IFA 2018: Τα είδαμε και την… ακούσαμε στερεοφωνικά με τις νέες τηλεοράσεις Master και τα ακουστικά της Sony

by K Admin

 

Μπορεί τις εντυπώσεις σε ό,τι αφορά την παρουσία της Sony στην IFA 2018 να έκλεψε για πολλούς και διάφορους λόγους το Xperia XZ3, όμως τα προϊόντα που έφερε μαζί της η εταιρεία στο Βερολίνο ήταν πολλά περισσότερα. Η Sony παρουσίασε στη γερμανική πρωτεύουσα αρκετές ακόμα συσκευές, με την καινούρια σειρά τηλεοράσεων Master και τα ασύρματα ακουστικά με εξουδετέρωση θορύβου WH-1000XM3 να αποσπούν διθυραμβικές κριτικές από τους επισκέπτες της έκθεσης και τους εκπροσώπους του Τύπου –και όχι άδικα.

 

Ήχος που αιχμαλωτίζει

Ανάμεσα στα διάφορα σετ ακουστικών που αποκάλυψε η Sony στη φετινή IFA, ήταν και το WH-1000XM3. Η τελευταία προσθήκη στη σειρά ασύρματων ακουστικών εξουδετέρωσης θορύβου 1000Χ, έρχεται να βελτιώσει τις έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακές επιδόσεις του προκατόχου της, WH-1000XM2. Διαθέτει τον νέο HD επεξεργαστή εξουδετέρωσης θορύβου QN1, ο οποίος επιτυγχάνει τέσσερις φορές καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, όντας σε θέση να εξαφανίσει κάθε συχνότητας ήχο, από τις ανθρώπινες φωνές μέχρι τους καθημερινούς ήχους του παρασκηνίου (στον δρόμο, σε χώρους εστίασης, σε μέσα μεταφοράς κλπ).

 

 

 

Το design τους είναι προσεγμένο, κρύβοντας όσο καλύτερα μπορεί τις σχετικά μεγάλες τους διαστάσεις. Αυτό το τελευταίο δε γινόταν ν’ αποφευχθεί, με δεδομένο πως τα ακουστικά οφείλουν ν’ «αγκαλιάζουν» το αυτί προκειμένου να απομονώσουν τους προαναφερθέντες θορύβους στον επιθυμητό βαθμό. Ακόμα κι έτσι όμως είναι αρκετά ελαφριά και με σωστή κατανομή βάρους, επιτρέποντας στον χρήστη να τα φορά για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να προκαλούν μούδιασμα, ή εφίδρωση στα αυτιά. Υποστηρίζουν Bluetooth και NFC, προσφέρουν απόκριση συχνότητας 4-40.000 Hz και ήχο υψηλής ποιότητας DSEE ΗΧ και LDAC, ενώ το καλώδιό τους, αν θελήσει να το χρησιμοποιήσει κανείς είναι από νήματα χαλκού χωρίς οξυγόνο και φέρει επιχρυσωμένο στερεοφωνικό βύσμα.

Η διάθεσή τους αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

 

Τηλεοράσεις Master… όνομα και πράγμα

Περνώντας στις τηλεοράσεις, τα δύο νέα 4K μοντέλα της σειράς Master, μονοπώλησαν –αναμενόμενα- το ενδιαφέρον. Πρόκειται για τις AF9 και ZF9 που έρχονται να προσφέρουν μοναδική ποιότητα εικόνας στις κατηγορίες των OLED και LCD τηλεοράσεων αντίστοιχα. Η Sony τις εξοπλίσει με τον επεξεργαστή εικόνας επόμενης γενιάς X1 Ultimate ο οποίος προσφέρει τις διπλάσιες δυνατότητες επεξεργασίας από τον προκάτοχό του, χαρίζοντας έτσι –σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες τεχνολογίες όπως το Pixel Contrast Booster– εκπληκτική ποιότητα εικόνας με υψηλή φωτεινότητα, εντυπωσιακή αντίθεση, έμφαση στις λεπτομέρειες και ζωηρά χρώματα.

 

 

Αναβαθμισμένο είναι και το HDR (object-based HDR remaster) το οποίο στην ουσία αναπροσαρμόζει κάθε αντικείμενο ξεχωριστά, προσδίδοντας επιπλέον βάθος στην εικόνα. Εντύπωση προκαλεί το Netflix Calibrated Mode, η λειτουργία που βελτιώνει ακόμα περισσότερο την εικόνα κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου ειδικά από το Netflix –εξομοιώνοντας τη λειτουργία μιας επαγγελματικής master οθόνης ενός στούντιο παραγωγής. Το δε λογισμικό βαθμονόμησης CalMAN διασφαλίζει πως η ποιότητα απεικόνισης της τηλεόρασης θα είναι σταθερά η ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της.

Αμφότερες οι AF9 και ZF9 βασίζονται στο Android TV, ενσωματώνοντας Chromecast, δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης και πρόσβαση στο Google Play. H AF9 θα κυκλοφορήσει στις 55 και 65 ίντσες ενώ η ZF9 στις 65 και 75 ίντσες. Η διάθεσή τους στα καταστήματα θα ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη