Ήρθε το καλοκαίρι, μείνε fit με τα απαραίτητα gadgets

by Manos Kavvalos

Ήρθε το καλοκαίρι κι εσύ αγχώνεσαι για τη φυσική σου κατάσταση; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι πως το fitness είναι ένας τρόπος και μία συγκεκριμένη στάση ζωής.

Για να είσαι πάντα fit και υγιής σωματικά αλλά και πνευματικά, πρέπει να ακολουθήσεις ένα lifestyle που θα περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή, περιορισμένη κατανάλωση λιπαρών τροφών, αλκοόλ και ανθρακούχων αναψυκτικών, περιττών υδατανθράκων κ.ο.κ. Παράλληλα, θα πρέπει να καταναλώνεις άφθονο νερό, να εξασκείς το μυαλό σου-γιατί όχι να διαλογίζεσαι- και να γυμνάζεις το σώμα σου αρκετές ώρες μέσα στην εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να το παρακάνεις.

Όλα τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να διατηρείς ένα υγιές σώμα, σε καλή φυσική κατάσταση, να έχεις καλή διάθεση και ευζωία, βελτιωμένη συγκέντρωση και τελικά συνδράμουν στην επίτευξη των στόχων που θέτεις για τη ζωή σου.

Σύμμαχοι σε όλα αυτά είναι -πέραν των ειδικών, όπως διατροφολόγοι, γυμναστές, personal trainers κλπ. – τα gadgets και οι νέες τεχνολογίες που είναι ενσωματωμένες σε αυτά, καθώς σε βοηθούν να μετράς τις επιδόσεις σου, σε ωθούν να γυμνάζεσαι όταν σκέφτεσαι να τα… παρατήσεις και σε συμβουλεύουν κατάλληλα στον στόχο σου για άριστη φυσική κατάσταση.

Στον Κωτσόβολο διαθέτουμε μια σειρά πολύτιμων gadget που θα σε υποστηρίξουν στο… μακρύ σου ταξίδι προς την ευημερία! Παρακάτω σου παραθέτουμε κάποια από αυτά τα προϊόντα, ως έναν μίνι οδηγό – βοηθό για μια ευχάριστη εμπειρία κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου.

 

Activity Tracker

Είναι ίσως ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους που σε ακολουθεί παντού. Το συγκεκριμένο wearable, ελέγχει την προπόνησή σου και σε ενημερώνει για τα πάντα, από τις θερμίδες που καις, τους καρδιακούς σου παλμούς, έως και το ιστορικό των προπονήσεών σου. Με τις σωστές ρυθμίσεις, έχεις ένα πλήρες ιστορικό, σε καθημερινή βάση, για την εξάσκησή σου, τη διατροφή, τα βήματα που κάνεις, και γενικά όλη την καθημερινή σου δραστηριότητα. Ένα πλήρως αξιόπιστο activity tracker είναι το μοντέρνο Samsung Galaxy Fit3 Gray με premium σχεδιασμό, εξαιρετικά ανθεκτικό και πολυλειτουργικό. Με αυτονομία έως και 13 ημέρες, σε συντροφεύει παντού. Σε βοηθά να ελέγχεις τα καθημερινά σου δεδομένα real time και να βλέπεις συγκεντρωτικά το ιστορικό σου με την εφαρμογή Samsung Health. Παράλληλα, σε σώζει από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση τραυματισμού, στέλνοντας μήνυμα SOS με ελάχιστα πατήματα ενός κουμπιού.

 

Smartwatch

“Αδελφάκι” του Activity Tracker, όμως με τις λειτουργίες ενός ρολογιού και συχνά ενός έξυπνου τηλεφώνου, το smartwatch είναι πάντα μαζί σου στις προπονήσεις. Πρόκειται επί της ουσίας για έναν φορητό υπολογιστή, με λειτουργία διεπαφής οθόνης που είναι εξοπλισμένο με δυνατότητες διαχείρισης και τηλεμετρίας για να υπολογίζει πάντα και παντού βιομετρικά στοιχεία όπως καρδιακοί παλμοί, συνήθειες ύπνου, αριθμό βημάτων, επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, καύση θερμίδων κ.ο.κ. Εάν θέλεις να συνδυάσεις το στιλ με όλες τις δυνατότητες ενός έξυπνου ρολογιού αξίζει να επενδύσεις σε ένα ξεχωριστό μοντέλο της Apple, όπως το Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm Titanium Case with Green/Gray Trail Loop S/M, ένα πραγματικό “κόσμημα” από τα κορυφαία της εταιρείας. Πρόκειται για το πιο ανθεκτικό και ικανό Apple Watch, σχεδιασμένο για περιπέτεια και απαιτητικές προπονήσεις, με ένα ελαφρύ περίβλημα τιτανίου, εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. Είναι ένα ρολόι που πέραν των προηγμένων fitness λειτουργιών του, κάνει καλό και στο περιβάλλον, καθώς έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Ένα πιο οικονομικό αλλά εξαιρετικά αξιόπιστο smartwatch είναι το κομψό Garmin Venu 3 Slate Black. Με 30+ Λειτουργίες προπόνησης, το Venu 3 είναι ο προσωπικός σου προπονητής και σε βοηθά να γνωρίσεις καλύτερα το σώμα σου.

 

 

Η ώρα της γυμναστικής με μικροόργανα

Εσύ το ήξερες ότι η γυμναστική με αντιστάσεις και με το βάρος του σώματος είναι από τις πιο αποδοτικές για όσους επιθυμούν να “χτίσουν” μυϊκή μάζα; Μπορείς να το κάνεις κι εσύ ακόμη και από το σπίτι, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μικροόργανα. Λάστιχα, foam rollers, μπάλες ισορροπίας και ενδυνάμωσης, ελατήρια χεριού, μονόζυγα και φυσικά τα βάρη είναι κάποια από τα μικροόργανα που οφείλεις να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα γυμναστικής, εάν θέλεις να αυξήσεις τη μυϊκή σου δύναμη και μάζα. Λάστιχα όπως το Toorx Power Band AHF-132 Blue είναι ιδιαίτερα σκληρά και σε βοηθούν να γυμνάσεις όλο σου το σώμα με έντονη αντίσταση.

Από την άλλη τα foam rollers, εάν τα χρησιμοποιήσεις σωστά, μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο δυσκολίας μια άσκησης και να σε βοηθήσουν να “χτίσεις” μυϊκή μάζα ευκολότερα και γρηγορότερα. Το Adidas Foam Ab Roller είναι ένα μικροόργανο 2 σε 1, λειτουργώντας ως ρόδα κοιλιακών και Foam Roller που ενδυναμώνει ολόκληρο το σώμα.

Με ένα ελατήριο χεριού όπως το Toorx AHF-011 γυμνάζεις αποτελεσματικά τους κατώτερους μύες των χεριών, ενώ μάντεψε: απαλλάσσεσαι από το έντονο στρες. Είπαμε, νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ!

Μια μπάλα ισορροπίας και ενδυνάμωσης σε βοηθά να γυμνάσεις σημεία που σε διαφορετική περίπτωση απαιτούν πολύ εξειδικευμένες ασκήσεις. Για παράδειγμα η Body Sculpture Μπάλα Ισορροπίας 58 cm διαθέτει λάστιχα με χειρολαβές για ασκήσεις ισορροπίας, yoga και pilates. Είναι ιδανική για εκγύμναση ακόμη και των πιο απαιτητικών σημείων.

 

Το μονόζυγο είναι μια πολύ καλή μέθοδος εκγύμνασης της πλάτης, των ώμων και των χεριών. Το Pegasus Μονόζυγο Τοίχου Πολλαπλών Λαβών σου προσφέρει μία πιο μόνιμη και σταθερή βάση.

Τέλος, ίσως από τους πιο διαδεδομένους τρόπους γυμναστικής για ενδυνάμωση είναι η χρήση βαρών. Τα kettlebells (π.χ. το Body Sculpture 10 kg), μεταξύ άλλων, θωρακίζουν το σώμα, ενδυναμώνουν πλάτη, γλουτούς, σπονδυλική στήλη και ισχία. Άλλες εναλλακτικές είναι τα ελεύθερα βάρη – δίσκοι (π.χ. Pegasus Ελεύθερα Βάρη Δίσκος Σφυρήλατος Φ29) και τα πιο διαδεδομένα βαράκια, είτε απλά (όπως το Toorx Βινυλίου 3 kg Βυσσινί) ή τα άκρων  (δες το Pegasus Βάρη Άκρων του 1 kg).

 

Ems – Η νέα τάση στη γυμναστική

Mια σύγχρονη τάση στην γυμναστική, που υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα και παράλληλα υγεία και ευεξία είναι το EMS ή αλλιώς προπόνηση ηλεκτρομυοδιέγερσης. Επί της ουσίας αυτή η καινοτόμος μέθοδος που έχει αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια στοχεύει στην ενίσχυση της δύναμης, την απώλεια λίπους και την βελτίωση ολόκληρης της εικόνας αλλά και της φυσικής απόδοσης μέσω ηλεκτρικών ερεθισμάτων. Τα συγκεκριμένα ερεθίσματα παρέχονται μέσω μιας συσκευής η οποία μεταδίδει ηλεκτρικούς παλμούς σε ηλεκτρόδια που έχουν άμεση επαφή με το δέρμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή είτε τοπικά, στοχεύοντας σε συγκεκριμένους μύες, είτε πιο μαζικά, σχεδόν σε όλο σου το σώμα, μέσω ειδικών στολών. Για τοπική ενδυνάμωση βρες στον Κωτσόβολο μια συσκευή EMS, όπως η Beurer Συσκευή Παθητικής Γυμναστικής με Λειτουργία Θερμότητας EM 59 και απόλαυσε όλα τα οφέλη της νέας αυτής μεθόδου άσκησης. Προσφέρει 6 προγράμματα εκμάθησης, θεραπεία του πόνου (TENS), μυϊκή διέγερση (EMS), λειτουργία θερμότητας, χαλάρωση και μασάζ.

 

Γυμνάσου ευχάριστα, με μουσική

Σου αρέσει να περπατάς ή να κάνεις τζόκινγκ στη φύση; Επιδίδεσαι σε ατελείωτες ώρες γυμναστικής σε ειδικό χώρο; Όποιον τύπο φυσικής άσκησης κι αν προτιμάς, το μόνο σίγουρο είναι ότι γίνεται πιο ευχάριστη, με τη συνοδεία μουσικής! Κούμπωσε τα ακουστικά στο κινητό σου ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή μουσικής, για μεγαλύτερη ευκολία σύνδεσε τα earpuds απομακρυσμένα, με bluetooth και επιδόσου στο αγαπημένο σου είδος προπόνησης. Για ακόμη περισσότερο στιλ, επίλεξε τα Marshall Motif II A.N.C για καθαρό και ισορροπημένο ήχο. Το Motif II ANC διαθέτει τη στιβαρή ανθεκτικότητα που απαιτείται για να βεβαιωθείς ότι είσαι πάντα έτοιμος για τον δρόμο. Εάν πάλι είσαι fan των ακουστικών κεφαλής, τότε θα ερωτευτείς τα Sony ULT Wear Wireless BT Headphones. Τα ακουστικά ULT WEAR προσφέρουν καθαρή, λεπτομερή και εντυπωσιακά ισχυρή ποιότητα ήχου μέσω δύο μοναδικών λειτουργιών ήχου, Deep Bass και Attack Bass. Δεν έχει σημασία αν έχεις iPhone ή Android, το ULT WEAR λειτουργεί cross-platform.

 

Για ενυδάτωση και μια νότα… δροσιάς

Γυμναστική χωρίς ενυδάτωση δεν υπάρχει. Χρειάζεσαι πριν ή μετά την άσκηση, ή ακόμα και ενδιάμεσα μια τονωτική “ένεση” δροσιάς για να επανέλθεις και να αναζωογονηθείς. Χρησιμοποίησε water bottles για να έχεις πάντα κοντά σου έναν καλό σύμμαχο, το γάργαρο νερό. Είναι ευέλικτα, επαναχρησιμοποιούμενα, με θετικό πρόσημο για το περιβάλλον. Μετά την προπόνηση, μπορείς να φτιάξεις ένα λαχταριστό smoothie για έξτρα τόνωση. Το Magic Bullet MBR06B Blender είναι μικρό, αλλά με τεράστιες δυνατότητες. Έχει ισχύ 200W και διαθέτει 2 κύπελλα από tritan υλικό, για να φτιάχνεις τα smoothie σου εύκολα και γρήγορα. Βάλε τα φρούτα, τα λαχανικά, το γάλα, super foods, γιαούρτι ή ό,τι άλλο αγαπάς, βάλε σε λειτουργία αυτό το δυνατό μπλέντερ και το smoothie σου θα είναι έτοιμο στη στιγμή. Τέλος, για μια έξτρα νότα δροσιάς, όταν για παράδειγμα κάνεις jogging, μπορείς να έχεις ανά… χείρας έναν ανεμιστήρα χειρός. Το Eurolamp 300-20521δεν είναι απλώς ένας ατομικός ανεμιστήρας, αλλά λειτουργεί ως 4 συσκευές σε μία καθώς μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις ως power bank (γιατί να μην έχεις να φορτίσεις το κινητό σου εν ώρα γυμναστικής, ηχείο bluetooth και φακό. Όλα σε ένα!

Είτε είσαι αρχάριος, είτε full fit, στον Κωτσόβολο μπορείς να βρεις τα καλύτερα gadgets για τη γυμναστική σου, έτσι ώστε να κλέψεις τις εντυπώσεις και αυτό το καλοκαίρι και παράλληλα να προστατεύσεις την υγεία σου.

Για όλα τα gadgets, πληροφορίες και συμβουλές επισκέψου τους ειδικούς σε ένα κατάστημα του Κωτσόβολου και επίλεξε ό,τι σε βολεύει. Διαφορετικά, περιηγήσου στο kotsovolos.gr και βρες αυτό που θες.

Καλή προπόνηση!

Μπορείς να δεις ακόμη