MWC 17: Samsung Galaxy Book – Tο νέο “υβριδικό” Windows 10 tablet

by K Admin

 

 

Πέρα από το Samsung Galaxy Tab S3 στο MWC 2017 είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και το Samsung Galaxy Book, ένα υβριδικό tablet εξοπλισμένο με Windows 10. Θα κυκλοφορήσει σε δυο μεγέθη, ένα των 12 ιντσών και ένα άλλο των 10,6 ιντσών. Και οι δυο εκδόσεις είναι αρκετά λεπτές, με εκείνη των 12 ιντσών να έχει πάχος μόλις 7,4 χιλιοστά, ενώ η άλλη 8.9 χιλιοστά.

Ανεξάρτητα από την έκδοση που θα επιλέξει ο χρήστης, το tablet έρχεται με ένα αποσπώμενο keyboard cover, με το οποίο θα μπορείτε να προσαρμόσετε τη θέση και κλίση του tablet ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Το μικρότερο Galaxy Book έρχεται με οθόνη TFT LCD, ενώ το άλλο έρχεται με οθόνη Super AMOLED. Μπορεί να μην περιλαμβάνεται η ονομασία «Note» σε αυτά τα tablets, ωστόσο οι οθόνες τους είναι πολύ φιλικές προς την γραφίδα και έτσι περιλαμβάνουν ένα S-Pen.

 

 

Στο εσωτερικό του μεγαλύτερου μοντέλου η εταιρεία επέλεξε να τοποθετήσει έναν επεξεργαστή Core i5 Kaby Lake, ενώ σε εκείνο των 10,6 ιντσών συναντούμε Core m3 chip. Θα μπορείτε να προμηθευτείτε διαφορετικές εκδόσεις των tablets. Οι κορυφαίες θα έρχονται με 8GB RAM και 256GB χώρο αποθήκευσης για το μοντέλο των 12 ιντσών. Όπως προαναφέραμε, τα συγκεκριμένα tablets τρέχουν Windows 10, με το hardware να μπορει να εκμεταλλευθεί όλες τις δυνατότητες της πλατφόρμας. Το trackpad που ενσωματώνεται στα keyboard covers που περιλαμβάνονται υποστηρίζει πλήθος χειρονομιών. Το μικρότερο Galaxy Book σας δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης σε εξωτερική οθόνη μέσω θύρας USB Type-C, ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο υποστηρίζει μέχρι δυο ταυτόχρονες οθόνες, μέσω δυο θυρών.

 

 

Όσον αφορά τον τομέα της κάμερας, το Galaxy Book των 10,6 ιντσών έρχεται μόνο με μια κάμερα στο μπροστινό μέρος, ενώ το άλλο διαθέτει μια κάμερα των 13 MP, επιπροσθέτως της webcam που βρίσκεται μπροστά. Παρά το γεγονός ότι το Galaxy Book των 10,6 ιντσών είναι πιο παχύ σε σχέση με εκείνο των 12 ιντσών, η Samsung κατάφερε να προσφέρει σε εκείνο με τη μεγαλύτερη οθόνη, μπαταρία μεγάλου φορτίου. Μάλιστα, η διαφορά στη διάρκεια μεταξύ των δυο αγγίζει μόλις τα 30 λεπτά.

Επιπλέον, ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που επιδρά στη καλή αυτονομία είναι και ο τρόπος διαχείρισης των αξεσουάρ. Θυμάστε που πριν λίγο αναφέραμε ότι μέσω της θύρας USB Type C μπορεί να συνδεθεί με εξωτερική οθόνη; Το εκπληκτικό είναι ότι το Galaxy Book στην ουσία μπορεί να φορτίσει μέσα από το interface την ίδια στιγμή που μεταδίδει την οθόνη του.

Μπορείς να δεις ακόμη