Κάνε πιο εύκολο το μαγείρεμα με ένα φουρνάκι ρομπότ

 

Τα φουρνάκια ρομπότ είναι από τις πλέον χρήσιμες και εύχρηστες μαγειρικές συσκευές. Συγκεκριμένα, μπορούν να μαγειρέψουν σχεδόν τα πάντα και καλύπτουν πολλές διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με τη χρήση, ενώ η αγορά τους είναι αρκετά οικονομική.

Στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή, ωστόσο στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστά. Βέβαια τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις αυξάνονται και είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους ίσως θα έπρεπε να εξετάσεις κι εσύ την αγορά μιας τέτοιας συσκευής για την κουζίνα σου.

 

Τι είδους συσκευή είναι

Θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει ως ένα είδος πολυμάγειρα.

Ειδικότερα, είναι απλό στη χρήση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, αλλά και για απόψυξη ή ζέσταμα τροφών. Βγαίνει σε διάφορα μεγέθη και κάποια έχουν πρόσθετες λειτουργίες. Κυρίως όμως μαγειρεύει γρήγορα και υγιεινά χωρίς λάδι ή λίπη, ενώ υποστηρίζει τηγάνισμα, ψήσιμο στη σχάρα, αλλά και στον ατμό.

Πέρα από την ταχύτητα μαγειρέματος δεν καταναλώνει πολύ ρεύμα, οπότε συμφέρει και οικονομικά. Μάλιστα, στην αγορά πλέον οι περισσότερες συσκευές του είδους αντί για απλές αντιστάσεις χρησιμοποιούν λάμπα αλογόνου ακριβώς για μικρότερη κατανάλωση.

Γενικά, μπορεί σε κάθε περίπτωση να αντικαταστήσει συσκευές, όπως είναι ο κλασικός ο φούρνος, ο φούρνος μικροκυμάτων και ο ατμομάγειρας. Είναι αυτό που λέμε πολλές συσκευές σε μία.

 

Χρήσεις και Πλεονεκτήματα

Πρακτικό και Πολυχρηστικό

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα μπορεί να αντικαταστήσει διάφορες συσκευές και κυριολεκτικά μαγειρεύει σχεδόν τα πάντα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ζέσταμα και απόψυξη.  Παράλληλα, μπορεί να το χειριστεί και κάποιος χωρίς ιδιαίτερες δεξιότητες στην κουζίνα και είναι ιδανικό για εργένηδες, φοιτητές και μικρές οικογένειες.

 

Μεταφέρεται εύκολα

Αν και βγαίνει σε διάφορα μεγέθη συνήθως είναι εύκολη η μεταφορά κι η αποθήκευσή του. Δηλαδή, μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο εξοχικό ή στις διακοπές, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός κουζίνας (π.χ. σε ένα μπαλκόνι ή αυλή) αρκεί βέβαια να είσαι προσεχτικός και να έχεις λάβει κάποια βασικά και προφανή μέτρα ασφάλειας.

 

Χωρητικότητα

Ακριβώς επειδή υπάρχουν μεγέθη για διαφορετικές ανάγκες, μπορεί να αξιοποιηθεί για μικρά γεύματα ή και για όλη την οικογένεια. Επίσης, μερικά μοντέλα αυξομειώνουν τον χώρο μαγειρέματος με διάφορα πρόσθετα εξαρτήματα.

 

Χρονοδιακόπτης

Η ύπαρξη χρονοδιακόπτη σου εξασφαλίζει άνεση και επιτυχία στο μαγείρεμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχαστείς ή να «κάψεις» το φαγητό. Βέβαια, πέρα από τον σχετικό οδηγό και τις συμβουλές που υπάρχουν σε κάθε φουρνάκι ρομπότ μπορείς να κάνεις δοκιμές κρατώντας σημειώσεις ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που ταιριάζει απόλυτα στα γούστα σου.

 

Οικονομία

Η οικονομία είναι το μεγάλο ατού. Από την κατασκευή του δεν καταναλώνει πολύ ρεύμα, ενώ δεν χρειάζεται προθέρμανση όπως π.χ. ένας κλασικός φούρνος. Είναι σίγουρο ότι θα δεις διαφορά από τον πρώτο λογαριασμό.

 

Λειτουργία αέρα

Η λειτουργία αέρα που υποστηρίζεται πλέον από αρκετά μοντέλα δεν εξοικονομεί απλά ρεύμα, αλλά και χρόνο, προσφέροντας ομοιόμορφο ψήσιμο.

 

Πλύσιμο και Συντήρηση

Το πλύσιμο τους δεν είναι δύσκολη διαδικασία, ενώ δεν χρειάζονται κάποιου είδους ιδιαίτερης συντήρησης. Όπως προαναφέρθηκε έχουν μεγάλο κύκλο χρήσης.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη