MWC 2019: To nubia Alpha είναι ένα… wearable smartphone!

by K-Admin 1

 

Το φετινό Mobile World Congress δεν είχε τα wearables του παρελθόντος – κάτι μάλλον λογικό, δεδομένου του ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές προτίμησαν να εστιάσουν στα smartphones. Κι όμως, υπήρξε μία συσκευή που μπορούσε κάλλιστα να προσμετρηθεί και στις δύο κατηγορίες: ο λόγος για το nubia Alpha, ένα wearable smartphone που παρουσιάστηκε στο εκθεσιακό κέντρο της Βαρκελώνης!

Ναι, καλά διάβασες: wearable smartphone. Το nubia Alpha υιοθετεί design που παραπέμπει σε ρολόι παρά σε κινητό τηλέφωνο. Διαθέτει μια ευέλικτη οθόνη OLED 4 ιντσών που απαρτίζεται από 11 επίπεδα, ούσα έτσι σε θέση να τυλίγεται γύρω από τον καρπό – ακριβώς όπως θα έκανε ένα λουράκι ή μπρασελέ ρολογιού. Στο εσωτερικό του «κρύβονται» ένας Snapdragon Wear 2100, 1 GB RAM και 8 GB ROM – χώρος αρκετός για να χωρέσει πάνω από 1.000 τραγούδια. Το nubia Alpha διαθέτει μπαταρία 500 mAh που το καλύπτει για χρήση μίας με δύο ημερών.

 

 

Η όλη εμπειρία είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα. Το nubia Alpha τρέχει ένα custom-made λειτουργικό σύστημα, ειδικά προσαρμοσμένο στις δυνατότητές του. Υποστηρίζει μάλιστα και έλεγχο μέσω χειρονομιών – για όσους ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο τουλάχιστον. Προσφέρει πλήρη γκάμα λειτουργιών activity tracking ενώ υποστηρίζει και eSIM – για τον λόγο αυτό, η Nubia έχει συνεργαστεί με την China Unicom. Η Nubia θα το λανσάρει σε δύο εκδόσεις: μία με Bluetooth που πρακτικά θα λειτουργεί ως smartwatch και μια με 4G eSIM – η οποία και θα προσφέρει την εμπειρία του wearable smartphone.

Η κατασκευή του είναι αρκετά ποιοτική, προσφέροντας κορυφαία αίσθηση στην αφή. Η οθόνη είναι αρκετά μεγάλη (έως και 230% μεγαλύτερη σε σχέση με τις οθόνες των συνηθισμένων wearables) χωρίς να δυσκολεύει στην κίνηση του χεριού – το μόνο που χρειάζεται, είναι προσοχή στις απότομες κινήσεις για ευνόητους λόγους. Όσο για την κάμερά του, είναι ανάλυσης 5 MP και προορίζεται κατά βάση για βιντεοκλήσεις. Η συσκευή έρχεται σε δύο εκδόσεις – μαύρη και χρυσή 18 καρατίων.

Η διάθεση του nubia Alpha στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά με την έκδοση Bluetooth και την έκδοση με 4G eSIM.

 

Μπορείς να δεις ακόμη