MWC 2019: Εντυπωσιακές προτάσεις από την Alcatel

by k-Admin 3

 

Εκπλήξεις επιφύλασσε η παρουσία της Alcatel στο MWC! Η TCL, παρουσίασε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας προσιτές οικονομικά συσκευές που απευθύνονται σε εκείνους που δεν επιθυμούν να ξοδέψουν μεγάλα ποσά για την αγορά ενός smartphone, καλύπτοντας όμως παράλληλα τα «θέλω» και τις απαιτήσεις τους, τόσο από αισθητικής πλευράς, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιδόσεις τους.

Το Alcatel 1S είναι μια entry-level συσκευή που δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα και την ευχρηστία. Τρέχει Android 9.0 Pie και είναι εξοπλισμένο με 3 GB RAM, ποσότητα που του επιτρέπει να συνεχίσει να προσφέρει μια απόλυτα ομαλή εμπειρία χρήσης, ακόμα και σε καταστάσεις καθημερινού multitasking. Διαθέτει εσωτερική μνήμη 32 GB, επεκτάσιμη μέσω microSD καθώς επίσης και διπλή κύρια κάμερα στα 13 MP + 2 MP για λήψεις με ρεαλιστικό εφέ bokeh. Η οθόνη του είναι της τάξης των 5,5 ιντσών τύπου Full View και HD+ ανάλυσης με λόγο διαστάσεων 18:9. Πλαισιώνεται δε από 2.5D γυαλί για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η διάθεση του Alcatel 1S αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

 

 

Ανεβαίνοντας λίγο παραπάνω, συναντάμε το Alcatel 3L, ένα μοντέλο που συνδυάζει τα premium χαρακτηριστικά όπως τη Super Full View οθόνη και τη διπλή κάμερα 13 MP + 5 MP με την υψηλή αισθητική. Η οθόνη του καταλαμβάνει το 88% της συνολικής επιφάνειας της πρόσοψής του, είναι στις 5,9 ίντσες και με ανάλυση HD+ ενώ διαθέτει ένα mini notch στο οποίο βρίσκεται η κάμερα των 8 MP. Η συσκευή τρέχει Android 8.1 Oreo, ενσωματώνοντας τετραπύρηνο επεξεργαστή SDM429 και 2 GB RAM. Η μνήμη των 16 GB αυξάνεται με την προσθήκη μιας κάρτας microSD χωρητικότητας έως και 128 GB ενώ τέλος, η μπαταρία των 3500 mAh προσφέρει στο Alcatel 3L κορυφαία αυτονομία που φτάνει –υπό προϋποθέσεις- και τις 720 ώρες (χρόνος αναμονής).

Το Alcatel 3 αποτελεί την ακριβότερη πρόταση της Alcatel για εκείνους που θέλουν το «κάτι παραπάνω». Έρχεται σε δύο εκδόσεις, με 3 GB RAM και 32 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου ή 4 GB RAM και 64 GB μνήμης για να επιλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. Η κύρια κάμερά του διαθέτει αισθητήρες 13 MP + 5 MP για λήψεις με εντυπωσιακό βάθος πεδίου, ενώ στην πρόσοψη υπάρχει ένα mini notch με κάμερα 8 MP. Ξεκλειδώνει διαβάζοντας είτε το δακτυλικό αποτύπωμα, είτε το πρόσωπό σου, χαρίζοντάς σου πρόσβαση στις λειτουργίες του Android 8.1 Oreo –πρόκειται να αναβαθμιστεί σε Android 9.0 Pie.

 

 

Η οθόνη του είναι μια υπέροχη Super Full View 5,9 ιντσών, με HD+ ανάλυση και λόγο διαστάσεων 19,5:9 ενώ ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon εγγυάται μια απόλυτα ομαλή εμπειρία χρήσης, ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις. Η κυκλοφορία του Alcatel 3 αναμένεται στο β’ τρίμηνο του έτους.

Η TCL όμως δεν έμεινε μόνο στα smartphones: έφερε μαζί της και λύσεις tablets, με το Alcatel 3T να κλέβει –δικαίως- την παράσταση. Πρόκειται για ένα tablet 10 ιντσών που υπόσχεται κινηματογραφικού επιπέδου εμπειρίες, απόρροια της HD οθόνης και των διπλών stereo ηχείων 2 x 5 W στην πρόσοψή του για ενισχυμένο ήχο με δυνατό και βαθύ μπάσο.

 

 

Διαθέτει μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας που του επιτρέπει να παίζει μουσική έως και για επτά ώρες συνεχόμενα, προκειμένου να σε ψυχαγωγεί, ακόμα και κατά τη διάρκεια μακρινών ταξιδιών. Υποστηρίζει Google Assistant για ευκολότερο έλεγχο και μία… high-end εμπειρία χρήσης, κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την παρουσία του Android Pie.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως σε ό,τι αφορά την παρουσία της TCL, ήταν το DragonHinge, το πρωτότυπο foldable της εταιρείας. Με οθόνη που λειτουργεί υπό γωνία 0-180ο, προσφέρει μια πρωτότυπη εμπειρία χρήσης καθώς ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή έως και 7,2 ίντσες 2Κ ανάλυσης. Το λεπτό πλαίσιο κάνει ακόμα πιο ελκυστική τη συσκευή ενώ και η απόδοσή της ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακή –η γκάμα και η αντίθεση των χρωμάτων μαγνήτιζαν τα βλέμματα.

 

 

Η TCL δουλεύει εντατικά επάνω στο UI προκειμένου να το προσαρμόσει στις δυνατότητες της νέας συσκευής, φιλοδοξώντας να προσφέρει μια εντελώς καινούρια εμπειρία. Όσο για τη διάθεσή της, υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για πρωτότυπο, οπότε δεν προβλέπεται να γίνει πριν την επόμενη χρονιά όπως μας εξήγησαν τα στελέχη της εταιρείας.

Μπορείς να δεις ακόμη