Η ετήσια έκθεση της Apple, WWDC 21, μόλις έλαβε τέλος!

by K-Admin 1

 

Για μια ακόμα χρονιά η εταιρία εστίασε, μεγάλο μέρος της παρουσίασης της, στο κομμάτι του software και των νέων χαρακτηριστικών που θα εμφανιστούν στα μηχανήματα της με τα επερχόμενα updates.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της Apple:

“Shelves” για καλύτερο multitasking στo iPad

Το ανανεωμένο multitasking για τα iPads επιτρέπει πλέον τους χρήστες να ανοίγουν εφαρμογές τη μια πάνω από την άλλη θυμίζοντας πολύ τα παράθυρα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι αυτό θα βοηθήσει την παραγωγικότητα των χρηστών της, αφού θα μπορούν για παράδειγμα, να ανοίξουν την εφαρμογή των emails πάνω από το notepad.

 

Widgets στο iPad

Όπως είχαμε προβλέψει στο άρθρο μας για τις πιθανές ανακοινώσεις της Apple στη φετινή WWDC, τα widgets που πρωτοεμφανίστηκαν στα iPhones με το iOS 14 έρχονται πλέον και στα iPads. Σημαντική διαφορά αποτελεί το μεγαλύτερο μέγεθος που θα μπορουν να εχουν τα widgets για iPads σε σχέση με τα iPhones.

 

 

To Facetime έρχεται σε όλες τις συσκευές

Σημαντική είδηση της παρουσίασης αποτέλεσε η ανακοίνωση σχετικά με το Facetime. H εφαρμογή βίντεο-κλήσεων που έρχεται προ-εγκατεστημένη στις περισσότερες συσκευές της Apple γίνεται πλέον διαθέσιμη και σαν εφαρμογή του internet. Ως αποτέλεσμα χρήστες iPhone, iPad και iMac συσκευών θα μπορούν να στείλουν σε πρόσκληση σε φίλους τους μέσω link από το οποίο θα μπορούν να συνδεθούν και να συνομιλήσουν ανεξαρτήτως συσκευές που χρησιμοποιούν.

Ακόμα, δύο νέα χαρακτηριστικά που θα εφαρμοστούν στο Facetime ειναι τα “Sound Isolation” και “Spatial Audio”, η δυνατότητα για καθαρότερο ήχο μέσω αλγορίθμου που κόβει τον θόρυβο του περιβάλλοντος και surround ήχος, αντίστοιχα.

 

Διακριτικά Notifications

To “Focus” όπως θα ονομάζεται ειναι ο νέος τρόπος που οι χρήστες μπορούν να λάβουν notifications στις συσκευές τους. Επιτρέπει την κατηγοριοποίηση συγκεκριμένων εφαρμογών ανάλογα με τη μέρα και ώρα που επιθυμεί ο χρήστης αφήνοντας μόνο συγκεκριμένες εφαρμογές να στείλουν notification. Έτσι λοιπόν οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μόνο από τις εφαρμογές που θέλουν κατά την ώρα εργασίας, άσκησης κ.ο.κ.

 

 

Ανανεώνεται ο Safari Browser

Το νέο update MacOS Monterey θα φέρει αλλαγές στον Safari browser της Apple. Πέρα από νέο εκσυγχρονισμένο design, το update θα φέρει και συγχρονισμό των ανοιχτών tabs μεταξύ συσκευών. Στα iPhones, το iOS 15 φέρνει τα extensions για το Safari απο τους υπολογιστές επιτρέποντας στους χρήστες να εγκαταστήσουν και να ενεργοποιήσουν extensions που θα τρέχουν όπως έχουν συνηθίσει εδώ και χρόνια στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους.

Αρκετές και σημαντικές ανακοινώσεις σε επίπεδο software παρουσίασε η Apple στο φετινό της event κράτησε όμως σιγή ιχθύος σε ότι αφορά τον διάδοχο των Μ1 επεξεργαστών και τις πιθανές αλλαγές στο design των macbook pro.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό άρθρο με όλες τις ανακοινώσεις που έγιναν στο WWDC 21.

Μπορείς να δεις ακόμη