Η Google σταματά την υποστήριξη του Android Ice Cream Sandwich  

 

Η Google ανακοίνωσε ότι το σύνολο των Google Play Services θα σταματήσει να υποστηρίζει το Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS) στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, έχουν περάσει επτά χρόνια από το λανσάρισμα της τέταρτης έκδοσης του λειτουργικού κι οι ενεργές συσκευές που χρησιμοποιούν Android 4.0 έχουν πέσει κάτω από το 1% εδώ κι αρκετό καιρό. Έτσι, η Google θα σταματήσει την υποστήριξη για την εν λόγω έκδοση σε μελλοντικές αναβαθμίσεις του Google Play services. Αυτό σημαίνει ότι, για συσκευές που τρέχουν Android Ice Cream Sandwich, το Google Play Store δε θα αναβαθμίσει το Play Services APK πέρα από την έκδοση 14.7.99.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές Android apps θα προσαρμόσουν τις δικές τους εφαρμογές για τις υπηρεσίες της Google, καθώς η εταιρεία δεν θα μπορεί να προσφέρει νέες δυνατότητες στο framework του Play Services και ταυτόχρονα να υποστηρίζει παλαιότερες εκδόσεις που δεν παρέχουν υποστήριξη γι’ αυτές, ενώ με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν διάφορα ζητήματα ασφάλειας και κενών που δεν μπορούν πλέον να διορθωθούν σε τόσο παλιές συσκευές Android.

 

Μπορείς να δεις ακόμη