -εντελώς ξαφνικά- κάτι πολύτιμο, ή ν’ αντιμετωπίσεις σοβαρές ζημιές που έχουν γίνει στο σπίτι -πόσο μάλλον να υπολογίσεις το πώς θ’ αντικαταστήσεις τα πολύτιμα περιουσιακά σου στοιχεία, ή να διορθώσεις τις ζημιές– οι οποίες μπορεί να είναι οικονομικά καταστροφικές.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να συμβούν «στους άλλους», ποτέ στους ίδιους! Ασφαλώς και πρόκειται για μια λάθος νοοτροπία. Αυτό μπορεί εύκολα να το καταλάβει κανείς, βλέποντας απλώς ποιες είναι οι συνηθέστερες περιπτώσεις ζημιών μέσα σ’ ένα σπίτι.

 

Διαρροή, πλημμύρα

Η διαρροή νερού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που κάθε σπίτι αντιμετωπίζει κάποια στιγμή. Διαρροές μπορεί να εμφανιστούν στα δίκτυα της παροχής νερού, της αποχέτευσης και της θέρμανσης. Πολλές φορές, μάλιστα, οι διαρροές νερού στο σπίτι εντοπίζονται όταν πλέον είναι πολύ αργά. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να λερωθεί π.χ. μια πολυθρόνα, μερικές κουρτίνες, ή ένα χαλί. Στη χειρότερη, όμως, μπορεί να προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές σε πολύτιμα έπιπλα και συσκευές. (Φαντάσου απλά να πέσει νερό στη 4Κ Smart TV που μόλις αγόρασες!).

Ειδικά οι κρυφές διαρροές, αν δεν εντοπιστούν έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές τόσο στο περιεχόμενο του σπιτιού, όσο και στο ίδιο το σπίτι, ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα το κόστος αποκατάστασης.

Κι ας υποθέσουμε ότι μια διαρροή περιορίζεται σχετικά εύκολα. Τι γίνεται, όμως, με τις περιπτώσεις ζημιών από καιρικά φαινόμενα, όπως η πλημμύρα; Σε μια τέτοια περίπτωση, οι «απώλειες» είναι ακόμη περισσότερες και το κόστος αποκατάστασης είναι πραγματικά δυσβάσταχτο.

 

Πυρκαγιά

Σε κάθε οικεία, μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά από διάφορες αιτίες, όπως π.χ. βραχυκύκλωμα, διαρροή υγραερίου, ή από κάποια απροσεξία στο χειρισμό των εστιών της κουζίνας. Μπορεί οι περισσότερες πυρκαγιές να οφείλονται σε ανθρώπινη απροσεξία, ή αμέλεια, ωστόσο, πολλές φορές, πυρκαγιά μπορεί να προκληθεί κι από φυσικά αίτια όπως είναι η πτώση κεραυνού.

Στο σπίτι, υπάρχουν αγωγοί που μπορούν να μεταφέρουν τον κεραυνό στο εσωτερικό του σπιτιού. Για παράδειγμα, η κεραία της τηλεόρασης, η υδραυλική εγκατάσταση, ή τα καλώδια τηλεφώνου είναι πιθανοί αγωγοί. Με δεδομένο ότι τα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας είναι πλέον πολύ πιο έντονα, εκτός από τις πλημμύρες (όπως αναφέρουμε και παραπάνω) κι άλλες καταστροφικές συνέπειες, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το φυσικό φαινόμενο του κεραυνού. Τηλεοράσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κι άλλες ηλεκτρικές συσκευές είναι οι πιο «ευαίσθητες» συσκευές που μπορεί να πληγούν.

 

Κλοπή

Έχει παρατηρηθεί και στατιστικά πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται τα «χτυπήματα» σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα από ληστές και διαρρήκτες, καθώς αυτή την περίοδο οι πόλεις ερημώνουν και οι κακοποιοί αλωνίζουν ανενόχλητοι -φαινόμενο που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η κλοπή, μάλιστα, μπορεί να είναι το λιγότερο που μπορεί να «πάθει» κανείς, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, ο ιδιοκτήτης έχει ν’ αντιμετωπίσει και τις ζημιές στο ίδιο το κτίριο, οι οποίες προήλθαν από την προσπάθεια των κακοποιών να διαρρήξουν το σπίτι. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι, εκτός από το περιεχόμενο που κλάπηκε, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει ν’ αποκαταστήσει και τις ζημιές στο εσωτερικό ή/και εξωτερικό της οικίας του, πράγμα που να κάνει το κόστος να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη!

 

 

Για την αποκατάσταση, λοιπόν, μιας αντίστοιχης ζημιάς, οι εναλλακτικές που έχει ένα νοικοκυριό είναι:

  1. Η κάλυψη της ζημιάς από ίδια κεφάλαια, δηλαδή από τις αποταμιεύσεις του. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να διαθέσει κάποιος σήμερα ένα τέτοιο κεφάλαιο, και μάλιστα χωρίς να είναι προγραμματισμένο;
  2. Ο δανεισμός από τράπεζα, ή η χρήση πιστωτικής κάρτας. Τα τραπεζικά δάνεια τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και δυσκολότερα, την ίδια στιγμή που η χρήση της πιστωτικής κάρτας για αντίστοιχα ποσά είναι μάλλον ασύμφορη καθώς τα επιτόκια είναι υψηλά.
  3. Ο δανεισμός από φίλους και συγγενείς, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι μπορούν και είναι διατεθειμένοι να σου δανείσουν.
  4. Επενδύοντας σ’ ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας Anytime Home, μια λύση με οικονομικό κόστος που μπορεί να σου εξασφαλίσει την κάλυψη των εξόδων για την αποκατάσταση της ζημιάς από την ασφαλιστική εταιρία.

 

Ασφάλιση περιεχομένου σπιτιού από την Anytime στα καταστήματα Κωτσόβολος

Από τα έπιπλα στο καθιστικό και στα δωμάτια, μέχρι τις πολύτιμες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σου σ’ όλους τους χώρους του σπιτιού, όλα αποτελούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν με πολύ κόπο. Φαντάζεσαι να πάθαιναν κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά; Πόσο εύκολο θα σου ήταν να τ’ αντικαταστήσεις άμεσα; Η απάντηση απλή: καθόλου εύκολο (έως και αδύνατο).

Τώρα, όμως, μπορείς να προστατεύσεις το περιεχόμενο του σπιτιού σου, μόνο με €19 το χρόνο από την Anytime. Με εξαιρετικά οικονομικό κόστος, η ασφάλιση περιεχομένου σπιτιού από την Anytime σου προσφέρει κάλυψη μέχρι €3.000 για ζημιές σε συσκευές, έπιπλα κι άλλα αντικείμενα από φωτιά, νερό και κλοπή.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς ένα κατάστημα Κωτσόβολος, ή κάνε κλικ εδώ.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη