Η SNK θέλει να επιστρέψει στην αρένα του gaming με δική της κονσόλα

by K-Admin 1

Το κλείσιμο το 2020 ήταν αναμφίβολα συναρπαστικό για όλους του K-mers. Το λανσάρισμα της νέας γενιάς κονσολών, των PlayStation 5 και των Xbox Series S|X έφερε νέα πνοή στη βιομηχανία και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παικτών τα επόμενα χρόνια. Φαίνεται όμως πως τη δόξα που απολαμβάνουν αυτή τη στιγμή Sony και Microsoft, θέλει να τη ζήσει ξανά και η SNK, αφού σύμφωνα με πρόσφατο tweet, η Ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη δική της οικιακή κονσόλα.

Αν και για την ώρα δεν υπάρχουν καθόλου πληροφορίες για τι είδους κονσόλα μιλάμε, αν διαβάσεις προσεκτικά το tweet θα διαπιστώσεις ότι η SNK μιλάει για κάποιο σύστημα το οποίο θα απευθύνεται στους φανατικούς του console gaming και τους πιο πιστούς οπαδούς της, φωτογραφίζοντας έτσι τη γενιά των 30+.

 

 

Για σένα που πιθανόν να μην έχεις βιώσει τη χρυσή εποχή της Ιαπωνικής εταιρείας, η SΝΚ ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς κατασκευαστές arcade μηχανημάτων. Η μεγαλύτερη καινοτομία της ήταν οι καμπίνες Neo Geo ή MVS (Multi Video System), οι οποίες  χρησιμοποιούσαν cartridges και μπορούσαν να υποστηρίξουν έως και έξι διαφορετικά παιχνίδια σε ένα μηχάνημα, δίνοντας ουσιαστική λύση στο πρόβλημα του περιορισμένου χώρου στις αίθουσες των “ουφάδικων”.

Το brand name Νeo Geo δεν εμεινε μόνο στις αίθουσες των coin-op, αλλά μπήκε και στα σαλόνια μας, αφού η εταιρεία κυκλοφόρησε τη δική της οικιακή κονσόλα 4ης γενιάς, τη Neo Geo AES (Advanced Entertainment System), το καλοκαίρι του 1991, κονσόλα που αντικαταστάθηκε από τη Neo Geo CD το 1994, με τις συνολικές πωλήσεις των δύο συστημάτων να φτάνουν τα 980.000 τεμάχια έως το 1997.

 

 

Όσο για τα παιχνίδια, σημείωσε: Metal Slug, Fatal Fury, The King of Fighters, Samurai Shodown είναι μερικά μόνο από τα franchises που έγραψαν τις δικές τους χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας του gaming. Mε αυτά τα δεδομένα τι πιστεύεις, θα επιχειρήσει η SNK να αναβιώσει το brand name Νeo Geo ή θα έχουμε κάποια εντελώς νέα κονσόλα; Επίσης, ποιο ή ποια από τα game franchises της εταιρείας θα ήθελες να δεις να ζωντανεύουν ξανά στο νέο σύστημα;

 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη