H Samsung θα χρησιμοποιεί αποθηκευτικό χώρο UFS 3.0 στα high-end smartphones

 

Η επόμενη ναυαρχίδα της σειράς Samsung Galaxy S θα μπορούσε να είναι το πρώτο smartphone στην αγορά που θ’ αξιοποιεί το νέο πρότυπο αποθήκευσης UFS 3.0.

Συγκεκριμένα, η Samsung, σε event που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, αποκάλυψε πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 αναμένεται να φέρει το νέο πρότυπο αποθήκευσης UFS 3.0. Δεν έγινε, ωστόσο καμία αναφορά στο επόμενο Galaxy S smartphone, αλλά θα μπορούσε να φέρει το πιο πρόσφατο πρότυπο αποθήκευσης UFS.

Το UFS 3.0, το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές του 2018, θα προσφέρει διπλάσιες ταχύτητες σε σχέση με το UFS 2.1, διατηρώντας ταυτόχρονα το ίδιο μέγεθος μνήμης. Το νέο πρότυπο αποθήκευσης θα προσφέρεται σε εκδόσεις των 128GB, 256GB και 512GB. Θα συμβαδίζει με την έλευση της νέας γενιάς ασύρματου δικτύου 5G την επόμενη χρονιά, η οποία υπόσχεται νέες υπηρεσίες κι εμπειρίες που απαιτούν ταχύτερες λύσεις αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, η γνωστή κατασκευάστρια chip μνήμης, Micron, επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα smartphones με μνήμη UFS 3.0 1TB θα έρθουν το 2021.

Στο ίδιο event, έγινε αναφορά σε ακόμα μία σημαντική αναβάθμιση στο χώρο των smartphones και συγκεκριμένα στην τεχνολογία LPDDR5 RAM της Samsung, η οποία θα προσφέρει διπλάσιο εύρος ζώνης μνήμης (51.2GB/s) από την τωρινή τεχνολογία LPDD4 (25GB/s) και θα καταναλώνει 20% λιγότερη ενέργεια.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη