MWC 2019: Έρχεται και στην Ελλάδα το Xiaomi Mi 9

by k-Admin 3

 

Το Mobile World Congress σηματοδότησε μεταξύ άλλων και την «απόβαση» του Mi 9 στη δύση. Τέσσερις μέρες μετά την πρεμιέρα της συσκευής στην αγορά της Κίνας, η Xiaomi ανακοίνωσε και τη διάθεσή της στην Ευρώπη, με τις εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο 64 GB και 128 GB. Σε ό,τι αφορά δε την ελληνική αγορά, η Info Quest θα ενημερώσει άμεσα για την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Το Xiaomi Mi 9 είναι ένα πανίσχυρο smartphone κατάλληλο ακόμα και για τους πλέον απαιτητικούς. Διαθέτει μια άκρως εντυπωσιακή οθόνη Super AMOLED 6,3 ιντσών, αναλογίας διαστάσεων 19:9 με υποστήριξη HDR10 και επικάλυψη Gorilla Glass 6 που καλύπτει το 90% της συνολικής επιφάνειας της πρόσοψής του, προσφέροντας έτσι μια high end εμπειρία θέασης. Στο επάνω τμήμα της, συναντάμε μια μικρή οπή, μέσα στην οποία βρίσκεται η κάμερα πρόσοψης των 20 MP με διάφραγμα f/2.2.

 

 

Μιλώντας περί καμερών, το Mi 9 διαθέτει όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις κύριες κάμερες ή αν προτιμάτε τριπλό σύστημα φακών. Αυτό, αποτελείται από έναν αισθητήρα παραγωγής Sony ανάλυσης 48 MP, έναν υπερευρυγώνιο φακό 16 MP και έναν τηλεφακό 12 MP με 2x zoom, με την Xiaomi να ενσωματώνει EIS και να εκμεταλλεύεται την AI προκειμένου να προσφέρει ακόμα πιο βελτιωμένη ποιότητα λήψεων.

Στα ενδότερά του, το Mi 9 «κρύβει» έναν Snapdragon 855 (όντας ένα από τα πρώτα μοντέλα που κυκλοφορούν επί ευρωπαϊκού εδάφους με το νεότερο chipset της Qualcomm) καθώς επίσης 6 GB RAM και 64/128 GB αποθηκευτικού χώρου. Εν καιρώ μάλιστα θα διατεθεί μία πιο «ενισχυμένη» έκδοσή του με 8 GB RAM και 256 GB χωρητικότητας. Η μπαταρία της συσκευής είναι 3400 mAh προσφέροντας έτσι μεγάλη αυτονομία, ενώ υποστηρίζει ταχεία φόρτιση τόσο μέσω Quick Charge 4.0 όσο και ασύρματα στα 20 W –η τελευταία επιτυγχάνει μια πλήρη φόρτιση σε μόλις 90 λεπτά.

 

 

Το Mi 9 τρέχει Android 9 Pie, με την Xiaomi να το έχει «ενισχύσει» με την τελευταία έκδοση του δικού της περιβάλλοντος χρήστη, MIUI. Θα κυκλοφορήσει δε σε τρεις διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις του μαύρου, του ροζ και του μπλε –piano black, lavender violet και ocean blue κατ’ αντιστοιχία.

Μπορείς να δεις ακόμη