Μάθε όλα όσα μπορείς να κάνεις με τα AirPods σου!

by Aggeliki Tsoukana

Είναι σίγουρο ότι θα απολαύσεις ακόμη περισσότερο τα καινούργια AirPods σου, αν γνωρίζεις πώς να τα χρησιμοποιήσεις και προσαρμόσεις πλήρως. Δες παρακάτω πώς μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα premium ακουστικά της Apple.

 

Σύνδεση με Apple Watch

Όταν έχεις iPhone και Apple Watch, ένα σετ AirPods είναι ο καλύτερος τρόπος για να συμπληρώσεις ιδανικά ένα Apple «οικοσύστημα». Όλα τα μοντέλα συνδέονται αυτομάτως σε κάθε συσκευή την οποία έχεις συνδέσει στο δικό σου Apple ID. Πράγμα που σημαίνει ότι αρκεί ένα αρχικό pairing στο iPhone σου και, έπειτα, τα AirPods θα συνδέονται αυτόματα μόλις τα βγάζεις από τη θήκη στους.

 

Σύνδεση με συσκευή Android

Η σύνδεση με συσκευή Android είναι πιο εύκολη από ποτέ με τα AirPods. Απλώς, άνοιξε τις ρυθμίσεις Bluetooth στην Android συσκευή, άνοιξε το καπάκι της θήκης των AirPods για να ενεργοποιηθεί το Pairing και πάτησε «Σύνδεση» στις Διαθέσιμες συσκευές για ζεύξη. Αν τα AirPods δεν εμφανίζονται στη λίστα, κράτα πατημένο το πλήκτρο στο πίσω μέρος της θήκης των AirPods μέχρι το LED να αναβοσβήσει, ώστε να μπει σε λειτουργία ζεύξης. Για τα AirPods Max, κράτα πατημένο το πλήκτρο του noise control.

 

Μετονομασία AirPods

Από τη στιγμή που θα συνδέσεις τα AirPods στο iPhone σου, το τηλέφωνο θα ονομάσει αυτόματα τα ακουστικά, χρησιμοποιώντας το μικρό σου όνομα και μετά τη λέξη “AirPods”. Μπορείς να αλλάξεις εύκολα όνομα στα ακουστικά σου, πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις Bluetooth του iPhone. Αφού βεβαιωθείς ότι τα AirPods είναι συνδεδεμένα, πάτα στο σύμβολο “i” στo tab των AirPods, και έπειτα πάνω στο όνομα των AirPods. Τώρα μπορείς να αλλάξεις αυτό το όνομα σε ό,τι σου αρέσει. Πάτα “Done” όταν τελειώσεις.

 

Προσαρμογή της λειτουργίας διπλής αφής

Στα AirPods 1ης και 2ης γενιάς μπορείς να αλλάξεις τη λειτουργία διπλής αφής και να τη φέρεις στα μέτρα σου. Για παράδειγμα, η προεπιλογή του διπλού γρήγορου “tap” στα 2ης γενιάς AirPods αντιστοιχεί στη μετάβαση στο επόμενο τραγούδι. Για να το αλλάξεις, βεβαιώσου ότι τα AirPods είναι συνδεδεμένα στο iPhone σου. Έπειτα πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Bluetooth και πάτησε το “i” στο tab των AirPods. Στη συνέχεια, διάλεξε τη λειτουργία που θες για το αριστερό AirPod και έπειτα τη λειτουργία που θες για το δεξί.

 

Λειτουργία Play και Pause

Τα AirPods Pro και AirPods 3ης γενιάς λειτουργούν με τεχνολογία Force Touch, πράγμα που σημαίνει ότι αντί για άγγιγμα ενεργοποιούνται με πάτημα. Η λειτουργία αυτή βρίσκεται πάνω στο στέλεχός τους. Πάτησε το μακρόστενο τμήμα του ακουστικού μία φορά για Έναρξη (Play) και Παύση (Pause).

Αντίστοιχα, τα AirPods Max λειτουργούν με “Digital Crown” στο πάνω μέρος του δεξιού ακουστικού. Πάτα μία φορά το “Digital Crown” για Play και Pause.

 

 

Εύκολη εναλλαγή μεταξύ Active Noise Cancellation και Transparency mode

Με την Ενεργή ακύρωση θορύβου (Active Noise Cancellation), ένα ή περισσότερα μικρόφωνα στραμμένα προς τα έξω ανιχνεύουν τους εξωτερικούς ήχους, τους οποίους τα AirPods Pro (1ης ή 2ης γενιάς) ή τα AirPods Max στη συνέχεια αντισταθμίζουν με εξουδετέρωση θορύβου, ακυρώνοντας τους εξωτερικούς ήχους πριν τους ακούσεις.

Ένα μικρόφωνο στραμμένο προς τα μέσα ακούει στο εσωτερικό του αυτιού σου για τυχόν ανεπιθύμητους εσωτερικούς ήχους, τους οποίους τα AirPods Pro ή τα AirPods Max επίσης αντισταθμίζουν με την εξουδετέρωση θορύβου.

Αντίστοιχα, η Λειτουργία διαφάνειας (Transparency mode) επιτρέπει στον εξωτερικό ήχο να ακούγεται, για να μπορείς να ακούς τι συμβαίνει γύρω σου.

Για εναλλαγή μεταξύ των δύο λειτουργιών πάτα και κράτα το στέλεχος του AirPod. Εναλλακτικά, μπορείς να ανοίξεις το iPhone σου και από την αρχική οθόνη να ανοίξεις το Control Centre. Αναλόγως το μοντέλο του iPhone, αν πατήσεις στη volume bar των AirPods Pro, θα δεις την επιλογή εναλλαγής μεταξύ των δύο λειτουργιών.

 

Ενεργοποίησε την ηχητική ενημέρωση για αναγνώριση κλήσεων

Τα AirPods σου μπορούν να σε ενημερώνουν για το ποιος σε καλεί, ακόμα και αν το iPhone σου είναι εκτός του οπτικού σου πεδίου. Έτσι, μπορείς να ξέρεις ποιος σε καλεί πριν αποδεχθείς την κλήση. Για να αξιοποιήσεις αυτή τη λειτουργία, απλώς ενεργοποίησε την επιλογή «ανακοίνωση γνωστοποιήσεων» από το μενού ρυθμίσεων του iPhone. Μπορείς να επιλέξεις είτε το “Headphones only” είτε το “Headphones & Car”.

 

Ρύθμιση έντασης μέσω Digital Crown

Αν είσαι κάτοχος AirPods Max, μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση ήχου μέσω της περιστροφής του Digital Crown στο δεξί ακουστικό. Επιπρόσθετα, στις ρυθμίσεις Bluetooth του iPhone μπορείς να ρυθμίσεις ακόμα και την κατεύθυνση της περιστροφής που αντιστοιχεί σε αύξηση ή μείωση της έντασης. Για όλα τα μοντέλα AirPods, μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση μέσω του iPhone.

Μπορείς να δεις ακόμη