Καθάρισε πανεύκολα το σπίτι από τις τρίχες των κατοικιδίων σου

by Aggeliki Tsoukana

Τα κατοικίδιά σου αποτελούν την πιο στενή σου συντροφιά. Θα ήθελες να τα έχεις όλη την ώρα μαζί σου, όμως υπάρχουν φορές που η φροντίδα τους απαιτεί χρόνο και υπομονή, ειδικά σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου. Όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, τα σκυλιά και οι γάτες μαδάνε περισσότερο για να περάσουν πιο ανάλαφρα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το τρίχωμα που αφήνουν πίσω τους, πάνω στους καναπέδες, στα κρεβάτια, ή στα αγαπημένα σου ρούχα, δεν είναι μόνο αντιαισθητικό. Όσοι υποφέρουν από αλλεργίες ξεκινούν το φτέρνισμα. Η σωστή φροντίδα τους και το σχολαστικό καθάρισμα του σπιτιού μπορεί να σε βοηθήσει στην καταπολέμηση της εμφάνισης τριχών παντού και των επιπτώσεων της σκόνης.

 

 

Φρόντισε σωστά το κατοικίδιό σου

Ξεκινώντας από τα βασικά, η νούμερο ένα κίνηση που θα σε γλιτώσει από αρκετό κόπο είναι να φροντίσεις να μάθεις από την αρχή στο ζωάκι σου να κοιμάται σε συγκεκριμένα σημεία. Καλό είναι να επιλέξεις ένα κρεβατάκι/καλαθάκι. Ακόμα και αν θες να κοιμάται στο κρεβάτι ή στον καναπέ δίπλα σου, φρόντισε τουλάχιστον να έχει τον δικό του χώρο. Ιδανικά πάνω σε μία fleece κουβέρτα που θα συγκρατήσει τις περισσότερες τρίχες σαν μαγνήτης. Ναι, ο στατικός ηλεκτρισμός εδώ είναι σύμμαχός σου.

Πολύ σημαντικό είναι και τo βούρτσισμα. Ιδανικά θα πρέπει να γίνεται μία φορά την ημέρα. Όσο πιο επιμελής είσαι με το βούρτσισμα του τριχώματος, τόσο λιγότερες τρίχες θα κυνηγάς στη συνέχεια μέσα στον χώρο σου.

 

Ηλεκτρικές σκούπες για κατοικίδια

Οι τρίχες που αφήνει πίσω του ένα τετράποδο κατοικίδιο δεν είναι το μόνο ζήτημα. Ειδικά εάν γίνεται λόγος για ένα ζωηρό κατοικίδιο, σίγουρα μπορεί να γεμίζει με άμμο όλο το σπίτι, ή ακόμα και να μεταφέρει την τροφή του από το ένα σημείο στο άλλο.

Οι ηλεκτρικές σκούπες για κατοικίδια είναι εξοπλισμένες με ειδικό πέλμα με μηχανισμό περιστρεφόμενης βούρτσας. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αποκολλάει τις τρίχες κατοικίδιων που βρίσκονται σε μοκέτες, χαλιά, υφάσματα ή κουρτίνες. Ασφαλώς, παρέχονται και τα κατάλληλα εξαρτήματα για να απομακρύνεις τις τρίχες από τα έπιπλα ή ακόμη και από τα πιο στενά σημεία του σπιτιού. Επιπρόσθετα, τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν ειδικά φίλτρα, όπως φίλτρα ενεργού άνθρακα, για εξουδετέρωση δυσάρεστων οσμών αλλά και για σχεδόν μηδενική επανεκπομπή σκόνης.

 

 

Για να είσαι πάντα σε ετοιμότητα

Πάντα θα υπάρχουν “ατίθασες” τρίχες. Γι’ αυτό ίσως να χρειάζεσαι κάτι πιο φορητό. Οι σκούπες, σκούπες stick και σκουπάκια κατάλληλα για κατοικίδια είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου. Όλα τα μοντέλα είναι επαναφορτιζόμενα και φορητά, που σημαίνει ότι μπορείς να τα πάρεις σε κάθε γωνιά του σπιτιού, χωρίς να περιορίζεσαι από καλώδια, αλλά και να καθαρίζεις τις τρίχες από το πάτωμα μέχρι το αυτοκίνητο.

Ιδανικά μία σκούπα stick όπως η Black & Decker SVJ520BFSP Pet 2 σε 1 θα σου λύσει τα χέρια. Συνδυάζει σκουπάκι και σκούπα τύπου stick σε μία συσκευή. Όταν χρειάζεται να καθαρίσεις το σπίτι, μπορείς να χρησιμοποιείς τη σκούπα για να μην σκύβεις και για να φτάνεις τα πιο ψηλά σημεία. Όταν όμως χρειάζεται να καθαρίσεις πίσω και κάτω από έπιπλα ή σε χώρους εκτός σπιτιού, με το πάτημα ενός κουμπιού παίρνεις μόνο το σκουπάκι και γλιτώνεις από το περιττό βάρος.

Για σένα που δεν έχεις χρόνο να «κυνηγάς» διαρκώς τις ακαθαρσίες του τετράποδου φίλου σου, σου προτείνουμε να εξετάσεις την αγορά μιας σκούπας ρομπότ. Οι σκούπες ρομπότ αναλαμβάνουν το σκούπισμα του σπιτιού χωρίς τη δική σου παρέμβαση. Όλα γίνονται μέσα από μια εύχρηστη εφαρμογή στο smartphone σου.

 

Καλύτερη ζωή για σένα και το κατοικίδιό σου

Όλοι έχουν το δικαίωμα να αναλάβουν την ευθύνη της φροντίδας ενός κατοικίδιου, εφόσον το επιθυμούν. Με τις σύγχρονες λύσεις σε σκούπες και σκουπάκια χειρός για κατοικίδια, μπορείς να έχεις έναν τετράποδο φίλο στο σπίτι χωρίς να ανησυχείς για τις ακαθαρσίες που μπορεί να αφήνει πίσω του. Η ζωή γίνεται ακόμη καλύτερη όταν αφιερώνεις λιγότερο χρόνο για το καθάρισμα του σπιτιού.

Μπορείς να δεις ακόμη