MWC 2019: Η SanDisk χώρεσε έναν ολόκληρο σκληρό δίσκο σε μια κάρτα μνήμης!

by k-Admin 3

 

Ρίξε μια γρήγορη ματιά στο laptop, το smartphone ή τέλος πάντων τη συσκευή που χρησιμοποιείς τώρα για να διαβάσεις αυτές εδώ τις γραμμές και έλεγξε τον αποθηκευτικό της χώρο. Το έκανες; Τέλεια. Τώρα λοιπόν είσαι έτοιμος να αντιληφθείς το επίτευγμα της SanDisk η οποία πριν από λίγες ώρες παρουσίασε στη Βαρκελώνη και το Mobile World Congress μία κάρτα μνήμης microSD χωρητικότητας 1 ΤΒ.

Ναι. Terabyte είναι αυτό.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται λοιπόν, φτάσαμε αισίως στη στιγμή που ένας ολόκληρος σκληρός δίσκος χωρά μέσα σε μία τόση δα microSD. Η SanDisk (θυγατρική εταιρεία της Western Digital) δεν είναι βέβαια η πρώτη εταιρεία που δημιουργεί μία κάρτα μνήμης με τέτοια χωρητικότητα αφού μερικές εβδομάδες πριν, κάτι αντίστοιχο είχε κατορθώσει και η Lexar, λανσάροντας μία κάρτα SD του 1 TB.

 

 

Στην περίπτωση της SanDisk ωστόσο, η χωρητικότητα συναντά την ταχύτητα, αφού η SanDisk Extreme UHS-I microSDXC προσφέρει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 160 MB/δευτερόλεπτο. Σύμφωνα με τη Western Digital, η νέα κάρτα μνήμης είναι σε θέση να μεταφέρει αρχεία με διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με μία microSD UHS-1 ενώ καθ’ ότι προϊόν της σειράς Extreme, είναι σχεδιασμένη για να λειτουργεί ακόμα και έπειτα από κραδασμούς, έκθεση σε ακτίνες X, σε ακραίες θερμοκρασίες ή υγρασία.

Η SanDisk Extreme UHS-I microSDXC θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, στα 512 GB και το 1 TB. Θα διατεθεί βέβαια και σε πιο «γήινες» χωρητικότητες (συγκεκριμένα στα 32 GB, 64 GB, 128 GB, 256 GB και 400 GB) με μοναδική επισήμανση το γεγονός ότι στα μοντέλα από 128 GB και κάτω, οι ταχύτητες προσπέλασης και εγγραφής δεδομένων θα είναι χαμηλότερες. Σε ό,τι αφορά τη χρήση τους σε mobile συσκευές, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι νέες κάρτες είναι τύπου A2 –επιτυγχάνοντας έτσι άριστες επιδόσεις.

Η κυκλοφορία των SanDisk Extreme UHS-I microSDXC αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο.

Μπορείς να δεις ακόμη