Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα τηλεόρασης με περισσότερο περιεχόμενο στη Smart TV σου

by Aggeliki Tsoukana

Η 21η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης. Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Η τηλεόραση αποτελεί μία από τις εφευρέσεις που δεν οφείλεται στην ιδέα ή και προσπάθεια ενός και μόνο ανθρώπου, αλλά στους πειραματισμούς και τη συνεργασία πολλών επιστημόνων. Από το 2013 και μετά, η αγορά βρίσκεται συνεχώς σε μία μεταβατική φάση. Αυτό που αποτελεί χωρίς αμφιβολία το επόμενο βήμα εξέλιξης της τεχνολογίας των τηλεοράσεων, ασχέτως τεχνολογίας απεικόνισης, είναι η συνεργασία τους με το Internet, η οποία έχει γεννήσει τις «έξυπνες» τηλεοράσεις, ή αλλιώς smart TVs.

 

Κάτι παραπάνω από ένα απλό «κουτί»

Οι τηλεοράσεις έχουν αποκτήσει νέες δυνατότητες εδώ και πολύ καιρό. Ο όρος “Smart TV” είναι πλέον ευρέως γνωστός και δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις. Για τους χρήστες που δεν είναι μυημένοι στην τεχνολογία, θα μπορούσαμε να περιγράψουμε μια Smart TV ως μια τηλεόραση με δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ, αλλά και με άλλες smart συσκευές.

Αρκεί να έχεις μία Smart TV για να κάνεις τόσα πολλά πράγματα. Να ακούσεις μουσική, να προβάλεις φωτογραφίες, να παίξεις video games, να παρακολουθήσεις βίντεο, ακόμα και να ελέγξεις ολόκληρο σπίτι, εξοπλισμένο με έξυπνες συσκευές.

 

 

Οι καλύτερες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες on demand στο σαλόνι σου

Μια έξυπνη τηλεόραση και μια σύνδεση στο ίντερνετ είναι μεγάλη υπόθεση για οποιονδήποτε σινεφίλ, ή για οποιοδήποτε παιδί που έχει όρεξη για κινούμενα σχέδια. Ακούγεται παράξενο αλλά, ακόμη και κεραία να μην έχεις συνδέσει στην τηλεόρασή σου, όσο έχεις ίντερνετ έχεις και επιλογές.

Κάθε Smart TV προσφέρει πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες, για περισσότερες ταινίες και σειρές από όσες μπορείς να φανταστείς, που μπορείς να τις παρακολουθήσεις όπως κι όποτε θέλεις.

To Netflix είναι η ιδανική αρχή αν δεν είσαι σίγουρος πως δουλεύει το streaming και αν σου ταιριάζει. Εάν έχεις ήδη μια 4K Ultra HD TV και είσαι συνδρομητής στο Netflix, τότε θα έχεις μια πληθώρα επιλογών σε ταινίες, σειρές και εκπομπές σε ανάλυση 4Κ και με υποστήριξη HDR.

Μπορείς επίσης να προβάλεις όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές του προγράμματος χάρη στη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, όπως είναι το πόσος χρόνος απομένει ακόμα για να ολοκληρωθεί ένα πρόγραμμα (εκπομπή, ταινία κ.λπ.), αν το περιεχόμενο συνιστάται με βάση το ιστορικό προβολής σου.

 

 

Απεριόριστη ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους

Η ψυχαγωγία είναι για όλους. Γι’ αυτό και με μια smart TV έχεις πρόσβαση σε δισεκατομμύρια βίντεο και σε πολυάριθμες ταινίες, που είναι διαθέσιμα στο YouTube, στο YouTube kids ή σε άλλες υπηρεσίες video-streaming.

Μια σειρά κινουμένων σχεδίων, ένα κοινωνικό δράμα, μια κωμωδία, ή ένα ντοκιμαντέρ όλα είναι στο πρόγραμμα. Και θα καλύψει όλα τα μέλη της οικογένειας. Κάτι που μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσες να είχες χωρίς να προσθέσεις άλλη μια συσκευή στη συλλογή σου. Επιπλέον, ολόκληρη η οικογένεια θα μπορεί να τις απολαμβάνει στη μεγάλη οθόνη αντί για την οθόνη ενός smartphone, tablet ή υπολογιστή.

Επιπρόσθετα, θα ανακαλύψεις μια πληθώρα διασκεδαστικών παιχνιδιών για όλη την οικογένεια, όπως Angry Birds, Cut The Rope και πολλά άλλα, για να τα απολαύσετε στη μεγάλη οθόνη της smart TV σου.

 

 

Με τέλεια εικόνα και ήχο

Το 4K Ultra HD περιεχόμενο είναι πλέον κανόνας, αφού παρέχει βέλτιστη ποιότητα εικόνας και εξαιρετικά χρώματα. Έτσι, οι διαθέσιμες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες με ανάλυση 4Κ ολοένα και πληθαίνουν.

Μέσα από μια διαισθητική γκαλερί εφαρμογών streaming στην οθόνη σου, μπορείς να αποκτήσεις όλο το διαθέσιμο 4Κ περιεχόμενο δημοφιλών συνδρομητικών υπηρεσιών όπως τα Netflix, Disney Plus και Amazon Prime.

Πειραματίσου με τα εφέ ήχου που προσφέρει η smart TV σου. Θα συναντήσεις λειτουργίες όπως Δυναμικός ήχος, για καθαρότερο ήχο και μουσικό ρεαλισμό, Λειτουργία surround για πολυκάναλο-περιφερειακό ήχο, αλλά και στοχευμένες ρυθμίσεις όπως Πρίμα, Μπάσα κ.λπ.

Σε περίπτωση, όμως, που έχεις συνδέσει κάποιο εξωτερικό σύστημα ήχου, π.χ. εξωτερικά ηχεία ή Soundbar, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διαμορφώσεις τις ρυθμίσεις ήχου σύμφωνα με την εξωτερική συσκευή ήχου.

 

 

Απόλαυσε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις όπως ποτέ άλλοτε

Αν είσαι λάτρης των σπορ και θέλεις κάτι παραπάνω από τα «κλασικά», με την κατάλληλη εφαρμογή στην τηλεόρασή σου δε θα σου λείπει τίποτα όσο απαιτητικός κι αν είσαι.

Τώρα μπορείς να τα έχεις όλα στη μεγάλη οθόνη της smart TV σου. Από το αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ ΝΒΑ, το αμερικανικό πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου NHL, τους σημαντικότερους αγώνες ποδοσφαίρου, της πυγμαχίας, του μποξ, για όλα υπάρχει η επίσημη εφαρμογή που, με συνδρομή, σου εξασφαλίζει όλο το θέμα της σεζόν.

Η smart TV που έχεις στο σαλόνι ή στο δωμάτιό σου δεν είναι άλλο ένα παράθυρο σε μερικούς σταθμούς. Κάθε μέρα αποκτά περισσότερες δυνατότητες. Και κάθε μέρα κάνει τη ζωή σου καλύτερη και πιο συναρπαστική!

Μπορείς να δεις ακόμη