«Μεταμόρφωσε» το κινητό σου σε τηλεχειριστήριο της TV, του κλιματιστικού και οποιουδήποτε gadget λειτουργεί με τηλεκοντρόλ

by K Admin

 

Κουράστηκες να βλέπεις το τραπεζάκι στο σαλόνι σου γεμάτο με τηλεχειριστήρια, ή όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μία συσκευή, συνήθως να καταλήγεις να ψάχνεις πού έχεις καταχωνιάσει το τηλεκοντρόλ της; Τότε το γκάτζετ RM Pro της Efergy θα σου λύσει τα χέρια, μετατρέποντας το smartphone σου σε τηλεκοντρόλ για όλες τις τηλεχειριζόμενες συσκευές που χρησιμοποιείς, από την τηλεόραση και το κλιματιστικό, μέχρι τον αποκωδικοποιητή και το ηχοσύστημα. Έτσι, θα μπορείς πλέον να έχεις τον πλήρη έλεγχό τους μέσα από το κινητό, ακόμη κι όταν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτεις ασύρματο δίκτυο Wi-Fi και να «κατεβάσεις» τη δωρεάν εφαρμογή στο κινητό σου, η οποία θα σε καθοδηγήσει για να αποθηκεύσεις κάθε τηλεχειριστήριο. Η διαδικασία είναι παιχνιδάκι, αφού μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις την αντίστοιχη συσκευή στη λίστα από 80.000 και πλέον ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη που υπάρχουν στη βάση δεδομένων της εφαρμογής. Ακόμη πάντως κι αν συμβεί αυτό, θα μπορείς να καταχωρίσεις χειροκίνητα τις λειτουργίες του τηλεκοντρόλ.

Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, θα χειρίζεσαι τις λειτουργίες κάθε συσκευής χρησιμοποιώντας το κινητό σου. Επιπλέον, όλες οι εγγραφές αποθηκεύονται σε μία cloud πλατφόρμα, ώστε αν κάποια στιγμή αλλάξεις τηλέφωνο, να μη χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Μάλιστα, με το RM Pro δεν θα ξεχάσεις απλώς όλα τα τηλεκοντρόλ, αλλά θα αποκτήσεις και καινούριες δυνατότητες ελέγχου των συσκευών σου.

 

Ομαδοποίηση συσκευών

Μπορείς να δημιουργήσεις «σκηνές», για τη συνδυαστική λειτουργία δύο ή και περισσότερων συσκευών. Αν π.χ. έχεις συνδέσει στην τηλεόραση έναν αποκωδικοποιητή και ένα home cinema, και για να δεις κάποιο συνδρομητικό κανάλι πρέπει να ενεργοποιήσεις τις τρεις συσκευές από τα τηλεχειριστήριά τους, τώρα θα κάνεις την ίδια δουλειά με το πάτημα ενός «εικονικού κουμπιού» στην οθόνη του κινητού.

 

Απομακρυσμένος έλεγχος

Είσαι στη δουλειά και δε θυμάσαι αν φεύγοντας έκλεισες την τηλεόραση ή το ηχοσύστημα; «Άνοιξε» την εφαρμογή στο κινητό σου και τσέκαρέ το. Με την application, θα μπορείς επίσης να ενεργοποιείς το κλιματιστικό πριν επιστρέψεις στο σπίτι, για να σε «υποδεχτεί» ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

 

Χρονοπρογράμματα

Τα ρολά στα παράθυρά σου ελέγχονται με τηλεκοντρόλ; Τότε, έχεις τη δυνατότητα να ορίσεις ποια ώρα της ημέρας θα ανοίγουν, ώστε για παράδειγμα το πρωί να ξυπνάς από το φως του ήλιου που μπαίνει στο υπνοδωμάτιο. Στην περίπτωση του κλιματιστικού, θα μπορείς επίσης να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία ύπνου, ώστε το μηχάνημα να εξασφαλίσει τις ιδανικές συνθήκες στο δωμάτιο, καθώς κοιμάσαι.

 

«Κλείδωμα» για τα παιδιά

Μέσω της εφαρμογής, έχεις επίσης την επιλογή να «κλειδώσεις» όσες συσκευές δε θες να χρησιμοποιούν μόνα τους τα παιδιά σου.

Μπορείς να δεις ακόμη