H Sony αποκάλυψε τη σειρά προϊόντων hardware, ΙΝΖΟΝΕ

by Aggeliki Tsoukana

Η Sony ανακοίνωσε τη νέα σειρά προϊόντων hardware, με όνομα INZONE, που αποτελείται από οθόνες και ακουστικά, τα οποία προορίζονται κυρίως για χρήση από PC games, αλλά συνεργάζονται και με το PlayStation 5.

 

 

Gaming monitors

Το νέο, INZONE M9 gaming monitor υποστηρίζει HDR και προσφέρει ανάλυση 4K με υψηλή αντίθεση και Full Array Local Dimming, για gamers που αναζητούν μια ακόμα καλύτερη εμπειρία σε παιχνίδια όπου κυριαρχούν οι λεπτομέρειες στα γραφικά. Ο ρυθμός ανανέωσης φτάνει τα 144Hz, υπάρχει υποστήριξη για IPS, ενώ ο χρόνος απόκρισης είναι μόλις 1ms GtG (Gray to Gray). Επιπλέον, το INZONE M3 gaming monitor φτάνει όσον αφορά τον ρυθμό ανανέωσης τα 240Hz, με ανάλυση Full HD, χρόνο απόκρισης 1ms GtG (Gray to Gray) και ενσωματωμένη τεχνολογία variable refresh rate. Όλα τα παραπάνω το καθιστούν ιδανικό για εκείνους που αναζητούν την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε shooter games.

Η βάση και των δύο monitors είναι σχεδιασμένη με τρόπο τέτοιο που δεν καταλαμβάνει ιδιαίτερο χώρο στο τραπέζι, οπότε είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός πληκτρολογίου, ενός ποντικιού και του αντίστοιχου pad, είτε κάτω είτε μπροστά από την οθόνη. Το ύψος της αλλά και η κλίση της, ρυθμίζονται επίσης με απλό τρόπο, ενώ υπάρχει και μια γκάμα επιλογών για το χρώμα του οπίσθιου φωτισμού και τη διαχείριση των καλωδίων.

Χάρη στο Auto KVM Switch (Auto USB Hub Switch), οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν έως και δύο PCs με ένα πληκτρολόγιο, ποντίκι και headset που είναι συνδεδεμένα στο monitor. Ακόμα, η λειτουργία FPS Game Picture Mode, φροντίζει για τη βελτιστοποίηση της φωτεινότητας και της αντίθεσης. Τέλος, το Black Equalizer επιτρέπει την απεικόνιση όλου του εύρους των λεπτομερειών, ακόμα και αν αυτές κρύβονται στις σκιές.

 

 

Gaming headsets

Η νέα γραμμή προϊόντων της Sony περιλαμβάνει δύο ασύρματα headsets, το INZONE H9 με μπαταρία που παρέχει αυτονομία για 32 ώρες και το INZONE H7 με αυτονομία για 40 ώρες. Συνοδεύονται από το ενσύρματο INZONE H3. Και τα τρία μοντέλα είναι εφοδιασμένα με μικρόφωνο η θέση του οποίου τροποποιείται εύκολα και σε λειτουργία mute, ώστε να καθίσταται δυνατή η απρόσκοπτη επικοινωνία με όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας κατά τη διάρκεια του gaming.

Με το λογισμικό INZONE Hub για PC οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία 360 Spatial Sound for Gaming της Sony, με τη μετατροπή στερεοφωνικού ήχου δύο καναλιών σε 7.1 surround. Με τον τρόπο αυτό οι παίκτες αντιλαμβάνονται με ακρίβεια το σημείο από το οποίο έρχονται οι ήχοι κατά τη διάρκεια του gameplay. Επίσης, με το app “360 Spatial Sound Personalizer” για smartphones, ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει την έξοδο του ήχου στο σχήμα του αυτιού του, για περισσότερο προσωποποιημένη εμπειρία.

 

 

Από εργονομικής άποψης, τα INZONE H9 και INZONE H7 έχουν τέτοιο σχήμα που είναι δυνατή η αναπαραγωγή ήχων υψηλής συχνότητας με απόλυτη ακρίβεια. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα μπάσα, μόνο που στην περίπτωση αυτή έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικοί αεραγωγοί και στις τρεις συσκευές. Επίσης, τόσο η στέκα, όσο και τα μαξιλαράκια είναι σχεδιασμένα με στόχο τη μείωση της πίεσης που αισθάνεται ο παίκτης, για πολύωρη χρήση.

Από το INZONE H9 δεν λείπει η λειτουργία ακύρωσης θορύβου. Για τον λόγο αυτό, η Sony έχει υιοθετήσει την Dual Noise Sensor Technology, που χρησιμοποιεί και στην κορυφαία σειρά ακουστικών, 1000X. Παράλληλα, δεν “χάνονται” σημαντικοί ήχοι του περιβάλλοντος χώρου, όπως αυτός μιας τηλεφωνικής κλήσης, το κουδούνι της πόρτας ή τα λόγια ενός συνεργάτη, όταν έχει ενεργοποιηθεί το Ambient Sound Mode.

 

Ιδανικά για το PlayStation 5

To INZONE M9 monitor προσφέρει Auto HDR Tone Mapping, που συνεργάζεται με το PlayStation 5, οπότε η κονσόλα αναγνωρίζει αυτομάτως το monitor κατά τη διάρκεια του αρχικού setup και βελτιστοποιούνται οι ρυθμίσεις του HDR. Ακόμα, το monitor μεταφέρεται αυτομάτως σε Cinema Mode όταν βλέπετε ταινίες στο PlayStation 5 και στο Game Mode όταν αναπαράγονται παιχνίδια.

Τα INZONE H9 και INZONE H7 παρέχουν ενδείξεις επί της οθόνης, οπότε οι παίκτες μπορούν να αλλάζουν τις ρυθμίσεις ενός headset και να τις βλέπουν στην οθόνη μέσω του Control Center του PlayStation 5 Control Center. Και τα δύο headphones έρχονται με λειτουργίες εξισορρόπησης ανάμεσα σε gaming και chat, οπότε ρυθμίζεται εύκολα τι από τα δύο να ακούγετε πιο δυνατά. Ακόμα, τα χαρακτηριστικά του επιτρέπουν τη συνεργασία με το Tempest 3D AudioTech, που απογειώνει κυριολεκτικά την ακουστική εμπειρία.

Μπορείς να δεις ακόμη