ΗΡΘΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ: ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

by Aggeliki Tsoukana

Το γλυκό Φθινόπωρο ήρθε και φέτος. Μπορεί να περάσαμε ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι, με θερμοκρασίες που βρίσκονταν πάνω από τα όρια, όμως ήδη ο Σεπτέμβριος έχει δείξει ότι θα μας προσφέρει κάτι πολύ καλύτερο κλιματολογικά. Αυτό σου δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεφύγεις από το σπίτι, απολαμβάνοντας βόλτες στην πόλη. Έτσι λοιπόν, παρακάτω σου προτείνουμε μέρη στα οποία θα μπορέσεις να ομορφύνεις ακόμα περισσότερο τις μέρες που έρχονται.

 

Πειραϊκή

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία στον Πειραιά. Από τη στιγμή που μονοδρομήθηκε κιόλας, η Πειραϊκή φαντάζει ως ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για βόλτες όλο τον χρόνο. Κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, πάνω ακριβώς από τα Μακρά Τείχη, με θέα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα δεκάδες εμπορικά πλοία που περιμένουν τη σειρά τους για να ξεφορτώσουν στο λιμάνι. Με σημείο για ραντεβού τον τεράστιο σταυρό εις μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, τις γραφικές ταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία, τις καφετέριες, αλλά και δύο γήπεδα μπάσκετ κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα. Αν δεν είχες ως τώρα την τύχη να βρεθείς στην Πειραϊκή, το σίγουρο είναι ότι η ομορφιά της θα σε σαγηνεύσει.

 

Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου – Σελεπίτσαρι

Μεταφερόμαστε στις δυτικές συνοικίες και πιο συγκεκριμένα στο Κερατσίνι. Το πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου, γνωστό και ως Σελεπίτσαρι μιας και είναι δημιουργημένο στον ομώνυμο λόφο, συγκαταλέγεται στα τρία καλύτερα της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά. Πρόκειται για μια όαση πράσινου και όχι μόνο, εντός του αστικού τοπίου. Διαθέτει δρόμους χαραγμένους για πεζοπορία ή ποδήλατο, γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, χώρο για beach volley, αναψυκτήριο, παιδική χαρά, μεγάλη σκακιέρα σε εξωτερικό χώρο, ανοιχτό θέατρο και σταθμό ποδηλάτων. Εκεί βρίσκεται και το θερινό δημοτικό σινεμά «Αλέκος Χρυσοστομίδης», που ονομάστηκε έτσι για να τιμηθεί ένας από τους κορυφαίους λογοτέχνες του Πειραιά.

 

 

Μαρίνα Φλοίσβου

Άλλη μία μετακίνηση, αυτή τη φορά πιο νότια και ανατολικά. Το θαλασσινό αεράκι της Μαρίνας Φλοίσβου θα ανανεώσει τη διάθεσή σου και θα σου δώσει δυνάμεις να αντέξεις όλα όσα σε περιμένουν σε προσωπικό και εργασιακό επίπεδο το επόμενο διάστημα. Πέρα από τη βόλτα θα έχεις τη δυνατότητα να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου για τη ναυτική ιστορία και παράδοση της Ελλάδας, μιας και στο παραλιακό αυτό μέτωπο έχουν βρει μόνιμο λιμάνι το θρυλικό καταδρομικό «Γεώργιος Αβέρωφ», το αντιτορπιλικό «Βέλος», τα ιστιοφόρα «Ευαγγελίστρια» και «Ευγένιος Ευγενίδης», αλλά και η τριήρης «Ολυμπιάς». Με τον καφέ στο χέρι, ή σε κάποιο τραπεζάκι, για παγωτό ή φαγητό, παρέα με την οικογένεια ή φίλους, η Μαρίνα Φλοίσβου είναι ένα μέρος που μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα αναζητάς από μια βόλτα το Σαββατοκύριακο ή σε αργία.

 

 

Κέντρο Πειραιά

Συνεχίζουμε να επιμένουμε νότια, προσπαθώντας να έχουμε τη θάλασσα ως συνδετικό κρίκο του Καλοκαιριού και του Φθινοπώρου. Το κέντρο του Πειραιά, με πολλά αξιοθέατα, όπως το Δημοτικό Θέατρο, η πλατεία Κοραή με την τεράστια υπαίθρια σκακιέρα, ο επιβλητικός ναός του Αγ. Κωνσταντίνου, η μητρόπολη της Αγίας Τριάδας, ο Άγιος Σπυρίδωνας και πολλά άλλα, αποτελεί κάτι σαν «δαχτυλίδι» που ενώνει όλες τις άκρες της πόλης. Είτε θέλεις να βρεθείς στο λιμάνι, είτε στο Πασαλιμάνι, είτε στην Καστέλα, είτε στο Χατζηκυριάκειο, είτε να φύγεις προς νότια, Φάληρο, Μοσχάτο, Τζιτζιφιές. Τώρα και με το μετρό, η πρόσβαση στο κέντρο του Πειραιά που είναι γεμάτο καταστήματα και εμπορικούς δρόμους, έχει γίνει ακόμα πιο εύκολη.

 

 

Κέντρο Αθήνας

Ξεκίνα από το Σύνταγμα, όπου μπορείς να κάνεις μια βόλτα γύρω από το ιστορικό κέντρο, περνώντας από το Μοναστηράκι και το Θησείο. Οι πεζοδρομημένες περιοχές εδώ είναι ιδανικές για ασφαλείς βόλτες, με όμορφη θέα στην Ακρόπολη.

Ακόμα, η περιοχή του Εθνικού Κήπου προσφέρει όμορφες διαδρομές μέσα στο πράσινο με συντροφιά το κελάηδισμα των πουλιών, ενώ στο Ζάππειο μπορείς να χαλαρώσεις πίνοντας έναν καφέ και να απολαύσεις τη διαδρομή σου μέσα στην άπλα, μακριά από την κίνηση της πόλης.

Αν προτιμάς κάτι πιο μοντέρνο και ζωντανό, οι περιοχές Γκάζι και Κεραμεικός είναι τέλειες για βόλτες με πατίνι ή ηλεκτρικό ποδήλατο. Οι δρόμοι είναι επίπεδοι και θα συναντήσεις πολλά ενδιαφέροντα και εναλλακτικά μαγαζιά, έθνικ αγορές καθώς και αρκετές γκαλερί τέχνης.

Για μια πιο ήρεμη βόλτα, το Παγκράτι με το όμορφο Άλσος του προσφέρει μια ωραία επιλογή για να απολαύσεις τη φύση μέσα στην πόλη, με μεγάλες διαδρομές για ποδήλατο ή πατίνι.

 

 

Ποδήλατο και Ηλεκτρικό Πατίνι για Μοναδικές Βόλτες

Όλα τα παραπάνω μέρη που αναφέρθηκαν προσφέρονται για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις ποδήλατο ή ηλεκτρικό πατίνι και να απολαύσεις μια βόλτα όπως ποτέ στο παρελθόν. Για μια ακόμα φορά, ο απόλυτος προορισμός για τις αγορές σου, είτε έχεις βάλει στο μάτι ένα ποδήλατο, είτε ένα ηλεκτρικό πατίνι, δεν είναι άλλος από τον Κωτσόβολο. Με ευέλικτους τρόπους πληρωμής και παράδοσης, που θα καλύψουν πλήρως την κάθε σου ανάγκη. Μπες τώρα στο site ή έλα σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος, όπου το έμπειρο προσωπικό μας θα χαρεί να σε καθοδηγήσει βήμα προς βήμα ώστε καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει.

Η ζωή είναι ωραία. Με ένα οικολογικό μέσο μεταφοράς μπορούμε να την κάνουμε ακόμα καλύτερη και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

Μπορείς να δεις ακόμη