Το 7ήμερο του gaming

by Aggeliki Tsoukana

To 7ήμερο του gaming σου μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις από τη βιομηχανία των video games την εβδομάδα που προηγήθηκε.

 

Ανακοινώθηκε το Control 2

Η Remedy Entertainment ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τη 505 Games, για την από κοινού ανάπτυξη και κυκλοφορία του Control 2, της συνέχειας του παιχνιδιού που λανσαρίστηκε το 2019. Ο επερχόμενος τίτλος θα είναι μεγαλύτερου budget και αναμένεται για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC.

Προηγουμένως γνωστό ως “Codename Heron”, η δημιουργία του Control 2 θα βασιστεί στη Northlight engine και τα εργαλεία της Remedy Entertainment και προς το παρόν το project βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο. Remedy Entertainment θα αναλάβει τις διαδικασίες έκδοσης σε PC, ενώ η 505 Games θα πράξει το αντίστοιχο για κονσόλες νέας γενιάς.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με το Remedy και συνεχίζουμε μαζί την επιτυχία του Control”, δήλωσαν οι συν-CEO της 505 Games, Rami και Raffi Galante. “Από την κυκλοφορία του το 2019, το Control έχει πουλήσει πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα. Το Control είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει ποτέ η 505 Games, επομένως έχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας. Είμαστε ευγνώμονες σε ολόκληρη την κοινότητα των παικτών που έκανε το Control ένα τόσο αγαπημένο παιχνίδι και είμαστε ακόμη πιο ενθουσιασμένοι που θα τους προσφέρουμε το Control 2”.

 

Εκτεταμένο gameplay walkthrough για το Hogwarts Legacy

Η Warner Bros. Games και η ομάδα ανάπτυξης, Avalanche Software δημοσίευσαν ένα εκτεταμένο gameplay walkthrough για το open-world action RPG Hogwarts Legacy.

Το Hogwarts Legacy είναι ένα καθηλωτικό open-world action RPG, τα γεγονότα του οποίο διαδραματίζονται στον κόσμο που γνώρισες στα βιβλία Harry Potter. Θα λάβεις μέρος σε ένα ταξίδι που θα σε φέρει σε γνώριμες και νέες τοποθεσίες, καθώς εξερευνείς και ανακαλύπτεις φανταστικά τέρατα, διαμορφώνεις τον χαρακτήρα σου, δημιουργείς φίλτρα, μαθαίνεις τα μυστικά των spells, αναβαθμίζεις τα ταλέντα σου και σταδιακά γίνεσαι ο μάγος που πάντοτε ονειρευόσουν.

Θα βρεθείς στο Hogwarts του 19ου αιώνα. Ο χαρακτήρας που ελέγχεις είναι ένας μαθητής που κρατάει το κλειδί για ένα αρχαίο μυστικό, το οποίο απειλεί να διαλύσει τον κόσμο των μάγων. Θα ανακαλύψεις το πως είναι η ζωή στο Hogwarts κάνοντας συμμάχους, μαχόμενος ενάντια σε Σκοτεινούς μάγους και αποφασίζοντας την τύχη του κόσμου που ανήκεις.

Το Hogwarts Legacy θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam) στις 10 Φεβρουαρίου 2023. Θα ακολουθήσει, άγνωστο το πότε, η αντίστοιχη έκδοση για το Nintendo Switch.

 

 

Η Chill Season 2022 περιμένει τους παίκτες του Splatoon 3

Νέα σεζόν περιεχομένου περιμένει τους παίκτες του Splatoon 3. Ο τίτλος της είναι “Chill Season 2022”, ξεκινάει την 1η Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει νέα όπλα, επίπεδα, ρουχισμό και υποδήματα, emotes και game modes.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Nintendo, με τη νέα σεζόν έρχεται το Big Run, ένα νέο event που θα προσθέσει μια διαφορετική πτυχή στο Salmon Run game mode. Το πρώτο Big Run θα ξεκινήσει όταν τα Salmonids εισβάλουν στο επίπεδο Wahoo World και περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες.

Σε περίπτωση που είσαι elite παίκτης του Splatoon 3, ίσως θα θέλεις να τσεκάρεις τα νέα X Battles. Απαιτείται να φτάσεις σε elite rank στα Anarchy Battles και να ρισκάρεις X Power, αν θέλεις να φτάσεις στην κορυφή του πίνακα της κατάταξης. Τα X Battles ξεκινούν την 1η Δεκεμβρίου, με τρία νέα όπλα και δέκα που επιστρέφουν από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Τα επίπεδα που θα προστεθούν στο rotation είναι το Brinewater Springs και το Flounder Heights, που αποτελούσε μέρος του πρώτου Splatoon.

Ακόμα, τα καταστήματα της πλατείας θα γεμίσουν από αντικείμενα που περιμένουν να τα προσθέσεις στη συλλογή σου.

Το Splatoon 3 κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch. Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

To The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition έρχεται και σε κονσόλες νέας γενιάς

Όπως ανακοίνωσε η CD Projekt RED, το The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition θα γίνει διαθέσιμο για PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S στις 14 Δεκεμβρίου 2022. Σε περίπτωση που το έχεις ήδη αγοράσει για PlayStation 4 ή Xbox One, θα έχεις το δικαίωμα δωρεάν αναβάθμισης στην αντίστοιχη έκδοση για κονσόλες νέας γενιάς.

Βασισμένη στην ισχύ των κονσολών νέας γενιάς και του σύγχρονου hardware για υπολογιστές, η επερχόμενη έκδοση του βραβευμένου RPG της CD Projekt RED θα περιλαμβάνει δεκάδες οπτικές και τεχνικές βελτιώσεις σε σχέση με την αρχική κυκλοφορία. Αυτά περιλαμβάνουν υποστήριξη για ray tracing, ταχύτερους χρόνους φόρτωσης στις κονσόλες, καθώς και μια ποικιλία από mods, ενσωματωμένα στην εμπειρία. Όλα αυτά αλλά και το πρόσθετο περιεχόμενο που είναι εμπνευσμένο από τη σειρά The Witcher του Netflix, θα αναλυθούν την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο ενός REDstreams στο Twitch, όπου το studio θα παρουσιάσει gameplay από την έκδοση νέας γενιάς του παιχνιδιού.

Η βελτιωμένη έκδοση του The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition θα γίνει διαθέσιμη για αγορά ψηφιακά σε PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC, με όλο το δωρεάν περιεχόμενο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και τα δύο σημαντικά expansions: το “Hearts of Stone” και το “Blood and Wine”. Θα ακολουθήσει η κυκλοφορία σε φυσική μορφή, δίχως να γνωρίζουμε το πότε.

Επίσης, αν έχεις αγοράσει το παιχνίδι για PlayStation 4, Xbox One ή Nintendo Switch, θα λάβεις δίχως χρέωση το επιπλέον περιεχόμενο που είναι εμπνευσμένο από της σειρά The Witcher του Netflix.

 

Εντυπωσιακό το story trailer του Fire Emblem Engage

To story trailer του Fire Emblem Engage κυκλοφόρησαν η Nintendo και η Intelligent Systems.

Σε έναν πόλεμο εναντίον του Fall Dragon, τέσσερα βασίλεια συνεργάστηκαν με ήρωες από άλλους κόσμους για να εξαλείψουν τη μεγάλη συμφορά. Χίλια χρόνια αργότερα, δυστυχώς η κατάσταση έχει αλλάξει και ο Fall Dragon έχει σχεδόν ανακτήσει τις δυνάμεις του. Ως Divine Dragon, θα χρησιμοποιήσεις της στρατηγική και τις δυνατότητες που παρέχονται για customization, προκειμένου να ανταποκριθείς στο πεπρωμένο σου, να συλλέξεις τα Emblem Rings και να επαναφέρεις την ειρήνη στην Ήπειρο Eylos.

Για να το κατορθώσεις, θα πρέπει να συνεργαστείς με εμβληματικές φυσιογνωμίες από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Θα μπορέσεις να καλέσεις στο πλευρό σου τους Marth και Celica και με τη δύναμη των Emblem Rings θα δημιουργηθεί μια πανίσχυρη συμμαχία. Η συνεργασία θα σου επιτρέψει να κληρονομήσεις όπλα, δεξιότητες και πολλά άλλα από αυτούς τους θρυλικούς μαχητές.

Το Fire Emblem Engage θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 20 Ιανουαρίου 2023, αποκλειστικά για το Nintendo Switch.

 

 

Δυναμικό σύστημα χειρισμού θα προσθέσει η Capcom στο Street Fighter 6

Η Capcom δημοσίευσε ένα νέο trailer για το Street Fighter 6, στο οποίο παρουσιάζει το “Dynamic Control” type του παιχνιδιού. Πρόκειται για μια νέα προσθήκη στη σειρά, θα είναι ενεργό μόνο στο offline-only mode και με το πάτημα ενός και μόνο πλήκτρου πολλές φορές συνεχόμενα θα μπορέσεις να εξαπολύσεις πανίσχυρους συνδυασμούς κινήσεων εναντίον των αντιπάλων σου. Προορίζεται κυρίως για όσους επιθυμούν να εξοικειωθούν γρήγορα με τα βασικά. Σημειώνεται ότι οι κινήσεις που θα επιλέγει κάθε φορά το AI θα εξαρτώνται από την απόσταση που σε χωρίζει από τον αντίπαλό του.

Το Street Fighter 6 θα λανσαριστεί το 2023, για PS4, PS5, Xbox Series S, Xbox Series X και PC (Steam).

 

 

Το νέο trailer του Marvel’s Midnight Suns θα σε φέρει ανάμεσα σε θρύλους

Welcome to the Abbey. Αυτός είναι ο τίτλος του νέου trailer για το επερχόμενο Marvel’s Midnight Suns, που έδωσαν στη δημοσιότητα η 2K και η ομάδα ανάπτυξης Firaxis. Σε αυτό θα έχεις την ευκαιρία να διαπιστώσεις το πως είναι να ζεις ανάμεσα σε θρύλους, εξερευνώντας τη μυστική βάση που είναι γνωστή ως The Abbey. Εκεί κρύβονται πολλά πανίσχυρα αντικείμενα και μυστικά.

Σου υπενθυμίζουμε ότι το Marvel’s Midnight Suns θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 2 Δεκεμβρίου 2022, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC μέσω Steam και Epic Games Store. Οι αντίστοιχες εκδόσεις για PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch δεν έχουν προς το παρόν αποκτήσει ημερομηνία κυκλοφορίας.

 

 

Ανακοινώθηκε το The Dark Pictures Anthology: Directive 8020

Μπορεί το The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me να κυκλοφόρησε μόλις, όμως ήδη γνωρίζουμε τον τίτλο της επόμενης προσθήκης στη σειρά της Supermassive Games. Πρόκειται για το The Dark Pictures Anthology: Directive 8020, με το οποίο θα ξεκινήσει η δεύτερη σεζόν. Προς το παρόν, στα ράφια των καταστημάτων σε περιμένει το The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam).

 

Καθυστερεί η κυκλοφορία του Dead Island 2

Σε περίπτωση που περίμενες ότι από τις 3 Φεβρουαρίου θα ασχοληθείς με το Dead Island 2, καλύτερα να αλλάξεις τα σχέδιά σου. Άσχημα νέα φέρνει η ανακοίνωση της Deep Silver και της Dambuster Studios, καθώς το λανσάρισμα του πολυαναμενόμενου τίτλου θα καθυστερήσει για περίπου τρεις μήνες. Πλέον, το Dead Island 2 αναμένεται στις 28 Απριλίου 2023, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Epic Games Store). Η Dambuster Studios δηλώνει ότι θα εκμεταλλευτεί τον επιπλέον χρόνο με σκοπό να μπορέσει να προσφέρει ένα παιχνίδι για το οποίο θα είναι υπερήφανη και ευχαριστεί τους fans για την υπομονή τους.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι στις 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το The Dead Island 2 Showcase, με ένα νέο trailer και πλάνα από το gameplay. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις μέσω Twitch, YouTube αλλά και από την ιστοσελίδα του Dead Island.

 

Ξεπερνάει τα όρια του HD remaster το Crisis Core: Final Fantasy VII

Το νέο trailer του Crisis Core: Final Fantasy VII έχει τίτλο “More than a Remaster”. Μέσω αυτού θα έχεις την ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά στις βελτιώσεις που έχουν γίνει στα γραφικά, να ακούσεις αποσπάσματα από το ανανεωμένο soundtrack, τους διαλόγους και επιπλέον να δεις τις αλλαγές στο σύστημα μάχης.

Επίσης, η Square Enix δημοσίευσε λεπτομέρειες για τις επιδόσεις του οπτικού τομέα ανά πλατφόρμα.

PlayStation 5 – Ανάλυση 3840×2160 με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο

PlayStation 4 Pro – Ανάλυση 3840×2160 με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο

PlayStation 4 – Ανάλυση 1920×1080 με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο

Xbox Series X – Ανάλυση 3840×2160 με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο

Xbox Series S – Ανάλυση 1920×1080 με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (60 καρέ ανά δευτερόλεπτο μετά το Day 1 patch)

Xbox One X – Ανάλυση 3840×2160 με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο

Xbox One S – Ανάλυση 1920×1080 με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο

Xbox One – Ανάλυση 1920×1080 με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο

Switch (TV Mode) – Ανάλυση 1280×720 με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο

Switch (Handheld Mode) – Ανάλυση 1280×720 με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο

PC (Steam) – Η ανάλυση εξαρτάται από την κάρτα γραφικών και βάση αυτής ο ρυθμός ανανέωσης θα φτάνει στα 30, 60 ή 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Το Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion ακολουθεί την ιστορία του Zack Fair, ενός νεαρού πολεμιστή που, έγινε είδωλο για το αγόρι που θα έσωζε τον κόσμο, τον εμπιστεύτηκαν οι άνδρες που έμειναν γνωστοί ως θρυλικοί ήρωες και αγαπήθηκε από το κορίτσι που κρατάει στα χέρια του τις τύχες του πλανήτη. Η ιστορία των ονείρων και της εντιμότητας του Zack- η κληρονομιά που τον συνδέει με τον Cloud- αποκαλύπτονται πλήρως σε αυτό το παιχνίδι που σπάει τα όρια του HD remaster.

Το Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion θα κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου 2022.

 

 

Στις 22 Νοεμβρίου αρχίζει η τρίτη σεζόν του Battlefield 2042

Η τρίτη σεζόν του Battlefield 2042 θα ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου 2022 και όπως ανακοίνωσε η DICE, ο τίτλος της θα είναι Escalation. Επίσης, την ίδια ημέρα το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο δωρεάν για τους συνδρομητές των υπηρεσιών EA Play και Xbox Game Pass Ultimate.

H επερχόμενη σεζόν φέρνει τον νέο χάρτη Spearhead, έναν νέο Specialist τον Αιγύπτιο Rasheed Zain που έχει τη δυνατότητα να αναπληρώνει την υγεία του όταν βγάλει από τη μέση κάποιον αντίπαλο, τρία νέα όπλα: το Rorsch Mk-4 railgun, double-barrelled semi-automatic smart shotgun NVK-S22 και το long barrelled NVK-P125 Bullpup pistol, το καινούργιο EMKV90-TOR tank και επιπλέον Assignements.

To Battlefield 2042 είναι άμεσα διαθέσιμο για PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC.

 

 

Developers της Ubisoft συζητούν για την ανάπτυξη του Splinter Cell remake

H Ubisoft δημοσίευσε ένα νέο video για το επερχόμενο remake του Splinter Cell remake, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την κυκλοφορία του πρώτου τίτλου της δημοφιλούς σειράς. Σε αυτό, μέλη της ομάδας ανάπτυξης συζητούν για την παραγωγή του remake, τονίζοντας πως όλα θα δημιουργηθούν από την αρχή και το παιχνίδι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων πριν διασφαλιστεί ότι τα πάντα δουλεύουν άψογα.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη