Η Valve έκανε διαθέσιμο για όλους το νέο Family Game Sharing του Steam

by Aggeliki Tsoukana

Η Valve έχει καλά νέα για όσους εμπιστεύονται το Steam ως μιας από τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν για PC gaming. Πιο συγκεκριμένα, μετά από μια περίοδο δοκιμών, η λειτουργία Steam Families είναι διαθέσιμη για όλους. Έτσι, σου δίνεται η δυνατότητα να μοιράζεσαι παιχνίδια με την οικογένεια ή την παρέα σου, επιλογές γονικού ελέγχου, ενώ μπορείς να διαχειρίζεσαι και αιτήματα για αγορές από τα ανήλικα μέλη της ομάδας.

Όμως, η κυριότερη αναβάθμιση που φέρνει το Steam Families σε σχέση με το Family Sharing που υπήρχε ως τώρα, είναι η δυνατότητα πολλαπλοί χρήστες να παίζουν ταυτόχρονα παιχνίδια από την ίδια βιβλιοθήκη. Κάποιος μπορεί να έχει ξεκινήσει το Frostpunk 2 και ένας άλλος το Forza Horizon4. Μπορούν πλέον, εφόσον αποτελούν μέλη της ίδιας ομάδας στο Steam Family, όμως δεν έχουν τη δυνατότητα με μία κόπια να παίζουν δύο ή περισσότερα άτομα το ίδιο παιχνίδι. Θα πρέπει απλά κάποιος να αγοράσει ένα επιπλέον αντίγραφο του ίδιου τίτλου. Επίσης, το Steam Families επιτρέπει την αναπαραγωγή των κοινών games ακόμα και όταν βρίσκεσαι offline. Ευκαιρία λοιπόν να κάνεις update τον Steam client, αν δεν έχει γίνει αυτομάτως η διαδικασία.

Η Valve αναφέρει ότι το Steam Families είναι μια λειτουργία σχεδιασμένη για να περιλαμβάνει τα πιο κοντινά σου πρόσωπα και είναι δυνατό να έχει ως έξι μέλη. Κάθε μέλος έχει τα δικά του save games και κερδίζει τα προσωπικά του Steam Achievement. Οι ενήλικες έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν ανά πάσα στιγμή από ένα Steam Family, όμως πρέπει να περιμένουν ένα χρόνο πριν ξεκινήσουν ένα νέο ή να ενταχθούν σε άλλο, ήδη υπάρχον. Οι ανήλικοι αφαιρούνται μόνο από έναν ενήλικα του Steam Family ή με τη βοήθεια της τεχνικής υποστήριξης του Steam.

Στο video που ακολουθεί θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για τα Steam Families.

 

Μπορείς να δεις ακόμη