Με το One UI 6.1 η Samsung φέρνει το Galaxy AI στα Galaxy S23 Series, Galaxy S23FE, Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5 και Galaxy Tab S9 Series

by Manos Kavvalos

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ειδικά αν ανήκεις στην κατηγορία όσων ασχολούνται με την τεχνολογία, δεν μπορείς να αμφισβητήσεις το γεγονός ότι αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητά σου, ακόμα και αν πρόκειται για μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. H Samsung, κολοσσός της τεχνολογίας και της πληροφορικής ενσωματώνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της. Όχι μόνο για να επιταχύνει και να απλοποιήσει μια σειρά από διαδικασίες αλλά και για να καινοτομήσει, προσφέροντας πρόσβαση σε νέα εργαλεία έρευνας και ανάπτυξης, επικοινωνίας, διασκέδασης και δημιουργικής έκφρασης.

Η Samsung όχι μόνο έχει το δικό της όραμα για έναν μοντέρνο κόσμο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά το υλοποιεί κιόλας, ενισχύοντας με τέτοιου είδους τεχνολογίες το οικοσύστημα των συσκευών της. Το μέλλον βρίσκεται στην τεχνητή νοημοσύνη και αυτό ήταν το μήνυμα της Samsung κατά την παρουσίαση των νέων της smartphone ναυαρχίδων, που δεν είναι άλλα από τα: Galaxy S24, Galaxy 24+ και Galaxy 24 Ultra. Η κορεατική εταιρεία, γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι για να εξασφαλίσεις ένα βιώσιμο μέλλον, θα πρέπει να στηριχθείς σε ένα ακόμα πιο βιώσιμο και δυνατό παρελθόν. Έτσι λοιπόν, μέσω ενός πρόσφατου update, έφερε το One UI 6.1, που περιλαμβάνει το Galaxy AI, στις συσκευές της σειράς Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5 και της σειράς Galaxy Tab S9. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρει σε ακόμα περισσότερους κατόχους φορητών συσκευών της μια εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε υβριδική προσέγγιση, με κάποιες λειτουργίες να τρέχουν στην ίδια τη συσκευή και κάποιες στο cloud.

“Ο στόχος μας με το Galaxy AI δεν είναι μόνο να πρωτοστατήσουμε σε μια νέα εποχή τεχνητής νοημοσύνης για φορητές συσκευές, αλλά και να ενδυναμώσουμε τους χρήστες κάνοντας την τεχνητή νοημοσύνη πιο προσιτή”, δήλωσε ο TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής του τμήματος Mobile eXperience Business της Samsung Electronics. “Αυτή είναι μόνο η αρχή του Galaxy AI, καθώς σχεδιάζουμε να φέρουμε την εμπειρία σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες Galaxy εντός του 2024 και να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με τρόπους που θα αξιοποιήσουν τις απεριόριστες δυνατότητες του mobile AI”.

 

Τι φέρνει όμως το Galaxy AI στις συσκευές που προαναφέρθηκαν;

Επικοινωνία που καταργεί τους περιορισμούς

Πρώτα απ’ όλα μπορείς να απολαύσεις τις δυνατότητες βελτίωσης της επικοινωνίας που προσφέρει το Galaxy AI. Σε αυτές περιλαμβάνεται η δυνατότητα προσαρμογής του ύφους μηνυμάτων μέσω του Chat Assist. Επίσης, θα βιώσεις την ισχύ και τα πλεονεκτήματα της αλληλεπίδρασης σε πραγματικό χρόνο που μόνο το Live Translate* μπορεί να σου προσφέρει. Τι κάνει; Μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο τις τηλεφωνικές κλήσεις που μετέχεις, σε ηχητικά αποσπάσματα αλλά και κείμενο. Σε περίπτωση που ταξιδεύεις συχνά και θέλεις να συνομιλήσεις με ντόπιους όμως δεν γνωρίζεις καλά τη γλώσσα, έχεις στη διάθεσή σου τη λειτουργία Διερμηνέας, που χωρίζει την οθόνη στα δύο, για μεταφράσεις υπό μορφή κειμένου για ζωντανές συνομιλίες.

*Δεν είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά. Υποστηριζόμενες γλώσσες: Αγγλικά(US/Great Britain/India), Πορτογαλικά(Brazil), Ισπανικά(Spain/Mexico/US), Γαλλικά(France), Κορεάτικα, Γερμανικά, Ιταλικά, Κινέζικα(Simplified), Ιαπωνικά, Ινδικά, Πολωνικά, Ταυλανδέζικα, Βιετναμέζικα.

 

Ασυναγώνιστη παραγωγικότητα

Η ενσωμάτωση του Galaxy AI στο οικοσύστημα των συσκευών Samsung Galaxy προσφέρει την απόλυτη εμπειρία σε καθημερινές εργασίες και σε βοηθάει να ανεβάζεις σημαντικά τους δείκτες των επιδόσεων και της παραγωγικότητάς σου. Οι αναζητήσεις διευκολύνονται και βελτιώνονται σε μεγάλο βαθμό μη τη λειτουργία Κύκλωσε για αναζήτηση στο Google η οποία σου προσφέρει αποτελέσματα αναζήτησης, κυκλώνοντας απλά στην οθόνη το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει. Επιπλέον οργανώνεις καλύτερα τη δουλειά και τη ζωή σου με το Note Assist, που δημιουργεί περιλήψεις και μεταφράζει σημειώσεις, ενώ το Web Assist κάνει δυνατή την ταχύτερη ενημέρωση και καλύτερη κατανόηση, μέσω της δημιουργίας περιλήψεων για άρθρα. Υπάρχει και το Transcript Assist* που όχι μόνο απομαγνητοφωνεί τα πρακτικά συνεδριάσεων αλλά δημιουργεί επίσης περιλήψεις και μεταφράσεις αυτών.

*Απομαγνητοφώνηση & Περίληψη: : Αγγλικά (ΗΠΑ/Ινδία/Μεγάλη Βρετανία), Πορτογαλικά (Βραζιλία), Ισπανικά (Ισπανία/Μεξικό/ΗΠΑ), Γαλλικά (Γαλλία/Καναδάς), Κορεάτικα, Γερμανικά, Ιταλικά, Κινέζικα (CN), Ιαπωνικά, Αραβικά (MSA), Χίντι, Πολωνικά, Ταϊλανδέζικα, Βιετναμέζικα.
*Μετάφραση: Αγγλικά (ΗΠΑ/Μεγάλη Βρετανία/Ινδία), Πορτογαλικά (Βραζιλία), Ισπανικά (Ισπανία/Μεξικό/ΗΠΑ), Γαλλικά, Κορεάτικα, Γερμανικά, Ιταλικά, Κινέζικα (Απλοποιημένα), Ιαπωνικά, Χίντι, Πολωνικά, Ταϊλανδέζικα, Βιετναμέζικα.

 

Εκτόξευση της δημιουργικότητας

Η δημιουργικότητα είναι αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό κομμάτι της προσωπικότητάς σου και μέσω του Galaxy AI, η Samsung ενισχύει τον ρόλο της στο να ξεκλειδώσει τη δυναμική σου. Με το One UI 6.1 έχεις στη διάθεσή σου μια σειρά από εργαλεία για να εκφραστείς δημιουργικά ακόμα και μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας. Με το Photo Assist, μπορείς να αλλάξεις το μέγεθος μιας φωτογραφίας, να τροποποιήσεις τη θέση των αντικειμένων ή να τα αφαιρέσεις τελείως και τελικά να έχεις στα χέρια του την τέλεια λήψη, που θα μπορεί κάλλιστα να διακοσμήσει κάθε γωνιά του σπιτιού ή του γραφείου σου. Ακόμα, με το Edit Suggest αποκτάς τη δυνατότητα να τελειοποιήσεις την κάθε φωτογραφία, πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ. Ακόμα, αν σου αρέσουν τα video με αργή κίνηση, απλά κάνε κλικ στη λειτουργία Instant Slow-mo (δεν υποστηρίζεται στο Galaxy S23 FE) για να δημιουργήσεις άμεσα επιπλέον καρέ και να αποθανατίσεις με τον τρόπο που θέλεις όλες τις αγαπημένες σου στιγμές.

 

Τέλος, αν θέλεις να ενεργοποιείς τη συσκευή σου και να πέφτει το μάτι σου στις πιο όμορφες ταπετσαρίες, ευκαιρία να δημιουργήσεις τις δικές σου, ζωντανεύοντας ακόμα περισσότερο το smartphone ή το tablet σου.

Έλα κι εσύ στον κόσμο του Galaxy AI μέσω των καταστημάτων Κωτσόβολος, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο πρωτοποριακές και καινοτόμες εμπειρίες.

Μπορείς να δεις ακόμη