|  | 

Κουζίνα

Εύκολη lemon pie

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

H πιο εύκολη και γρήγορη τάρτα λεμονιού που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι με απόλυτη επιτυχία.

Υλικά για μια ταρτιέρα διαστάσεων 23εκ.

Για τη βάση

  • 250γρ. μπισκότα digestive
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. γ. τζίντζερ σε σκόνη

Για την κρέμα λεμονιού

  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια ζουμερά

Για τη μαρέγκα

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 175γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τριμμένα τα μπισκότα(τα έχουμε τρίψει στον πολυκόφτη) και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το τζίντζερ μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  3. Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στην ταρτιέρα καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά της και την ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τους κρόκους των αυγών με το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση της τάρτας και την ψήνουμε για 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και ρυθμίζουμε τον φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  5. Στο μεταξύ χτυπάμε στην κουζινομηχανή τα ασπράδια των αυγών προσθέτοντας σταδιακά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να σφίξει καλά και να γυαλίσει.
  6. Την αδειάζουμε πάνω από την κρέμα της τάρτας δίνοντας ωραίο σχήμα και κορυφές. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά περίπου στο γκριλ, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια της μαρέγκας.
  7. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν τη σερβίρουμε.

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη