Μία Smart TV… παράθυρο στον κόσμο!

by Aggeliki Tsoukana

Οι τηλεοράσεις έχουν αποκτήσει νέες δυνατότητες εδώ και πολύ καιρό. Ο όρος “Smart TV” είναι πλέον ευρέως γνωστός και δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις. Για τους χρήστες που δεν είναι μυημένοι στην τεχνολογία, θα μπορούσαμε να περιγράψουμε μια Smart TV ως μια τηλεόραση με δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ, αλλά και με άλλες smart συσκευές.

Αρκεί να έχεις μία Smart TV και θα κάνεις τόσα πολλά πράγματα! Θα ακούσεις μουσική, θα προβάλεις φωτογραφίες, θα παίξεις video games, θα παρακολουθήσεις βίντεο, ακόμα μπορείς και να ελέγξεις ολόκληρο σπίτι, εξοπλισμένο με έξυπνες συσκευές.

Ανακάλυψε όλες τις ξεχωριστές δυνατότητες της smart TV σου και αξιοποίησέ τις στο έπακρο!

 

 

Πλήθος εφαρμογών στη μεγάλη οθόνη

Χάρη στην έξυπνη τεχνολογία, έχεις πλέον τον πλήρη έλεγχο στο πώς θα αξιοποιήσεις την τηλεόρασή σου. Κάτι που είναι προφανές από την πληθώρα επιλογών που προσφέρονται μέσα από το λειτουργικό (OS) της smart TV σου, όπως είναι -μεταξύ άλλων- το webOS της LG, το Tizen OS της Samsung, και το Android TV.

Τα λειτουργικά συστήματα των σύγχρονων smart TVs είναι πλέον απλά και φιλικά προς τον χρήστη, παρέχοντας εφαρμογές που είναι απίστευτα εύχρηστες και εύκολες στην εγκατάσταση. Ένας οδηγός χρήσης που εμφανίζεται στην οθόνη, επιτρέπει τη γρήγορη περιήγηση στις εφαρμογές.

Είτε θέλεις να ακούσεις τα αγαπημένα σου τραγούδια μέσω του Spotify είτε να ενημερωθείς για το τι συμβαίνει στον κόσμο μέσα από news apps, ή ακόμα και να βρεις μια πρωτότυπη συνταγή μέσω μιας recipe app, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσεις πάνω σε αυτό που ψάχνεις.

 

 

Οι καλύτερες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες on demand στο σαλόνι σου

Μια έξυπνη τηλεόραση και μια σύνδεση στο ίντερνετ είναι μεγάλη υπόθεση για οποιονδήποτε σινεφίλ, ή για οποιοδήποτε παιδί που έχει όρεξη για κινούμενα σχέδια. Ακούγεται παράξενο αλλά, ακόμη και κεραία να μην έχεις συνδέσει στην τηλεόρασή σου, όσο έχεις ίντερνετ έχεις και επιλογές.

Κάθε Smart TV προσφέρει πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες, για περισσότερες ταινίες και σειρές από όσες μπορείς να φανταστείς, που μπορείς να τις παρακολουθήσεις όπως κι όποτε θέλεις.

To Netflix είναι η ιδανική αρχή αν δεν είσαι σίγουρος πώς δουλεύει το streaming και αν σου ταιριάζει. Εάν έχεις ήδη μια 4K Ultra HD TV και είσαι συνδρομητής στο Netflix, τότε θα έχεις μια πληθώρα επιλογών σε ταινίες, σειρές και εκπομπές σε ανάλυση 4Κ και με υποστήριξη HDR.

Μπορείς επίσης να προβάλεις όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές του προγράμματος χάρη στη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, όπως είναι το πόσος χρόνος απομένει ακόμα για να ολοκληρωθεί ένα πρόγραμμα (εκπομπή, ταινία κ.λπ.), αν το περιεχόμενο συνιστάται με βάση το ιστορικό προβολής σου.

 

Απεριόριστη ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους

Η ψυχαγωγία είναι για όλους. Γι’ αυτό και με μια smart TV έχεις πρόσβαση σε δισεκατομμύρια βίντεο και σε πολυάριθμες ταινίες, που είναι διαθέσιμα στο YouTube, στο YouTube kids ή σε άλλες υπηρεσίες video-streaming.

Μια σειρά κινουμένων σχεδίων, ένα κοινωνικό δράμα, μια κωμωδία, ή ένα ντοκιμαντέρ όλα είναι στο πρόγραμμα. Και θα καλύψει όλα τα μέλη της οικογένειας. Κάτι που μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσες να είχες χωρίς να προσθέσεις άλλη μια συσκευή στη συλλογή σου. Επιπλέον, ολόκληρη η οικογένεια θα μπορεί να τις απολαμβάνει στη μεγάλη οθόνη αντί για την οθόνη ενός smartphone, tablet ή υπολογιστή.

Επιπρόσθετα, θα ανακαλύψεις μια πληθώρα διασκεδαστικών παιχνιδιών για όλη την οικογένεια, όπως Angry Birds, Cut The Rope και πολλά άλλα, για να τα απολαύσετε στη μεγάλη οθόνη της smart TV σου.

 

 

Με τέλεια εικόνα και ήχο

Το 4K Ultra HD περιεχόμενο είναι πλέον κανόνας, αφού παρέχει βέλτιστη ποιότητα εικόνας και εξαιρετικά χρώματα. Έτσι, οι διαθέσιμες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες με ανάλυση 4Κ ολοένα και πληθαίνουν.

Μέσα από μια διαισθητική γκαλερί εφαρμογών streaming στην οθόνη σου, μπορείς να αποκτήσεις όλο το διαθέσιμο 4Κ περιεχόμενο δημοφιλών συνδρομητικών υπηρεσιών όπως τα Netflix και Amazon Prime.

Σε ό,τι αφορά στον ήχο, μπορείς να πειραματιστείς με τα εφέ ήχου που προσφέρει η smart TV σου. Θα συναντήσεις λειτουργίες όπως Δυναμικός ήχος, για καθαρότερο ήχο και μουσικό ρεαλισμό, Λειτουργία surround για πολυκάναλο-περιφερειακό ήχο, αλλά και στοχευμένες ρυθμίσεις όπως Πρίμα, Μπάσα κ.λπ.

Σε περίπτωση, όμως, που έχεις συνδέσει κάποιο εξωτερικό σύστημα ήχου, π.χ. εξωτερικά ηχεία ή Soundbar, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διαμορφώσεις τις ρυθμίσεις ήχου σύμφωνα με την εξωτερική συσκευή ήχου.

 

 

Απολαμβάνεις αθλητικές διοργανώσεις όπως ποτέ άλλοτε

Αν είσαι λάτρης των σπορ και θέλεις κάτι παραπάνω από τα «κλασικά», με την κατάλληλη εφαρμογή στην τηλεόρασή σου δε θα σου λείπει τίποτα όσο απαιτητικός κι αν είσαι.

Τώρα μπορείς να τα έχεις όλα στη μεγάλη οθόνη της smart TV σου. Από το αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ ΝΒΑ, το αμερικανικό πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου NHL, τους σημαντικότερους αγώνες ποδοσφαίρου, της πυγμαχίας, του μποξ, για όλα υπάρχει η επίσημη εφαρμογή που, με συνδρομή, σου εξασφαλίζει όλο το θέμα της σεζόν.

 

Σύνδεση «έξυπνων» συσκευών στην τηλεόραση

Μία ακόμα εξαιρετική ευκολία που έχεις στα χέρια σου, είναι η δυνατότητα προβολής περιεχομένου στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης από το smartphone, το tablet ή το laptop. Εξαιρετικό παράδειγμα είναι το Google Cast. Άνοιξε την εφαρμογή Netflix στο τηλέφωνο ή το tablet σου, και στη συνέχεια πατώντας το πλήκτρο cast, ό,τι εμφανίζεται στη φορητή σου συσκευή προβάλλεται άμεσα και στην τηλεόραση.

Η αλληλεπίδραση με μια έξυπνη τηλεόραση δεν περιορίζεται μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την προβολή περιεχομένου από μία φορητή συσκευή. Μπορεί άνετα να λειτουργήσει κι ως πίνακας ελέγχου για το έξυπνο σπίτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πλατφόρμα SmartThings της Samsung. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό σου και να δημιουργήσεις ένα προφίλ στην πλατφόρμα στην οποία ανήκει η τηλεόρασή σου. Στη συνέχεια, μπορείς να συνδέσεις όλες τις συμβατές συσκευές για το έξυπνο σπίτι.

 

Καλύτερη ζωή με μία Smart TV

Συμπερασματικά, λοιπόν, η smart TV που έχεις στο δωμάτιό σου δεν είναι άλλο ένα παράθυρο σε μερικούς σταθμούς. Κάθε μέρα αποκτά περισσότερες δυνατότητες. Και κάθε μέρα κάνει τη ζωή σου καλύτερη και πιο συναρπαστική!

Μπορείς να δεις ακόμη