Κάνε την τηλεόρασή σου… Smart!

by Zikou Stella

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο www.kotsovolos.gr θα διαπιστώσεις ότι πάνω από το 95% των διαθέσιμων τηλεοράσεων είναι smart TVs. Ακόμα, όμως, κι αν θέλεις μια «απλή» τηλεόραση, εννοείται ότι υπάρχουν επιλογές για υψηλή ποιότητα εικόνας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να «προικίσεις» τη συμβατική τηλεόρασή σου με smart λειτουργίες.

Παρακάτω θα βρεις μια πληθώρα λύσεων για να κάνεις την τηλεόρασή σου “smart” και να έχεις πρόσβαση σε μια πληθώρα υπηρεσιών και περιεχομένου για σένα και την οικογένειά σου.

 

 

Με τη «δύναμη» του Android

 

Android TV box

Παρόλο που οι smart TVs είναι πλέον ο κανόνας, τα Android TV boxes εξακολουθούν να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Φαντάσου έναν κόσμο ταινιών και μουσικής στα «χέρια» σου, όπου μπορείς να επιλέξεις το περιεχόμενο που θέλεις να παρακολουθήσεις ή και να ακούσεις. Αυτές οι συσκευές ωστόσο προσφέρουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες. Μπορείς να περιηγηθείς στο διαδίκτυο, να διαβάσεις τις ειδήσεις, να κάνεις online αγορές, να προβάλλεις λογαριασμούς στα social media, να στείλεις emails, να ελέγξεις τις έξυπνες συσκευές στο σπίτι, και πολλές άλλες δυνατότητες. Κι όλα αυτά μέσα από τη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σου.

Τα Android TV boxes είναι ιδανικές συσκευές για να κάνεις «έξυπνη» την παλιά σου τηλεόραση (ή τη δεύτερη τηλεόραση του σπιτιού ή του εξοχικού), ή ακόμα και να αναβαθμίσεις την υπάρχουσα smart TV που έχεις στο δωμάτιο ή στο σαλόνι. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις περισσότερες επιλογές σε εφαρμογές, που μπορεί να μην υποστηρίζονται από το λειτουργικό της smart TV σου.

 

 

Google Chromecast

Ακόμη μία Android συσκευή για να απολαμβάνεις ταινίες και σειρές στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σου. Οι συσκευές της Google υποστηρίζονται από εφαρμογές για iOS και Android συσκευές που αυξάνονται ολοένα περισσότερο.

H λειτουργία των Chromecast απαιτεί την ύπαρξη Wi-Fi. Όταν αρχίσει το streaming, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το smartphone ή το tablet σου, για οποιαδήποτε άλλη λειτουργία. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι πως θα μπορείς να μεταφέρεις ασύρματα περιεχόμενο και από PC ή Mac, αν χρησιμοποιήσεις το browser Chrome της Google.

Το Chromecast είναι συμβατό με έξυπνες συσκευές Android (με έκδοση 4.1+) και iPhone-iPad (με έκδοση 8.0 ή νεότερη). Έτσι, μπορείς να ελέγχεις την τηλεόρασή σου μέσω tablet. Σε συνδυασμό με το Google Chrome, το Chromecast μπορεί να ελεγχθεί ακόμη και με φωνή.

 

 

Smart λειτουργίες και πλούσιο θέαμα με Apple TV

Το Apple TV σου επιτρέπει να βλέπεις ταινίες και προγράμματα. Προβάλλει αθλητικά γεγονότα και ειδήσεις, ζωντανά. Διαθέτει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο από apps όπως το Hulu, το ESPN και το Netflix. Πέρα από την online ενοικίαση ταινιών, την αναπαραγωγή μουσικής και τη χρήση εφαρμογών, το Apple TV αποτελεί ιδανική λύση για mirroring στην τηλεόραση του περιεχόμενου που έχεις αποθηκευμένο στο iPhone ή το iPad σου. To set-top box της Apple υποστηρίζει το Airplay, μία τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης που έχει αναπτύξει η εταιρεία και χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι έξυπνες συσκευές της. Μάλιστα, το λειτουργικό iOS είναι βελτιστοποιημένο, ώστε να είναι πανεύκολη η χρήση του Airplay και επομένως η επικοινωνία με το Apple TV. Γεγονός που κάνει το Apple TV βασική επιλογή όσων διαθέτουν iPhone ή iPad.

Συμπερασματικά, λοιπόν, αρκεί μία μόνο συσκευή για να μετατρέψεις εύκολα την τηλεόρασή σου σε smart και να δημιουργήσεις μια καθηλωτική εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας. Καλή διασκέδαση!

Μπορείς να δεις ακόμη