H OpenAI κυκλοφόρησε το GPT-4o ένα ταχύτερο μοντέλο δωρεάν για όλους τους χρήστες του ChatGPT

by Zikou Stella

Η OpenAI λανσάρισε το GPT-4o, μια νέα έκδοση του μοντέλου GPT-4 στο οποίο είναι βασισμένο το δημοφιλές ChatGPT. Το νεότερο αυτό μοντέλο «είναι πολύ πιο γρήγορο» και βελτιώνει «τις δυνατότητες σε τομείς που αφορούν τα κείμενα, τα γραφικά και τους ήχους», δήλωσε η CTO του OpenAI, Mira Murati. Θα είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες και οι χρήστες που πληρώνουν συνδρομή θα συνεχίσουν να «έχουν πρόσβαση σε έως και πέντε φορές περισσότερη χωρητικότητα από τους υπόλοιπους», πρόσθεσε η Murati.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η OpenAI αναφέρει ότι οι δυνατότητες του GPT-4o «θα γίνουν διαθέσιμες σταδιακά», αλλά οι χρήστες έχουν ήδη πρόσβαση στη νέα λειτουργικότητα του ChatGPT όσον αφορά τον ήχο και την εικόνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, δήλωσε ότι το μοντέλο είναι «εγγενώς πολυτροπικό», που σημαίνει ότι το μοντέλο θα μπορούσε να παράγει περιεχόμενο ή να κατανοεί εντολές μέσω φωνής, κείμενου ή εικόνων. Οι προγραμματιστές που θέλουν να ασχοληθούν με το GPT-4o θα έχουν πρόσβαση στο API, το οποίο έχει διπλάσια ταχύτητα από το GPT-4 Turbo.

Το νέο μοντέλο προσθέτει επιπλέον φωνητικές λειτουργίες στο ChatGPT. Η εφαρμογή θα μπορεί να λειτουργεί ως ένας «θηλυκός» φωνητικός βοηθός με ανταπόκριση σε πραγματικό χρόνο και ταυτόχρονη παρατήρηση του κόσμου που βρίσκεται γύρω σας. Η τρέχουσα λειτουργία φωνής είναι πιο περιορισμένη, ανταποκρίνεται σε μία προτροπή τη φορά και λειτουργεί μόνο με ό,τι μπορεί να κατανοήσει.

Ο Altman συμπλήρωσε πως αρχικά, η εταιρεία οραματιζόταν να δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη για τους χρήστες, όμως αυτό άλλαξε στην πορεία. Στο παρελθόν η OpenAI είχε επικριθεί για το γεγονός ότι δεν πρόσφερε την τεχνολογία της υπό μορφή «ανοικτού κώδικα». Ο Altman λέει πως αυτό έχει αλλάξει και η εταιρεία προσφέρει πρόσβαση στα μοντέλα της μέσω επί πληρωμή APIs.

«Αντίθετα, τώρα δημιουργούμε τεχνολογία AI και στη συνέχεια άλλοι άνθρωποι θα τη χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν όλα τα εκπληκτικά πράγματα από τα οποία όλοι θα ωφεληθούμε», είπε χαρακτηριστικά ο CEO της OpenAI.

Μπορείς να δεις ακόμη