Κάνε την τηλεόρασή σου smart

 

Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να απολαύσεις ταινίες και σειρές που μέχρι σήμερα δεν είχες καταφέρει να παρακολουθήσεις. Παρακάτω θα βρεις μια κάποιες λύσεις για να έχεις πρόσβαση σε υπηρεσίες και τεράστιο όγκο περιεχομένου, για να απολαύσεις με την οικογένειά σου. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται καν να έχεις smart τηλεόραση.

 

Android TV box

Ένα Android TV box είναι η ιδανική συσκευή για να κάνεις «έξυπνη» την τηλεόρασή σου. Ακόμη κι αν έχεις ήδη smart TV μπορείς να την αναβαθμίσεις. Αυτό θα σου προσφέρει περισσότερες επιλογές σε εφαρμογές που ίσως πριν να μην υποστήριζε η συσκευή σου μέχρι τώρα. To μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέεις το Android TV box σε μια θύρα HDMI στην τηλεόρασή σου και να πατήσεις το πλήκτρο ενεργοποίησης στο χειριστήριο που συνοδεύει τη συσκευή.

Πολλά μοντέλα υποστηρίζουν τόσο ασύρματη (Wi-Fi), όσο και ενσύρματη (ethernet) σύνδεση. Εάν σε προβληματίζει το γεγονός ότι το router δεν βρίσκεται κοντά στη συσκευή σου, μπορείς πάντα να αξιοποιήσεις ένα σετ powerlines. Δύο adapters αρκούν για να δημιουργήσουν γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τους, επεκτείνοντας έτσι το οικιακό σου δίκτυο.

Όλες οι προτάσεις είναι συμβατές με χιλιάδες εφαρμογές όπως το Netflix, και σου προσφέρουν πρόσβαση σε πληθώρα υπηρεσιών ποιοτικού περιεχομένου και σε συνεχές streaming φρέσκου περιεχομένου. Πολλά μοντέλα έρχονται με προ-εγκατεστημένες εφαρμογές streaming, ενώ προσφέρουν πρόσβαση στο Google Play. Έτσι μπορείς να κατεβάσεις τις αγαπημένες σου εφαρμογές και παιχνίδια απευθείας από την πλατφόρμα της Google. Ο τρόπος εγκατάστασης είναι ίδιος με την περίπτωση ενός Android smartphone.

 

 

Google Chromecast

Ακόμα μία Android συσκευή για να απολαμβάνεις ταινίες και σειρές στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σου. Οι συσκευές της Google υποστηρίζονται από εφαρμογές για iOS και Android συσκευές που αυξάνονται ολοένα περισσότερο.

H λειτουργία των Chromecast απαιτεί την ύπαρξη Wi-Fi. Όταν αρχίσει το streaming, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το smartphone ή το tablet σου, για οποιαδήποτε άλλη λειτουργία. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι πως θα μπορείς να μεταφέρεις ασύρματα περιεχόμενο και από PC ή Mac, αν χρησιμοποιήσεις το browser Chrome της Google.

Το Chromecast είναι συμβατό με έξυπνες συσκευές Android (με έκδοση 4.1+) και iPhoneiPad (με έκδοση 8.0 ή νεότερη). Έτσι, μπορείς να ελέγχεις την τηλεόρασή σου μέσω tablet. Σε συνδυασμό με το Google Chrome, το Chromecast μπορεί να ελεγχθεί ακόμη και φωνή.

 

Apple TV

Το Apple TV σού επιτρέπει να βλέπεις ταινίες και προγράμματα. Προβάλλει αθλητικά γεγονότα και ειδήσεις, ζωντανά. Και διαθέτει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο από apps, όπως το Hulu, το ESPN και το Netflix. Πέρα από την online ενοικίαση ταινιών, την αναπαραγωγή μουσικής και τη χρήση εφαρμογών, το Apple TV αποτελεί ιδανική λύση για mirroring στην τηλεόραση του περιεχόμενου που έχεις αποθηκευμένο στο iPhone ή το iPad σου. To set-top box της Apple υποστηρίζει το Airplay, μία τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης που έχει αναπτύξει η εταιρεία και χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι έξυπνες συσκευές της.

Μάλιστα, το λειτουργικό iOS είναι βελτιστοποιημένο, ώστε να είναι πανεύκολη η χρήση του Airplay και επομένως η επικοινωνία με το Apple TV. Γεγονός που κάνει το set-top box βασική επιλογή όσων διαθέτουν iPhone ή iPad.

 

Όπως είδες, με μία μόνο συσκευή μπορείς να μετατρέψεις εύκολα την τηλεόρασή σου σε smart και να δημιουργήσεις μια καθηλωτική εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας. Καλή διασκέδαση!

 

Μπορείς να δεις ακόμη