Gaming Chairs: Γιατί να αποκτήσεις μία, ακόμα και αν δεν είσαι gamer

by Aggeliki Tsoukana

 

Είναι γνωστή η ραγδαία ανάπτυξη και διάδοση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών τα οποία με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό εισέρχονται στην καθημερινότητα όλο και περισσότερων gamers.

Επιπρόσθετα, η καθημερινότητα πολλών ανθρώπων λόγω της παγκόσμιας πανδημίας τα τελευταία χρόνια, οδήγησε ακόμα μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων, εκτός του χώρου των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, να ενσωματώσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την τεχνολογία σε διάφορες πτυχές της ζωής τους, όπως εργασία επικοινωνία και ψυχαγωγία. Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η πολύωρη αυτή χρήση απαιτεί και μια ποιοτική και άνετη καρέκλα πάνω στην οποία θα περνάει ο καθένας αυτό το διάστημα χωρίς να καταπονεί περεταίρω το σώμα του.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα προσφέρουν εδώ και καιρό στους gamers οι εργονομικές καρέκλες γραφείου γνωστές και ως gaming chairs, η αύξηση εργασίας από το σπίτι και η εξαιρετική αλλαγή σε ύψος κλίση και αλλαγή άξονα στα υποβραχιόνια της καρέκλας αποτελεί την ιδανική επιλογή και για τους εργαζόμενους. Αν και η ονομασία τους στην αγορά παραμένει να χρησιμοποιεί τον όρο gaming, αυτή η κατηγορία καρεκλών δικαιούται σίγουρα μια μετονομασία που να αντικατοπτρίζει όλους τους κλάδους στους οποίους απευθύνεται.

Η πρώτη καρέκλα παιχνιδιών παρουσιάστηκε στην αγορά το 2006 και έμοιαζε με κάθισμα αγωνιστικού αυτοκινήτου. Τα επόμενα χρονιά άρχισαν να εμφανίζονται και άλλες πιο συνθέτες καρέκλες για ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το πρώτο κάθισμα gaming αναπτύχθηκε από μια εταιρεία που κατασκευάζει καθίσματα για διαφορετικά σπορ αυτοκίνητα. Όπως ένα σπορ κάθισμα αυτοκινήτου έχει εργονομικό σχεδιασμό που απογειώνει την εμπειρία του χρήστη, έτσι και οι καρέκλες gaming έχουν σχεδιασμό αγωνιστικού στυλ και είναι έμπρακτα πιο άνετες από τις καρέκλες γραφείου.

Τα τελευταία χρόνια, οι καρέκλες για ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς σε διάφορους χώρους και χρησιμοποιούνται σε γραφεία, σπίτια και κέντρα ηλεκτρονικών παιχνιδιών για την πρόληψη του πόνου στην πλάτη. Ενώ οι καρέκλες παιχνιδιών έχουν σχεδιαστεί για χρήση από παίκτες, είναι ιδανικές για όποιον κάθεται συνεχώς για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ως εκ τούτου, είναι επίσης κατάλληλες για όσους εργάζονται από το σπίτι, καθώς τέτοιες καρέκλες έχουν καλύτερη οσφυϊκή υποστήριξη από τις περισσότερες συνηθισμένες καρέκλες γραφείου.

 

 

Τα πλεονεκτήματα σε κάθε είδους χρήση

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά η κύρια διαφορά τους από τις κοινές καρέκλες γραφείου είναι ότι οι καρέκλες παιχνιδιών έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα και απολυτό πρωταγωνιστή τον χρήστη. Έχουν δημιουργηθεί ειδικά για όσους κάθονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα με αποτέλεσμα την πιο άνετη και ανενόχλητη ενασχόληση τους μπροστά στην οθόνη. Η βιομηχανία του gaming έχει αναπτυχθεί και αυτή αρκετά την τελευταία δεκαετία. Τα γραφικά γίνονται όλο και καλύτερα όσο περνάει ο καιρός και νέες κονσόλες κυκλοφόρησαν τον προηγούμενο χρόνο. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε πολύωρη χρήση της καρέκλας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, για διάφορους λόγους χρειάζεται να βρίσκονται στην ίδια στάση για ώρες για να εργαστούν ή να παίξουν έτσι ώστε να είναι αποδοτικοί στην εργασία τους ή στο παιχνίδι τους. Ένας τέτοιος τρόπος εργασίας χρειάζεται και τα κατάλληλα μέσα ή την κατάλληλη προσοχή για να μην επιβαρύνεται ο οργανισμός. Απαραίτητη προϋπόθεση για πολύωρη χρήση του υπολογιστή χωρίς πόνους στην πλάτη και τη μέση είναι μια εργονομική καρέκλα.

Πιο συγκεκριμένα, μια καρέκλα gaming είναι μια εργονομική καρέκλα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να υποστηρίζει την πλάτη του χρήστη. Τους προστατεύει από δυσάρεστους πόνους στην πλάτη και μυϊκές καταπονήσεις. Προσφέρει επίσης μια πληθώρα πλεονεκτημάτων που ανεβάζουν την εμπειρία χρήσης των ανθρώπων σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Επιπρόσθετα, δίνει τη δυνατότητα παραμονής σε αυτήν για πολλές ώρες μειώνοντας την καταπόνηση σε μηδενικά επίπεδα. Τα ρυθμιζόμενα μέρη είναι το κλειδί σε αυτή την κατηγορία καρεκλών. Η υποστήριξη των χεριών για την πολύωρη συγγραφή, του κεφαλιού με το ειδικό μαξιλάρι για πολύωρη προβολή αλλά φυσικά και του κορμού με το ειδικό αναπαυτικό μαξιλάρι είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που μια τέτοια καρέκλα βοηθάει τους χρήστες.

Αναλυτικότερα, οι καρέκλες για παιχνίδια είναι εξαιρετικές, γιατί βοηθούν στην προώθηση της καλής στάσης του σώματος κατά τη διάρκεια παρατεταμένων περιόδων, επιτρέποντας στον χρήστη να κάθεται σωστά μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόρασή του. Το κάθισμα σε μια καρέκλα με τον σωστό τρόπο επιτρέπει στη σπονδυλική στήλη να στηρίζεται ενώ βρίσκεται σε όρθια θέση, αποτρέποντας την καταπόνηση που προκαλείται από μια κακή στάση του σώματος. Η καλή στάση μειώνει επίσης την κούραση, μιας και αποτρέπει την υπερκόπωση των μυών. Οι καρέκλες αυτές κατασκευάζονται με γνώμονα το gaming, με αποτέλεσμα να έχουν άριστη εφαρμογή στο ανθρώπινο σώμα. Είναι σχεδιασμένες εργονομικά, με στυλ και ταυτόχρονα με άνεση προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία.

 

Πως βοηθάει μια gaming καρέκλα

Οι καρέκλες παιχνιδιών έχουν ψηλή πλάτη, η οποία προσφέρει οσφυϊκή υποστήριξη. Χάρη σε αυτή την ψηλή πλάτη, η πλάτη και οι ώμοι του χρήστη θα υποστηρίζονται πλήρως για πολλές ώρες. Επιπλέον, δεν θα αισθάνεται κουρασμένος την ώρα που κάθεται. Αντίθετα, οι καρέκλες γραφείου διαθέτουν χαμηλή πλάτη που δεν προσφέρει στήριξη στους ώμους και ολόκληρη την πλάτη.

Αν χρησιμοποιεί κάποιος μια κανονική καρέκλα γραφείου για πολλές ώρες, μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη και μυϊκή καταπόνηση. Επιπλέον, πολλές καρέκλες παιχνιδιών διαθέτουν κινητά μέρη που διευκολύνουν την προσαρμογή του καθίσματος σε διαφορετικές θέσεις, ανάλογα με τον σωματότυπο του εκάστοτε χρήστη. Οι καρέκλες παιχνιδιών έχουν επίσης στηρίγματα ώμων με φτερά που υποστηρίζουν τους ώμους του χρήστη κατά τη διάρκεια ενασχόλησης τους με τον υπολογιστή. Οι περισσότερες καρέκλες μπορούν επίσης να συνοδεύονται από μαξιλάρια λαιμού που υποστηρίζουν τον λαιμό μειώνοντας αισθητά αυχενικά προβλήματα και ημικρανίες, καθώς και οσφυϊκό μαξιλάρι για στήριξη της οσφυϊκής μοίρας. Διαφορετικά μαξιλάρια λαιμού έχουν ρυθμιζόμενο ιμάντα που επιτρέπει στον χρήστη να σηκώνει ή να χαμηλώνει το μαξιλάρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Χάρη σε αυτό το λουρί, δίνεται η δυνατότητα για αντικραδασμική προστασία εκεί που χρειάζεται περισσότερο. Τέλος, ένα ακόμα πλεονέκτημα της gaming καρεκλας είναι τα εξαιρετικά υλικά που την αποτελούν, τα οποία έχουν τη δυνατότητα ισόποσης κατανομής των δυνάμεων και προσφέρουν την αίσθηση άνεσης, χωρίς να βυθίζεται κάποιος μέσα σε αυτήν.

Όπως είναι γνωστό, μια gaming καρέκλα αποτελείται από πολλά διαφορετικά κινητά μέρη, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τα θέλω του χρήστη. Έτσι, η πλάτη μπορεί να είναι σε ανάκληση, τα υποβραχιόνια είναι εύκαμπτα και μπορεί κάποιος να προμηθευτεί μέχρι και υποπόδιο. Τα εν λόγω χαρακτηριστικά δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει αυτός τον τρόπο που θα κάθεται, ώστε να είναι πιο άνετος κατά τη χρήση της και να παραμείνει προστατευμένος από τον πόνο του σώματος. Ακόμα, το ύψος των διαφορετικών οσφυϊκών μαξιλαριών μπορεί επίσης να ανυψωθεί ή να χαμηλώσει με ευκολία. Αυτό διευκολύνει τον χρήστη να αναπαύσει ένα συγκεκριμένο μέρος της πλάτης του στο οσφυϊκό μαξιλάρι για να ταιριάζει στη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής του στήλης. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρουν απλόχερα την οσφυϊκή υποστήριξη που σώζει την πλάτη από τον υπερβολικό πόνο που θα προκαλούσε η καθιστή θέση σε κακή στάση.

Στα θετικά μιας gaming καρέκλας είναι και η τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Έτσι, ενώ υπάρχουν χρώματα και σχέδια που δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα σε χώρους εργασίας και προορίζονται καθαρά για gaming, έχει και πολλούς και διαφορετικούς κομψούς σχεδιασμούς που ταιριάζουν απόλυτα στον χώρο εργασίας και είναι απόλυτα minimal, χρωματικά και σχεδιαστικά ουδέτερα. Ακόμα, διατίθενται σε πολλά και διαφορετικά χρώματα που αντιπροσωπεύουν γνωστούς esports οργανισμούς για να διαλέξει κάνεις, ώστε να μπορεί ο αγοραστής να υποστηρίξει την αγαπημένη του ομάδα με την καρέκλα που επέλεξε.

 

Υποβραχιόνια

Ενώ ορισμένες καρέκλες παιχνιδιών μπορεί να μην έχουν ρυθμιζόμενα υποβραχιόνια, οι περισσότερες έχουν πολλές επιλογές για να μετακινούν τα υποβραχιόνια με διαφορετικούς τρόπους. Τέτοιες καρέκλες παιχνιδιών σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το βάθος, το ύψος και τη γωνία του υποβραχιόνιου. Είναι λογικό πως, η δυνατότητα προσαρμογής μιας καρέκλας παιχνιδιών επηρεάζει τα επίπεδα άνεσης που θα βιώσει κάνεις. Οι πολύ καλά ρυθμιζόμενες καρέκλες παιχνιδιών είναι πιο άνετες από αυτές που δεν ρυθμίζονται. Όσο πιο ρυθμιζόμενη είναι μια καρέκλα gaming, τόσο πιο βολική μπορεί να καταλήξει για τον χρήστη αφού μπορεί να τη φέρει στα μέτρα του.

 

Εσωτερικό υλικό

Οι καρέκλες παιχνιδιών είναι γεμάτες με άνετο υλικό, το οποίο παρέχει προστασία σε διάφορα μέρη του σώματος. Ενώ το επίπεδο άνεσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του υλικού που έχει χρησιμοποιηθεί για την επένδυση, οι περισσότερες καρέκλες gaming είναι πολύ πιο άνετες από τις κανονικές καρέκλες γραφείου. Οι καρέκλες παιχνιδιών είναι εξαιρετικά ανθεκτικές. Για αρχή, ο σκελετός των καρεκλών παιχνιδιών είναι κατασκευασμένος από υλικά υψηλής αντοχής όπως ανοξείδωτο ατσάλι και αλουμίνιο. Τέτοια υλικά έχουν υψηλή αντοχή και μπορούν να αντέξουν στον χρόνο και ως ένα βαθμό τις κακουχίες.

 

 

Μια καρέκλα gaming υποστηρίζει τη συνολική υγεία.

Μέχρι στιγμής, είναι ξεκάθαρο ότι μια καρέκλα gaming είναι η καλύτερη καρέκλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διατηρηθεί μια υγιής στάση. Για αρχή, μια καρέκλα gaming διαθέτει διάφορα εργονομικά μέρη που σου επιτρέπουν να κάθεσαι άνετα καθώς εργάζεσαι. Η καλή στάση επιτρέπει την εύκολη αναπνοή συμβάλλει στη βελτίωση της ροής του αίματος σε διάφορα μέρη του σώματός. Εάν η κυκλοφορία του αίματος στο σώμα είναι καλή, μειώνεται το αίσθημα ζάλης και ναυτίας όταν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να κάθεται κάποιος για πολλές ώρες μπορεί να επηρεάσει την κανονική κυκλοφορία του αίματος, η χρήση μιας εργονομικής καρέκλας ωστόσο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια, τον λαιμό, τον εγκέφαλο και τα χέρια.

Μια εργονομική καρέκλα gaming ενθαρρύνει την υγιή ανάπτυξη ακόμα και σε μικρά παιδιά. Δεδομένου ότι τα παιδιά δεν χρειάζεται να ξαπλώνουν ενώ χρησιμοποιούν μια καρέκλα παιχνιδιών, θα μεγαλώσουν με μια πιο καλή και ορθή ανατομικά στάση. Ένας επιπλέον παράγοντας, στον οποίο συμβάλλει η gaming καρεκλά είναι το γεγονός ότι μετά από πολλές ώρες χρήσης μιας καρέκλας την ημέρα χωρίς κίνηση του σώματος, μπορεί να δημιουργήσει στον χρήστη την αίσθηση πόνου και δυσφορίας. Έτσι, η χρήση μιας κοινής καρέκλας θα μπορούσε να οδηγήσει σε λήθαργο και κακή στάση του σώματος. Για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης μακροπρόθεσμων προβλημάτων υγείας, μια καρέκλα παιχνιδιών, μέσω των ρυθμιζόμενων εξαρτημάτων της, διευκολύνει τις κινήσεις του σώματος, με αποτέλεσμα την αποφυγή των παραπάνω αρνητικών επιπτώσεων.

Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη ποικιλομορφία των διαφορετικών τύπων των gaming καρεκλών, οι οποίες διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και σχεδιασμούς στην αγορά.

 

Καρέκλα PC Gaming

Αυτή είναι η πιο κοινή και πιο δημοφιλής καρέκλα gaming. Είναι η καλύτερη καρέκλα gaming για χρήστες υπολογιστών. Διαθέτει κομψό σχεδιασμό και ψηλή πλάτη που σας προσφέρει στήριξη στην πλάτη.

 

Rocker Gaming Καρέκλες

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή είναι μια καρέκλα που έχει τη δυνατότητα της κίνησης εμπρός και πίσω. Με καλά επενδεδυμένες πλάτες και προσκέφαλα, οι καρέκλες παιχνιδιών rocker έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν μια άνετη επιφάνεια καθίσματος την ώρα της πολύωρης ενασχόλησης του χρήστη όπου η οθόνη δεν βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών του χρήστη.

 

 

Καρέκλα παιχνιδιού δαπέδου

Ακριβώς όπως η rocker καρέκλα gaming, μια καρέκλα gaming δαπέδου σχεδιάστηκε για να τοποθετείται στο πάτωμα. Ωστόσο, δεν κουνιέται αντίστοιχα προς τα πίσω και προς τα εμπρός όπως η καρέκλα gaming rocker. Απευθύνεται περισσότερο σε gamers παρά σε χρήστες υπολογιστή και είναι κυρίως καρέκλα που θα μπορούσε να υποστηρίξει τη διαρρύθμιση του σαλονιού του χρήστη οπότε και να τοποθετηθεί σε αυτό τον χώρο, παρά στο γραφείο.

Συμπερασματικά, οι καρέκλες παιχνιδιών είναι μια εξαιρετική επένδυση για όσους χρήστες κάθονται πολλές ώρες μπροστά από ηλεκτρονικό υπολογιστή ή κονσόλα για εργασία και διασκέδαση. Αυτές οι καρέκλες μπορούν εύκολα να διαρκέσουν για αρκετά χρόνια σε κανονικό περιβάλλον, ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται για πολλές ώρες την ημέρα. Οι καρέκλες παιχνιδιών προσφέρουν κάτι περισσότερο από απλή άνεση, ενώ επίσης έχουν κι άλλα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την εμπειρία του παιχνιδιού κάθε χρήστη. Ο εργονομικός σχεδιασμός, τα ρυθμιζόμενα υποβραχιόνια και το εξαιρετικό υλικό ταπετσαρίας διασφαλίζουν την άνεση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Για αυτόν τον λόγο, οι καρέκλες παιχνιδιών θα πρέπει να αποτελούν την κορυφαία προτεραιότητα για κάθε εργαζόμενο από το σπίτι, ώστε να φροντίσει τον εαυτό του και τη στάση του και να εργαστεί ή να διασκεδάσει χωρίς πόνους και επιβαρύνσεις στην υγεία του.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη