Γιατί να αποκτήσεις All in One PC

Εάν σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα νέο desktop PC, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το ποια είναι η κατάλληλη επιλογή για σένα, ήρθε η στιγμή να εξετάσεις την αγορά ενός επιτραπέζιου υπολογιστή All-in-One (ΑΙΟ). Διατίθενται σε διάφορες εκδόσεις ώστε να καλύπτουν κάθε ανάγκη. Εάν αυτός ο τύπος υπολογιστή είναι κάτι καινούργιο για σένα, παρακάτω θα βρεις μερικούς λόγους που τον καθιστούν την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες της επιχείρησής σου, για το γραφείο ή το σπίτι.

Σε τι διαφέρουν από τα Desktop PCs

Σε αντίθεση με τους «πύργους» που συναντάμε στα παραδοσιακά desktop, στα All-in-One, το τροφοδοτικό, ο επεξεργαστής, η μνήμη RAM, ο σκληρός δίσκος και η κάρτα γραφικών στεγάζονται μέσα σε μια λεπτή οθόνη. Από την άλλη, τα desktops είναι μεγαλύτερα σε όγκο, συνήθως προσφέρουν επιπλέον λειτουργίες και φυσικά απαιτείται και η αγορά ενός PC monitor. Τα AIO έχουν προσιτή τιμή και είναι ιδανικά για εξοικονόμηση χώρου, πράγμα που σημαίνει λιγότερα καλώδια και πολύ εύκολο set-up. Η γκάμα των AIO PCs είναι μεγάλη, από τα πιο εντυπωσιακά iMac της Apple στα πιο “budget PCs” με λειτουργικό Windows.

 

Εξοικονόμηση χώρου

Ένα ΑΙΟ PC έχει πιο λεπτό σχεδιασμό και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο σε σχέση με τον μεγαλύτερο όγκο του πύργου και της οθόνης ενός παραδοσιακού desktop PC. Είτε πρόκειται για την αγορά ενός ΑΙΟ για το γραφείο στο σπίτι, είτε για να εξοπλίσεις την επιχείρησή σου, είναι σίγουρο ότι θα εξοικονομήσεις πολύτιμο χώρο.

 

Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός

Με αισθητικά λίγο πιο ευχάριστο σχεδιασμό από πολλά παραδοσιακά desktop PCs, τα All-in-One είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν σε κάθε σύγχρονο γραφείο. Συνήθως προσφέρονται σε εντυπωσιακά χρώματα και φινιρίσματα, δίνοντας μια πιο premium αίσθηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι Apple iMac, που φημίζονται -εκτός από τις υψηλές επιδόσεις τους- και για το εντυπωσιακό τους design.

 

Εύκολη ρύθμιση

Οι All-in-One έρχονται με το «κλειδί» στο χέρι. Η οθόνη και τα ηχεία βρίσκονται ενσωματωμένα στο σώμα του υπολογιστή. Έτσι, ακόμα κι ο πιο αρχάριος χρήστης, το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνδέσει τον υπολογιστή στην παροχή ρεύματος και να αρχίζει να τον χρησιμοποιεί από το πρώτο κιόλας λεπτό. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, το ποντίκι και το πληκτρολόγιο παρέχουν ασύρματη συνδεσιμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν «μπλέκεις» με καλώδια και περιττές συνδέσεις.

 

Μεταφέρεται εύκολα

Συνήθως, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές είναι σχεδιασμένοι για να τοποθετούνται μόνιμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο, στο γραφείο. Ωστόσο, η ομορφιά ενός All-in-One είναι ότι μπορείς να το μεταφέρεις εύκολα σε άλλο δωμάτιο, ή ακόμα και να τον πάρεις μαζί σου (π.χ. στο εξοχικό σου) χωρίς να χρειαστείς εξειδικευμένο τεχνικό. Έχουν βάρος το πολύ έως 12 κιλά, ενώ στα μοντέλα με ενσωματωμένη οθόνη αφής δεν χρειάζεται καν να έχεις μαζί σου ποντίκι ή πληκτρολόγιο. Έτσι, όταν π.χ. θέλεις να κάνεις μια παρουσίαση, μπορείς να το μεταφέρεις εύκολα και να ξεκινήσεις αμέσως.

 

Εύκολη συντήρηση

Ένας από τους πονοκεφάλους που προκαλούν οι παραδοσιακοί επιτραπέζιοι υπολογιστές είναι η συντήρησή τους, όπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να καθαρίζεται το εσωτερικό τους από τη σκόνη. Διαφορετικά, θα υπερθερμαίνονται εύκολα και θα κάνουν θόρυβο τα ανεμιστηράκια στο κουτί.

Τα All-in-One είναι πιο αθόρυβα και, παρά το μικρό τους μέγεθος, δεν υπάρχει ο φόβος να ανεβάσουν θερμοκρασία. Η συντήρησή τους είναι επίσης ευκολότερη, καθώς η μονάδα βρίσκεται ακριβώς πάνω στο γραφείο σου, όπου είναι εύκολα προσβάσιμη. Με λιγότερες θύρες και ανοίγματα, οι υπολογιστές All-in-One «κρατάνε» έξω τη σκόνη και μπορούν να καθαριστούν με μεγαλύτερη ευκολία.

 

 

Προτάσεις για κάθε ανάγκη

Οι All-in-One σού δίνουν την ευελιξία να επιλέξεις υπολογιστή με βάση τις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείς απαιτητικές εφαρμογές (video games, επεξεργασία εικόνα κλπ.), θα χρειαστείς ένα AIO PC με ισχυρό επεξεργαστή, ανεξάρτητη κάρτα γραφικών και με, τουλάχιστον, 8GB μνήμη RAM.

Σε κάθε περίπτωση, σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα AIO με οθόνη ανάλυσης τουλάχιστον 1920 x 1080 pixels (Full HD), καθώς τα περισσότερα pixels δημιουργούν υψηλότερη ευκρίνεια εικόνας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη