Καλύτερη υγεία και ευεξία με μουσική σε όλο το σπίτι

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η μουσική συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και μπορεί να προκαλέσει θετικά συναισθήματα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική είναι το καλύτερο χαλαρωτικό για όσους έχουν ένταση και νεύρα. Συχνό φαινόμενο με τους σύγχρονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να «ντύσεις» το σπίτι σου με μουσική και να το μετατρέψεις σε ένα καταφύγιο χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

 

 

Κορυφαία ευελιξία στον ήχο με φορητά ηχεία

Οι εποχές που η βασική πηγή ήχου ήταν ένα ραδιοκασετόφωνο, κάποιο CD player, ή ένα MP3 player έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις ασύρματα το smartphone σου ή το tablet σου μ’ ένα φορητό ηχείο Bluetooth και να μετακινείσαι μέσα στο σπίτι, ακούγοντας μουσική σε όποιο σημείο θέλεις.

Σου αρέσει, για παράδειγμα, όταν μαγειρεύεις να ακούς μουσική, audiobooks ή podcasts. Τα «οικιακά» σου ηχεία μπορεί να είναι ιδανικά για μουσική, αλλά το σύστημα ήχου μπορεί να μην «διαβάζει» audiobooks ή podcasts αν δε χρησιμοποιήσεις USB stick ή CD. Μπορεί επίσης να θέλεις η μουσική που θ’ ακούς να περιορίζεται στην κουζίνα, κι όχι σ’ όλο το σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς ένα ηχείο Bluetooth. Είναι μικρό, ελαφρύ και βολικό για να τοποθετηθεί στον πάγκο της κουζίνας σου και να συνδεθεί ασύρματα με το smartphone σου για να ακούσεις ό,τι θέλεις. Επιπλέον, έχεις πλήρη πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη σου -όπως iTunes, Spotify κ.λπ.- και τις λίστες αναπαραγωγής σου, κάτι που δεν σου προσφέρει το στερεοφωνικό σου.

Επιπρόσθετα, ένα ηχείο Bluetooth είναι σούπερ φορητό, αφού μπορείς να το μεταφέρεις μαζί σου στο γκαράζ, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή οπουδήποτε αλλού στο σπίτι. Αν ψάχνεις ένα μικρό αλλά ποιοτικό φορητό ηχείο Bluetooth, που ακούγεται εξαιρετικά, ρίξε μια ματιά στα πολύ οικονομικά φορητά ηχεία της σειράς JBL GO.

Για τους πιο απαιτητικούς που θέλουν υψηλότερη ποιότητα ήχου, υπάρχουν προτάσεις σε premium Bluetooth ηχεία όπως το Bowers & Wilkins Formation Wedge. Άκου μουσική από τις ψηφιακές σου συλλογές ή από streaming μουσικές υπηρεσίες όπως το Spotify και διαχειρίσου τις playlist σου από το tablet ή το smartphone σου μέσω ασύρματης σύνδεσης.

 

Μουσική σε κάθε χώρο του σπιτιού με ηχεία Multiroom

Απόβαλε το άγχος της καθημερινότητας με την αγαπημένη σου μουσική, ικανοποίησε κάθε μουσικό γούστο με διαφορετικά τραγούδια σε ξεχωριστά δωμάτια και με διαφορετική ένταση για κάθε χώρο. Όλα αυτά χάρη στα ηχεία με λειτουργία multiroom, ή αλλιώς πολυζωνικά συστήματα ήχου.

Ένα πολυζωνικό σύστημα ήχου αποτελείται από ένα ή περισσότερα ηχεία, ώστε να ακούς μουσική σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σου. Χάρη στην ασύρματη συνδεσιμότητα Bluetooth, η μουσική μπορεί να προέρχεται από τις ψηφιακές σου συλλογές ή από το διαδίκτυο και μπορείς να τη διαχειρίζεσαι από το tablet ή το smartphone, ή ακόμα και με τον ήχο της φωνής σου, αφού πολλές προτάσεις είναι συμβατές και με voice assistants ή και smart speakers όπως το Google Nest Smart Assistant, Amazon Echo Dot, κ.ά.

Ενδεικτικά, τα ηχεία της σειράς Bowers & Wilkins συνοδεύονται από μία εύχρηστη εφαρμογή για το κινητό, μέσω της οποίας μπορείς να συνδέσεις τα Bluetooth ηχεία σου με το βοηθό φωνής της Amazon, Alexa.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: smartphone, tablet, ηχείο Bluetooth, JBL GO, Bowers & Wilkins Formation Wedge, Google Nest Smart Assistant, Amazon Echo Dot, Bowers & Wilkins.

 

Μπες στο kotsovolos.gr και διάλεξε ανάμεσα από μια ευρεία γκάμα σε φορητά ηχεία. Θα σε βοηθήσουν να επωφεληθείς από τη δύναμη της μουσικής και να τη βάλεις στη ζωή σου καθημερινά!

 

Μπορείς να δεις ακόμη