MWC 2019: Δοκιμάζοντας το Samsung Galaxy S10 5G

by k-Admin 3

 

H Samsung μπορεί να θέλησε να προλάβει την… πολυκοσμία και το συνωστισμό του Mobile World Congress αποφασίζοντας να παρουσιάσει τα νέα της smartphones μερικές μόνο ημέρες πριν από το event της Βαρκελώνης, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έφερε μαζί της στην πρωτεύουσα της Καταλονίας τις ολοκαίνουριες συσκευές της. Έτσι, κατά τη διάρκεια του MWC είχαμε την ευκαιρία να περιεργαστούμε με την ησυχία μας το ολοκαίνουριο Galaxy S10 5G και να δούμε από πρώτο χέρι την premium εμπειρία χρήσης που προσφέρει.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: με διαστάσεις 162,6 x 77,1 x 7,9 χιλ. είναι κατά τι μεγαλύτερο από τα S10/S10+ θυμίζοντας περισσότερο το περσινό Galaxy Note 9 –αν και με σημαντικά πιο λεπτό προφίλ. Η οθόνη του είναι μία Dynamic AMOLED 6,7 ιντσών και ανάλυσης 1440 x 3040 pixels με αναλογία διαστάσεων 19:9, υποστήριξη HDR10 και επικάλυψη Gorilla Glass 6. Μέσα του «κρύβει» έναν Snapdragon 855 –ό,τι πιο ισχυρό έχει να επιδείξει η Qualcomm– τον οποίο πλαισιώνουν 8 GB RAM και 256 GB ROM χωρίς υποδοχή κάρτας μνήμης. Στο πίσω μέρος του συναντάμε τρεις κάμερες 16 MP + 12 MP + 12 MP με αισθητήρα ToF (Time of Flight), δυνατότητα εγγραφής 4K βίντεο στα 60 fps και auto-HDR, ενώ στην πρόσοψη έχουμε ακόμα μία στα 10 MP.

 

 

Δοκιμάζοντας τις κάμερες της συσκευής μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι –και πώς θα μπορούσε να συμβεί το αντίθετο άλλωστε; Το bokeh σε φωτογραφίες και βίντεο ήταν απλά εκπληκτικό ενώ η εφαρμογή του γινόταν στιγμιαία. Το δε Portrait mode μας χάρισε απίστευτα πορτρέτα, καθώς είχαμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε την εφαρμογή του θολώματος παρασκηνίου μέσω ενός slider (στην ουσία ο αισθητήρας ToF διαχώριζε το θέμα από το παρασκήνιο, προσφέροντάς μας πλήρη ελευθερία κινήσεων). Το δε Instagram mode είναι δεδομένο ότι θα έχει τεράστια απήχηση, σε μια συνεργασία που ίσως να δείξει το δρόμο και σε άλλες εταιρείες διαμορφώνοντας μια τάση που θα έχει και συνέχεια.

Ο λόγος που θελήσαμε να δοκιμάσουμε βέβαια το Galaxy S10 5G δεν ήταν άλλος από τη 5G συνδεσιμότητα που προσφέρει. Η Samsung είχε φροντίσει να δημιουργήσει στο booth της στο MWC ένα 5G δίκτυο προκειμένου κάτι τέτοιο να καταστεί δυνατόν και τα αποτελέσματα ήταν απλά εξωπραγματικά. Δεν ήταν μόνο η ποιότητα στην οποία γινόταν το streaming περιεχομένου αλλά η αναβάθμιση της όλης εμπειρίας με τον χρήστη π.χ. να μπορεί να κάνει zoom στην εικόνα δίχως να χαλά η ποιότητα της εικόνας ή να είναι σε θέση να αλλάξει κάμερα κατά την παρακολούθηση ενός αθλητικού γεγονότος.

 

 

Την ίδια στιγμή βέβαια αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό που παρουσιάζει επί της ουσίας στο MWC η Samsung, είναι μια εικόνα των εμπειριών ψυχαγωγίας που θα απολαμβάνουμε στο –κοντινό, ελπίζουμε- μέλλον και όχι στο παρόν. Δεν παύει ωστόσο να είναι πολλά υποσχόμενη, εμπνέοντάς μας να αναλογιστούμε τις δυνατότητες που θα μας προσφέρουν εν καιρώ τεχνολογίες όπως το 5G. Για να τις… χαρούμε φυσικά θα χρειαστούμε και τις κατάλληλες συσκευές και το Samsung Galaxy S10 5G είναι μία τέτοια: ακόμα κι αν επί του παρόντος σε μια αγορά όπως η ελληνική δεν είναι σε θέση να ξεδιπλώσει όλα του ταλέντα, πρόκειται για την πλέον futureproof επιλογή.

Μπορείς να δεις ακόμη