League of Legends Recall: Η Rogue του Comp στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου

by Aggeliki Tsoukana

Οι επιτυχίες δεν έχουν τέλος για τον Μάρκο “Comp” Σταμκόπουλο. Ο Έλληνας παίκτης οδήγησε τη Rogue στην πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει (τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 20/10) την πρωταθλήτρια του LPL JD Gaming. Το καλό ξεκίνημα της RGE στο Group C αποδείχτηκε αρκετό για να περάσει στα νοκ-αουτ, ωστόσο οι ήττες στο φινάλε της στέρησαν την πρώτη θέση.

 

Group Stage – Πράξη 2η

Αφού ξεκουράστηκαν μερικά 24ωρα οι ομάδες του Group C επέστρεψαν στη σκηνή για το μεγάλο φινάλε του ομίλου. Στο πλαίσιο της Day 7 των Worlds και συγκεκριμένα της 4ης αγωνιστικής, η Rogue αντιμετώπισε την GAM. Οι πρωταθλητές Ευρώπης χρειάστηκαν μόλις ένα καλό team fight (και συγκεκριμένα αυτό του 25ου λεπτού) για να ρίξουν τους αντιπάλους τους στο “καναβάτσο” και να πάρουν τη νίκη-πρόκριση. Το σερί των νικών όμως έλαβε απότομο τέλος με την Κορεατική DRX να κερδίζει με εμφατικό τρόπο την ομάδα του Comp και να παίρνει τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου.

 

 

Κακή εικόνα παρουσίασε η Rogue και απέναντι στην Top Esports, με την ευρωπαϊκή ομάδα να μην προβάλλει ιδιαίτερες αντιστάσεις και να χάνει στο 25′. Μετά το τέλος των 6 αγωνιστικών Rogue και DRX ισοβαθμούσαν στην 1η θέση με 4-2, κάτι που οδήγησε τις δύο ομάδες σε tiebreaker για το 1ο seed. Δυστυχώς η RGE επιβεβαίωσε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πως ήταν σε κακή μέρα και ηττήθηκε εύκολα από την αντίπαλο της.

Μια κακή μέρα δεν ήταν αρκετή για να αφήσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης εκτός top 8. Η Rogue πέτυχε μια τεράστια υπέρβαση, καθώς επιβίωσε σε όμιλο με δύο “κτήνη” (DRX & TES) και την ισχυρή GAM Esports. Όπως και στον όμιλο, έτσι και στα προημιτελικά η RGE είναι το απόλυτο αουτσάιντερ, όμως αυτό δεν την εμπόδισε ποτέ στο παρελθόν. Tον προημιτελικό απέναντι στη JDG μπορείτε να τον δείτε με ελληνική περιγραφή ζωντανά και αποκλειστικά στα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch, YouTube και Trovo).

 

 

Μπαίνει στην τελική ευθεία το GLL Pro-Am 2022

Το πρώτο Greek Legends Pro-Am – που μας έχει ήδη χαρίσει όμορφο θέαμα – οδεύει προς το μεγάλο του φινάλε. Οι ομάδες του GLWL (της 2ης κατηγορίας) Team Refuse και Pentagon Maze σφράγισαν τα “εισιτήρια” τους για το top 8. Πλέον μπαίνουν στη διοργάνωση και οι πρωταθλήτριες του 2022 Anorthosis & Team Phantasma καθώς και οι WLGaming, Hive Athens, Gamespace MCE και Zerolag Esports. O 3ος γύρος ξεκινά στις 24/10 και ολοκληρώνεται τέσσερις ημέρες αργότερα (28/10).

 

*Photos: Photo by Colin Young-Wolff/Riot Games, Greek Legends League.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη