MWC 2019: «Καρέ» ανακοινώσεων από τη Sony με τα νέα Xperia

by k-Admin 3

 

Η παρουσία της Sony στο φετινό MWC ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Η εταιρεία, έφερε μαζί της στη Βαρκελώνη τέσσερα ολοκαίνουρια Xperia smartphones, καλύπτοντας τις ανάγκες πολλαπλών καταναλωτικών κοινών, «χτυπώντας» σε διαφορετικές κατηγορίες αλλά κυρίως στους λάτρεις του κινηματογράφου που επιθυμούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ταινίες. Γι’ αυτό το λόγο, όλα τα μοντέλα διακρίνονται από ξεχωριστή αναλογία διαστάσεων και φυσικά μοναδικές δυνατότητες στην κάμερα.

Τις εντυπώσεις έκλεψε όπως αναμενόταν το Xperia 1, η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας η οποία έρχεται να ικανοποιήσει τα «θέλω» ακόμα και των πλέον απαιτητικών. Διαθέτει μια καθ’ όλα εντυπωσιακή 4Κ HDR οθόνη στις 6,5 ίντσες με λόγο διαστάσεων 21:9 και OLED πάνελ, οι επιδόσεις της οποίας βάζουν υποψηφιότητα για τις καλύτερες στην κατηγορία τους.

 

 

Το Xperia 1 είναι εφοδιασμένο με κύρια κάμερα τριών αισθητήρων από 12 MP έκαστος (ένας wide, ένας super wide και ένας τηλεφακός) για να τραβά υπέροχες φωτογραφίες και 4K HDR βίντεο. Μέσα του «κρύβει» έναν Snapdragon 855, 6 GB RAM, 128 GB χωρητικότητας και μπαταρία 3300 mAh, ενώ τρέχει Android Pie.

Φυσικά η αναπαραγωγή ταινιών και παιχνιδιών στην αναλογία είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες δυνατότητες της συσκευής, με τη Sony να φέρνει συγκεκριμένες εφαρμογές που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη συνθήκη, υποσχόμενη ότι η συλλογή θα μεγαλώσει σύντομα ακόμα περισσότερα. Στις εφαρμογές περιλαμβάνεται το Netflix ενώ στα παιχνίδια ξεχωρίζει το Fortnite με υποστήριξη 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

 

 

Τα Xperia 10 και 10 Plus αποτελούν εξίσου επιβλητικές συσκευές για εκείνους που θέλουν κάτι high end μεν, πιο προσιτό οικονομικά από το Xperia X1 δε. Αμφότερα υιοθετούν το ίδιο μακρόστενο design, απόρροια του λόγου διαστάσεων 21:9 των FHD+ οθονών τους. Το μεν Xperia 10 έρχεται στις 6 ίντσες με Snapdragon 630, 3 GB RAM και 64 GB αποθηκευτικού χώρου.

Οι δύο αισθητήρες της κύριας κάμεράς του είναι της τάξης των 13 MP + 8 MP ενώ στην πρόσοψή του υπάρχει κάμερα 8 MP. To δε Xperia 10 Plus είναι κατά τι μεγαλύτερο στις 6,5 ίντσες, ενσωματώνει έναν Snapdragon 636 με 4 GB RAM και 64 GB αποθηκευτικού χώρου ενώ διαθέτει διπλή κύρια κάμερα 12 MP + 8 MP με μπαταρία 3000 mAh.

 

 

Όσο για το Xperia L3 είναι η πλέον οικονομική πρόταση της Sony, προσβλέποντας στο κοινό εκείνο που αναζητά μια αξιόπιστη συσκευή ενός κατασκευαστή εγνωσμένης αξίας με άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά σε ικανοποιητική τιμή. Είναι εφοδιασμένη με επεξεργαστή MediaTek 6762 τον οποίο πλαισιώνουν 3 GB RAM ενώ προσφέρει διπλή κύρια κάμερα 13 MP + 2 MP και κάμερα πρόσοψης 8 MP. Η οθόνη της είναι μία HD+ μεγέθους 5,7 ιντσών και λόγου διαστάσεων 18:9 ενώ η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία των 3300 mAh εξασφαλίζει άκρως ικανοποιητική αυτονομία. Το Xperia L3 τρέχει Android Oreo.

 

 

Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητά τους, τα Xperia 10, 10 Plus και L3 αναμένεται να κυκλοφορήσουν άμεσα. Όσον αφορά στο Xperia 1, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να κάνουν λίγη παραπάνω υπομονή καθώς η διάθεσή του θα ξεκινήσει στο τέλος της άνοιξης σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Sony.

Μπορείς να δεις ακόμη