IFA 2016: Τα ακουστικά Sony MDR-1000X εκτινάσσουν την ηχητική εμπειρία σου στα ύψη!

by K-Admin

Η Sony δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις σε ότι έχει να κάνει με τα προϊόντα ήχου. Η υψηλή πιστότητα, τα ανεπτυγμένα tech specs και η μοναδική αισθητική καθιστούν τα headsets της Sony κορυφαίες επιλογές για τον καταναλωτή και το νέο ασύρματο headset MDR-1000X που έκανε το ντεμπούτο του στην IFA 2016, πρόκειται για μία ξεχωριστή πρόταση, η οποία διαθέτει το καλύτερο noise cancellation system που έχει δει ποτέ!

sony-mdr-1000x-1 (1) sony-mdr-1000x-2 sony-mdr-1000x-3 sony-mdr-1000x-4

Αν έχεις δοκιμάσει έστω μια φορά ένα noise-cancelling headset, θα έχεις διαπιστώσει πως με ένα «μαγικό» τρόπο απομονώνει τους ήχους του περιβάλλοντος ώστε να ακούς μόνο την αγαπημένη σου μουσική ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα μικρόφωνο που «διαβάζει» τους ήχους που προέρχονται από το περιβάλλον του χρήστη και στη συνέχεια τα ακουστικά παράγουν μια κυματομορφή «αντίθετη» από αυτή των ήχων περιβάλλοντος. Έτσι, οι δύο κυματομορφές αυτοαναιρούνται και στο αυτί του χρήστη δε φθάνει… τίποτα από το περιβάλλον, ώστε να ακούει αποκλειστικά τη μουσική από το media player του. Το MDR-1000X της Sony είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με τους προκατόχους του, καθώς είναι ασύρματο, πράγμα που σημαίνει ότι η Sony έπρεπε να προσθέσει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία του προσφέρει 20-26 ώρες ακρόασης (και έως 120 ώρες αναμονής), με 4 ώρες για την επαναφόρτιση. Διαθέτει δύο μονάδες οδήγησης 40mm τύπου dome, ευαισθησία 103db/mW και συχνότητα απόκρισης 4-40.000Hz.

H νέα, noise-cancelling τεχνολογία της Sony ονομάζεται Personal NC Optimizer και δε χάσαμε την ευκαιρία να τη δοκιμάσουμε. Μέσα σε ένα booth γεμάτο από εκατοντάδες ανθρώπους που μιλούσαν, φώναζαν αλλά και μουσική να παίζει από τα ηχεία στο περιβάλλον, φορώντας το MDR-1000X, τα πάντα… σίγησαν! Το μόνο που μπορούσαμε να ακούμε αμυδρά ήταν ο τεχνικός της Sony που μας μιλούσε δυνατά από απόσταση 30 εκατοστών! Ωστόσο, σε περίπτωση που θέλεις να ακούσεις για λίγο κάποιον ομιλητή ή το περιβάλλον, αρκεί να ακουμπήσεις το χέρι σου στο ακουστικό που καλύπτει το δεξί σου αυτί και μέσα σε 1 δευτερόλεπτο, ακούς και πάλι τα πάντα! Η Sony το ονομάζει Quick Attention. Μόλις πάρεις το χέρι σου, το noise-cancelling ενεργοποιείται ξανά.

Το MDR-1000X θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο σε μαύρο και γκρι μπεζ χρώμα, ενώ θα έρχεται σε δερμάτινο hard case.

Μπορείς να δεις ακόμη