Κρυφός φωτισμός στην τηλεόραση και απογείωσε την εμπειρία θέασης!

by Aggeliki Tsoukana

Η παρακολούθηση τηλεόρασης στο σκοτάδι δεν είναι καλή για τα μάτια μας. Από την άλλη, η ενεργοποίηση κάποιων φωτιστικών του σπιτιού μπορεί να αλλοιώσει την ατμόσφαιρα. Για να λύσεις και τα δύο αυτά ζητήματα μπορείς να επενδύσεις σε έναν ουδέτερο φωτισμό που θα λειτουργεί ως απόχρωση γύρω από την τηλεόραση.

 

 

Smart ταινίες LED, ευέλικτη πηγή φωτός

Μία εξαιρετική λύση, που θα κάνει ακόμα πιο ξεκούραστη την εμπειρία θέασης και ταυτόχρονα θα δώσει περισσότερη εμβύθιση σε ό,τι κι αν παρακολουθείς, είναι η τοποθέτηση ταινίας LED ή μιας Light Bar πίσω από την οθόνη σου.

Στον kotsovolos.gr, θα βρεις οικονομικές ταινίες LED που είναι αυτοκόλλητες. Τοποθετούνται στο πίσω τμήμα της τηλεόρασης και συνδέονται απλά με τη θύρα USB. Ενεργοποιούνται αυτόματα όταν ανοίγεις την TV, και απενεργοποιούνται αντίστοιχα μόλις την κλείσεις.

 

Κινηματογραφικές βραδιές με τον πιο hi-tech φωτισμό

Αν θέλεις ποιότητα και απόλυτη ευελιξία στον φωτισμό σου, θα επιλέξεις κάτι ποιοτικό και αξιόπιστό όπως η Philips Hue Smart Lightstrip ή η Philips Hue White and Color Ambiance Play Light Bar. Μάλιστα, μπορείς να το συνδυάσεις με γέφυρα Philips Hue bridge για να ελέγχεις τα φώτα σου από το smartphone ή το tablet μέσω της αντίστοιχης δωρεάν εφαρμογής.

Το Philips Hue Play HDMI Sync Box είναι, επίσης, ιδανική προσθήκη για το playroom σου. Εκτός ότι ο οπίσθιος φωτισμός και, πιο συγκεκριμένα, τα παλμικά εφέ φωτισμού στο παρασκήνιο μειώνουν την καταπόνηση των ματιών σου, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη εμβύθιση στο παιχνίδι. Φαντάσου, για παράδειγμα, να παίζεις Call of Duty στο PlayStation 5, και ο οπίσθιος φωτισμός να συγχρονίζεται με τη δράση στην τηλεόρασή σου.

Εναλλακτικά, εάν είσαι φανατικός PC gamer, μπορείς να αξιοποιήσεις την Hue Bridge V2, συνδυαστικά με την εφαρμογή Hue Sync desktop app, για να συγχρονίσεις τις ταινίες Philips Hue Smart Lightstrip ή τις Light Bar με τη δράση στην οθόνη σου!

 

Ολιστική αναβάθμιση στον φωτισμό του σπιτιού

Με τον έξυπνο φωτισμό Philips Hue, οι παραδοσιακοί λαμπτήρες αντικαθίστανται από έξυπνες λάμπες LED οι οποίες εγκαθίστανται πολύ εύκολα, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθούν στο ντουί του φωτιστικού, στη θέση της συμβατικής λάμπας. Έπειτα, χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet σου, θα μπορείς να ελέγχεις κάθε έξυπνη λάμπα που έχεις εγκαταστήσει μέσω του ασύρματου οικιακού δικτύου Wi-Fi.

Αξιοποίησε το Philips Hue Sync App στο smartphone ή στο tablet, για να αλλάζεις την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Αλλάζοντας το χρώμα της λάμπας ή ακόμα και να σετάρεις το movie mode όταν απολαμβάνεις μια ταινία στην τηλεόρασή σου.

Εάν θέλεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ατμόσφαιρα αλλά και εργονομία, τότε σου συστήνουμε να εξετάσεις την προσθήκη ενός Philips Hue Play HDMI Sync Box. Συγχρονίζει τα έξυπνα φώτα σου με το περιεχόμενο στην οθόνη της τηλεόρασής σου, ώστε να ανταποκρίνονται και να αντανακλούν το περιεχόμενο που παρακολουθείς ή ακούς.

Μπορείς να δεις ακόμη