LG OLED evo C2 – Αλλάζοντας τα δεδομένα στο gaming

by Aggeliki Tsoukana

Η LG πρωτοπορεί στην τεχνολογία των τηλεοράσεων εδώ και αρκετά χρόνια, ειδικά σε ό,τι αφορά τα μοντέλα που εφαρμόζουν την τεχνολογία OLED. Μετά από τα μοντέλα C1 και CX, τηλεοράσεις που έθεσαν νέα δεδομένα στην ποιότητα της εικόνας και ειδικότερα στην απόδοση του gaming, η LG φέρνει στην αγορά τη νέα σειρά OLED μοντέλων C2, με στόχο να προσφέρει στους gamers τηλεοράσεις κορυφαίας απόδοσης που θα τους προσφέρουν τη βέλτιστη εμπειρία και που θα αναδείξουν τα παιχνίδια τους στον μέγιστο βαθμό.

Η σειρά C2 της LG κάνει χρήση, φυσικά, της τεχνολογίας OLED, μιας τεχνολογίας που περιλαμβάνει αυτοφωτιζόμενα pixels. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απόδοση πραγματικού και με βάθος μαύρου χρώματος, απουσία διάχυσης του φωτός σε σημεία που αυτό δεν θα έπρεπε να υπάρχει, πλούσια χρώματα και υψηλή φωτεινότητα. Όλα αυτά, ωστόσο, είναι μονάχα η “κορυφή του παγόβουνου” για τη σειρά τηλεοράσεων C2 της LG. Εφοδιασμένα με μια σειρά κορυφαίων τεχνολογιών εικόνας και ήχου, τα έξι μοντέλα της νέας σειράς C2 είναι σε θέση να προσφέρουν μια απίστευτη gaming εμπειρία, με απόδοση γραφικών και ήχου που θα αλλάξουν τα δεδομένα.

 

 

Η σειρά C2 της LG έρχεται έχοντας στη “φαρέτρα της” την τεχνολογία Dolby Vision Gaming για απόδοση 4K στα 100 Hz, χρόνο απόκρισης 0,1 ms για ελάχιστη καθυστέρηση στο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ο παίκτης θα δώσει την εντολή στο χειριστήριό του μέχρι την εφαρμογή αυτής στην οθόνη, πλήρη συμβατότητα με τις τεχνολογίες NVIDIA G-Sync και AMD FreeSync Premium, καθώς επίσης και υποστήριξη VRR. Ειδικά με τη χρήση της τεχνολογίας VRR (Variable Refresh Rate) και του εύρους ζώνης 48 Gbps, τα μοντέλα της σειράς C2 έχουν τη δυνατότητα να διορθώνουν τυχόν λάθη που προκύπτουν στον ρυθμό ανανέωσης των καρέ ενός παιχνιδιού, με αποτέλεσμα τη μείωση στην αλλοίωση της εικόνας σε σκηνές δράσης και την ομαλή απεικόνιση χωρίς καθυστερήσεις.

Η σειρά C2 έρχεται βεβαίως και με κορυφαίο HDR, εφαρμόζοντας τις προδιαγραφές HGIG4, που αναπτύχθηκαν με σκοπό να εφαρμόζουν τις βέλτιστες ρυθμίσεις HDR σύμφωνα με το εύρος απόδοσης της τηλεόρασης. Έτσι, θα είστε σε θέση να απολαμβάνετε εικόνα με μεγαλύτερη ακρίβεια, χωρίς υπερβολικό κορεσμό ή υπερ-εκτεθειμένες περιοχές και να διακρίνετε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στα παιχνίδια σας. Υπάρχει ακόμα και η εντελώς νέα τεχνολογία Dynamic Tone Mapping Pro, με τη χρήση της οποίας η εικόνα βελτιώνεται περαιτέρω, εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο σ’ αυτήν. Πλέον, η τεχνική αυτή εξελίσσεται σε 5000 μπλοκ σε όλο το εύρος της οθόνης.

Οι τεχνολογίες που εφαρμόζει η LG στα μοντέλα της σειράς C2 δεν έχουν τελειωμό. Με τη χρήση του Brightness Booster Max θα ενισχύεται η ομορφιά των αυτοφωτιζόμενων pixels της LG OLED, προσφέροντας έτσι κορυφαία απόδοση φωτισμού και έντονη εικόνα. Με τη χρήση δε του επεξεργαστή a9 Gen 5 AI, θα υπάρχει περαιτέρω βελτίωση στη φωτεινότητα -έως και 20%- για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Επιπροσθέτως, με την προσθήκη του GeForce Now3, η σειρά C2 της LG δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα επιλογής άμεσου παιχνιδιού από το Cloud, μέσα από μια μεγάλη συλλογή από παιχνίδια. Για να παίξετε αυτά τα παιχνίδια δεν απαιτείται η απόκτηση επιπλέον εξοπλισμού, όπως μιας κονσόλας ή ενός υπολογιστή, αφού θα μπορείτε να παίζετε απευθείας μέσα από την τηλεόραση σας.

 

 

Gaming, ωστόσο, δεν είναι μόνο η εικόνα αλλά και ο ήχος. Η σειρά C2 της LG καλύπτει και εδώ ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς παίκτες μέσα από την τεχνολογία περιβαλλοντικού ήχου που σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή α9 Gen 5 AI επιτυγχάνουν τη μετατροπή του παραδοσιακού, στερεοφωνικού ήχου δύο καναλιών, σε εικονικό, surround ήχο με τη λειτουργία AI Sound Pro 7.1.2 καναλιών. Έτσι, το παιχνίδι θα γίνεται ακόμα πιο ρεαλιστικό και συναρπαστικό, τοποθετώντας τον παίκτη στο κέντρο της δράσης και ακούγοντας ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια από τα παιχνίδια του.

Η σειρά LG OLED evo C2, μια από τις κορυφαίες επιλογές που μπορείτε να κάνετε σε ό,τι αφορά gaming τηλεόραση, είναι ήδη διαθέσιμη και θα τη βρείτε σε διαστάσεις 42, 48, 55, 65, 77, 83 ιντσών.

Μπορείς να δεις ακόμη