Η Western Digital φέρνει τον πρώτο σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 15 TB

Η Western Digital πρόκειται να λανσάρει τον πρώτο σκληρό δίσκο με μέγεθος 15TB SMR (Shingle Magnetic Recording) στον κόσμο, σχεδιασμένο για υψηλής ταχύτητας cloud και data center.

Ο Western Digital 15TB Ultrastar DC HC620 (όπως είναι η πλήρης εμπορική του ονομασία) χρησιμοποιεί μαγνητικές ράβδους για να παρέχει υψηλές χωρητικότητες αποθήκευσης, ενώ παράλληλα καταναλώνει σημαντικά χαμηλότερη ισχύ από την προηγούμενη γενιά σκληρών δίσκων SMR. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το κόστος αποθήκευσης για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται λιγότεροι σκληροί δίσκοι για την αποθήκευση δεδομένων που πρέπει να διατηρούνται για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, ο Western Digital 15TB Ultrastar DC HC620 αποτελεί ιδανική λύση για την τροφοδοσία έξυπνων κέντρων δεδομένων στις πόλεις, όπου θα πρέπει να αποθηκευτούν τεράστιες ποσότητες δεδομένων, όπως η παρακολούθηση βίντεο και διάφορες πληροφορίες για την ενίσχυση της τήρησης της τάξης στο κέντρο της πόλης.

Σε ό,τι αφορά τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του, ο Western Digital 15TB Ultrastar DC HC620 διαθέτει ταχύτητα περιστροφής 7200 RPM με 512 MB DRAM buffer, ενώ προσφέρει διασύνδεση SATA 6 Gbps ή SAS 12 Gbps.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ο 15TB Ultrastar DC HC620 αποτελεί τον μεγαλύτερο μαγνητικό σκληρό δίσκο, καθώς στην περίπτωση των SSDs, θεωρητικά δεν υπάρχει όριο για την χωρητικότητά τους.

 

Μπορείς να δεις ακόμη